4 σημαντικά έργα σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

03 Φεβ. 2017 / 02:03 03 Φεβ. 2017 / 02:25 (upd)

Σε τέσσερα σημαντικά έργα στην Φθιώτιδα και τη Φωκίδα προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων.Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψε τις αντίστοιχες συμβάσεις έργων που αφορούν στην οδική ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου και την αντιπλημμυρική προστασία στις συγκεκριμένες περιοχές.

 Πρόκειται για τα έργα:

1.  Αντιμετώπιση των καταπτώσεων στον επαρχιακό δρόμο Ιτέας-Δεσφίνας, παρεμβάσεις στον κόμβο Δεσφίνας προς Αντίκυρα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 440.000 ευρώ. Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, επενδύσεις προστασίας πρανών, παρεμβάσεις στο οδόστρωμα και τον φωτισμό και την σήμανση.

 2.  Αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων ιδιοκτησιών του Σπερχειού ποταμού στην περιοχή Ανθήλης – Μοσχοχωρίου – Δαμάστας - Κόμματος του Δήμου Λαμιέων. Το έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αφορά στον καθαρισμό και την αποκατάσταση της κοίτης του ποταμού αλλά και εργασίες διευθέτησης της ροής κάτω από το οδικό δίκτυο και τις σιδηροδρομικές γραμμές.

 3.  Αποκατάσταση, συντήρηση και αναβάθμιση σε τμήματα του δρόμου του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των ΤΚ Κομποτάδων και Κωσταλεξίου του Δήμου Λαμιέων, που έχουν υποστεί ζημιές. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 100.000 ευρώ και αφορά τόσο στην αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα και του οδοστρώματος όσο και την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και σήμανσης.

 4.  Συντήρηση Οδικού Δικτύου Γαλαξειδίου-Πεντεορίων-Βουνιχώρας. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση ζημιών σε τμήματα του Επαρχιακού Δικτύου με κατασκευή τοιχίων, επιδιόρθωση ζημιών και κατασκευή στηθαίων. Προϋπολογισμός έργου 190.000 ευρώ.

 Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Περνάμε έναν δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει αφήσει πίσω του πολλές ζημιές και προβλήματα. Στόχος μας είναι να παρέμβουμε άμεσα για να αποκαταστήσουμε τόσο το οδικό δίκτυο μας όσο και να ενισχύσουμε την αντιπλημμυρική προστασία. Παράλληλα είναι και μία ευκαιρία να συνεχίσουμε τα έργα που έχουμε ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του Οδικού Δικτύου της Στερεάς Ελλάδας».

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message