Άγραφα:Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δρόμου Τροβάτο προς Καρδίτσα

19 Οκτ. 2018 / 11:43 19 Οκτ. 2018 / 11:53 (upd)

Τασιός:'Σημαντικό βήμα για την άρση της απομόνωσης των Αγράφων"

Τις προηγούμενες ημέρες στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟ – ΤΡΙΑ ΣΥΝΟΡΑ» προϋπολογισμού 240.000,00 €

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της σύνδεσης του Τροβάτου με τα όρια του Νομού Καρδίτσας και περιλαμβάνει την κατασκευή κρασπεδόρειθρου πλάτους 0,80μ και μήκους 300,00μ., την κατασκευή κρασπέδου από σκυρόδεμα C16/20, συνολικού μήκους 2.200,00μ., την κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε μήκος δρόμου 2.000,00μ. περίπου και πλάτους 5,00μ., την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις συνολικού μήκους 400μ. καθώς και την διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. 

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιήσει σημαντικά έργα για την περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας.

Σε δήλωση του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός ανέφερε τα εξής: "Με το έργο αυτό η κάνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου, της δημιουργίας πρόσβασης με ασφαλτόστρωση στα χωριά των Αγράφων. Η άρση της απομόνωσης του Νομού από την πλευρά των Αγράφων επιλύει χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες και δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message