Χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων στο προσωπικό ζητούν οι Πυροσβέστες της Στερεάς

03 Νοε. 2022 / 06:25

Την χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων στο πυροσβεστικό προσωπικό μετά και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου ζητούν με επιστολή τους η Ένωση Υπαλλήλων Π.Σ. Στερεάς

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αξιότιμε κύριε Διοικητά, φτάνοντας στο τέλος της φετινής αντιπυρικής περιόδου και επιχειρώντας μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κρίνονται από την πλευρά μας ως θετικά που επιτεύχθηκαν με την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε σημαντικότερη όλων, την προσφορά των συναδέλφων σε όλες τις Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια της Περιφέρειας, οι οποίοι για μία ακόμα χρονιά παρόλες τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλαν οι πολλές ώρες απλήρωτης επί της ουσίας υπερεργασίας, οι συνεχείς μετακινήσεις εντός και εκτός αυτής, οι συνεχείς επιφυλακές - κάποιες εκ των οποίων αποδείχθηκαν και αχρείαστες- λειτούργησαν με υψηλό επαγγελματισμό και κατάφεραν να αποτρέψουν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση πήγε να δημιουργηθεί.

Για να επιτευχθούν όλα όμως αυτά απαιτήθηκε, όπως προαναφέρουμε, πρόσθετος χρόνος εργασίας όλων των πυροσβεστικών υπαλλήλων και χορήγηση στην πλειοψηφία των Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Περιφέρειας του ελάχιστου χρόνου ανάπαυσής τους, δηλαδή των δύο (2) αναπαύσεων ανά μήνα ανεξαιρέτως του μηνιαίου προγράμματος εργασίας του προσωπικού με βάση το οποίο οφείλει η Διοίκηση αναλόγως να λειτουργεί.

Όπως είναι γνωστό και πανελλαδικά διαπιστωμένο, οι ώρες ημερήσιας ανάπαυσης στο πυροσβεστικό προσωπικό καταμετρώνται πλέον όχι σε χιλιάδες αλλά σε εκατομμύρια. Οι ώρες αυτές που οφείλονται και σε συναδέλφους της Περιφέρειας μας, δυστυχώς δεν χορηγούνται ούτε και αποζημιώνονται, γεγονός που μεταθέτει από χρόνο σε χρόνο το πρόβλημα και έτσι διαιωνίζεται, αν και η λήψη τους αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συναδέλφου, καθώς πρόκειται για δεδουλευμένο χρόνο εργασίας.

Στο πρόβλημα όπως περιγράφεται παραπάνω προστίθεται και η εμμονική άρνηση μερίδας Διοικητών και Προϊστάμενων των Υπηρεσιών και Κλιμακίων, που αρνούνται την χορήγηση επιπλέον ημερήσιών αναπαύσεων (ρεπό) και ενώ υπάρχουν οι αυτονόητες προϋποθέσεις συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του αριθμού τους και όχι, ως οφείλουν, στη μείωσή τους. Η αντιμετώπιση εκ μέρους κάποιων Διοικητών του θέματος αποδεικνύει εμπράκτως και τον σεβασμό τους απέναντι στους συναδέλφους, που αγόγγυστα και επί σειρά ετών προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό αποτέλεσμα, το οποίο εν τέλει αυτοί οι ίδιοι καρπώνονται!

Μετά την δυσάρεστη αυτή διαπίστωση παρακαλούμε όπως άμεσα εκδώσετε Διαταγή – Οδηγία προς του Διοικητές τωνΥπηρεσιών για την χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους επιπλέον ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό), έτσι ώστε αφενός να ξεκουράσουν το προσωπικό τους μετά από μία ακόμα κοπιαστική αντιπυρική περίοδο και αφετέρου σε μία εποχή μεγαλύτερης χαλαρότητας να μειωθεί ο αριθμός τους.

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Κοντογιάννης Γεώργιος                            Μίχος Ιωάννης

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message