Καρπενήσι: Σε ένστολη διαμαρτυρία στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου οι αστυνομικοί -"Το οφείλουμε στον Γιώργο"

12 Δεκ. 2023 / 11:06 12 Δεκ. 2023 / 11:16 (upd)

Με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό συναδέλφου τους, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευρυτανίας πραγματοποίησαν ένστολη διαμαρτυρία στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου,στο Καρπενήσι, προκειμένου να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για να κάνουν γνωστή την απόφασή τους για την ένστολη διαμαρτυρία της Δευτέρας αναφέρουν τα εξής:

"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΘΥΜΑ !!!

Διαχρονικά αποτελούμε έναν εύκολο ΣΤΟΧΟ για οποιονδήποτε θέλει να αποποιηθεί και να μετακυλήσει τις όποιες ευθύνες του, απαλλασσόμενος από το κόστος της δεδομένης στιγμής.

2011-ΡΕΝΤΗ, 2019-Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ, 2021-ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 2023-ΡΕΝΤΗ είναι ενδεικτικά μερικές από πόσες άλλες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας. Η οργή και η αγανάκτησή που είχαμε τότε ¨έπαιξε¨ δύο ημέρες και δεν ακούστηκε ποτέ ¨ξεχάστηκε¨ όπως τόσα άλλα, μαζί με τις υποσχέσεις της πολιτείας για δυναμικές λύσεις με νομοθετικά πλαίσια για την οριστική πάταξη αυτών των φαινομένων. Συνάδελφοι είμαστε μόνοι μας σε έναν πόλεμο που ακόμα και η ίδια πολιτεία δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με ποιον είναι… συμπερασματικά βλέπουμε με πόνο ψυχής, ότι για την πολιτική και φυσική ηγεσία σε κάθε περίπτωση, είμαστε ένας αριθμός στο σύνολο περίπου 55000 χιλιάδων αριθμών, είναι ¨ένοχοι¨ όλοι τους.

Η ναυτική φωτοβολίδα δεν σημάδεψε μόνο τον συνάδελφο, σημάδεψε το κράτος, σημάδεψε τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, σημάδεψε την κοινωνία, σημάδεψε τον αθλητισμό και την ίδια την πολιτεία. Περισσότερο από ποτέ λοιπόν επιβάλλεται η πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως και να δώσει αυτή πρώτη το παράδειγμα, ότι σέβεται τον Έλληνα Αστυνομικό και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας κατοχυρώνοντάς τον όπως του αρμόζει χωρίς υπεκφυγές και ευχολόγια.

Η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την σήψη, την παρακμή και την διάλυση των πάντων αποσβολωμένη, χωρίς αντανακλαστικά αντίδρασης, ανήμπορη από τα σημεία των καιρών, βλέποντας την νομοθετική εξουσία νωχελικά παραδομένη στις γρήγορες εναλλαγές της εποχής, την δικαστική εξουσία καταβεβλημένη και ανοχύρωτη, την εκτελεστική εξουσία να ασθενεί αδρανοποιημένη και την τέταρτη εξουσία των Μ.Μ.Ε., άλλες φορές να μεγεθύνει και άλλες να υποβαθμίζει κατά το δοκούν, εξαρτώμενη από τα αφεντικά της και τις μετρήσεις τηλεθέασης και των κλικ προς τέρψη του αδηφάγου κοινού το οποίο η ίδια τεχνηέντως δημιούργησε. Παντού καθημερινά όπου κι αν κοιτάξουμε εκτρέφεται και προβάλλεται βία, την συνηθίσαμε έγινε βίωμά μας, μας έκανε άτολμους, άβουλους και θεατές ανίκανους να αντιδράσουμε, ας μην εθελοτυφλούμε η βία πια είναι παντού, είναι στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια - λύκεια, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, στην κοινωνία, σε όλα τα γήπεδα και τον αθλητισμό, αν δεν αντιδράσουμε έστω και τώρα η κοινωνία μας θα καταρρεύσει. Ας έρθουμε τώρα στο γεγονός αυτό καθ’ αυτό, την αφορμή που μας έδωσε και την ευκαιρία της ύστατης στιγμής που διαγράφεται μπροστά μας. Ο φυσικός αυτουργός είναι αδιαμφισβήτητα ένας ανεγκέφαλος εγκληματίας που μεγάλωσε μέσα στην βία, είναι μέρος ενός ιδιωτικού στρατού που αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν οπαδοί, έχουν ασυδοσία, ατιμωρησία, κάλυψη και νιώθουν άτρωτοι, τα αφεντικά τους είτε είναι ιδιοκτήτες Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. είτε παράγοντες αθλητισμού ή ότι άλλο είναι οι ηθικοί αυτουργοί και μόνο αποτροπιασμός για την συγκάλυψη, υποστήριξη που τους παρέχουν τους χρειάζεται, είναι αποκλειστικά ΕΝΟΧΟΙ.

Μαζί με αυτούς ΕΝΟΧΟΙ είναι ιεραρχικά η πολιτεία που τόσα χρόνια κωφεύει και εθελοτυφλεί χωρίς να αντιδρά όπως αρμόζει και όποιος διέταξε την υπεράσπιση ιδιωτικών συμφερόντων Ανωνύμων εταιριών που αποδεδειγμένα πλέον το βλέπει και ο πιο αδαής εκτρέφουν βία, εγκληματίες και πλήρης ανομία. Απαιτούμε την άμεση διακοπή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων και την επανέναρξή τους μόνο όταν σταματήσει κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα, όταν κλείσει και ο τελευταίος παράνομος σύνδεσμος, όταν διαλυθούν όλες αυτές οι στρατιές οργανωμένων εγκληματιών. Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή μας από τα γήπεδα όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ για 30 ευρώ αφού τόσο μας κοστολογείται, δεν διαπραγματευόμαστε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό είναι κατάκτησή μας απλά εσείς εθελοτυφλείτε και δείχνεται ασέβεια απέναντι στους νεκρούς μας. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ευχόμαστε να πάνε όλα καλά σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της ζωής σου και να γυρίσεις κοντά μας γερός και δυνατός, η σκέψη και οι προσευχές όλων μας είναι μαζί σου.- ¨Ορθόν ούν είναι χρη, ουχί ορθούμενον¨

Δείτε το βίντεο με το ρεπορταζ του "Συμβαίνει Τώρα" και τον Πάνο Καραγιάννη και τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης κ.Μπαλτά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message