Ποτάμι ρέει το αίμα στη Λωρίδα της Γάζας.
Τουλάχιστον 52 είναι οι νεκροί και 1.600 τραυματίες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φονικότερων εδώ και εβδομάδες συγκρούσεων στην περιοχή.
Ένα 12 χρονο κι ένα 14χρονο αγόρι καθώς και ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξάκι περιλαμβάνονται στους νεκρούς και τουλάχιστον 74 παιδιά, 23 γυναίκες και πέντε δημοσιογράφοι, στους άνω των 1.600 τραυματίες λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που έχει εξοργίσει τους Παλαιστίνιους, καθώς διεκδικούν το ανατολικό τμήμα της Αγίας Πόλης ως πρωτεύουσά τους.
Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε 82 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη ενός κινήματος διαμαρτυρίας στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθιστούν επίσης την ημέρα αυτή την πιο φονική στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.
Οι διαδηλώσεις στα σύνορα εντάθηκαν σήμερα και λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα.