Αργιθέα:Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους της ΔE Αχελώου

07 Ιουν. 2017 / 08:19 07 Ιουν. 2017 / 08:26 (upd)

Επιστολή του επικεφαλή της Αντιπολίτευσης στο δήμο Αργιθέας κ.Γιώργου Χασιώτη

 Πραγματοποιήθηκε όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αργιθέας στη Δημοτική Ενότητα Αχελώου την προηγούμενη Τετάρτη 31 Μαΐου .Σε με συνεδρίαση που η απαρτία επιτεύχθηκε  με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης ,έδωσαν το παρόν ελάχιστοι δημότες δείχνοντας έμπρακτα την απαξίωσή τους στη διοικούσα  Δημοτική  Αρχή . Παραβρέθηκαν κυρίως άνθρωποι οι οποίοι με τον ένα ή άλλο τρόπο ασχολήθηκαν με την αυτοδιοίκηση επί πολλά έτη είτε ως πρόεδροι κοινοτήτων είτε ως δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι,  για να εκφράσουν και αυτοί τον προβληματισμό τους και να υποδείξουν λόγω  και της πείρας τους κατευθύνσεις.

Αυτό που κυριάρχησε ήταν η   απόγνωση και ο προβληματισμός !Για έργα ούτε λόγος να γίνεται αφού ούτε αυτή η  μίζερη ΣΑΤΑ δεν αξιοποιήθηκε που θα μπορούσε έστω και κατ΄ ελάχιστο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους. Επί τρία  σχεδόν χρόνια καμία μελέτη ,κανένα έργο!! Καμία προσπάθεια για ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ!!!Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα τόσο από πλευράς δημοτών όσο και από πλευράς  Δημοτικής Αρχής. 

Καταγράφηκε η  ανυπαρξία  σε θέματα καθημερινότητας!

Σκουπίδια να μαζεύονται από  οικισμούς κάθε 6 μήνες!  ό πως ανέφεραν χαρακτηριστικά δημότες . Από Οκτώβριο του 2016 πέρασε το απορριμματοφόρο  το Μάρτιο του 2017 και τώρα περιμένουν πότε θα συμπληρωθεί το  εξάμηνο για να ξαναπεράσει! Πρόεδροι  και δημότες να διαμαρτύρονται  για δρόμους, για δημοτικό φωτισμό,   καθαρισμό δεξαμενών ,έλλειψη πόσιμου νερού και όχι μόνο . Η απάντηση ήταν ότι « σας δώσαμε λάμπες»και ότι «στον τομέα της καθημερινότητας πάμε πολύ καλά»  . Σε ερώτημα προέδρου ποιος θα περάσει τις λάμπες που μας δώσατε οι απαντήσεις ήταν ποικίλες.   Άλλος είπε «να τις περάσουν οι πρόεδροι» , άλλος «θα τις περάσει ο ηλεκτρολόγος »  και άλλος  « ότι θα  πρέπει πρώτα να επισκευαστούν τα ντουί».

Στα περισσότερα θέματα που θίχτηκαν όπως ήταν φυσικό δεν δόθηκε καμία απάντηση τουλάχιστο δεσμευτική και με χρονοδιάγραμμα. Για το οδικό δίκτυο ούτε λόγος. Όλα είναι στην πέννα!Οι βοσκότοποι δεν καθαρίζονται γιατί «είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας» μας απάντησαν. Την  επομένη βέβαια είδαμε ερώτηση  μέσω του τύπου προς τον αντιπεριφερειάρχη « για σύγχυση αρμοδιοτήτων» και για το ποιος έχει την ευθύνη καθαρισμού. Αυτοί  δηλαδή που μας έλεγαν  ότι φταίει η Αντιπεριφέρεια  και για λόγους εντυπώσεων μας απαντούσαν πολύ σκληρά , την επόμενη ρωτούσαν  για την αρμοδιότητα . Σοβαρότης  μηδέν!!! 

Ποιος τελικά βρίσκεται σε σύγχυση? 

Είναι δυνατόν δήμαρχοι, διατελέσαντες δήμαρχοι, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι να μην ξέρουν ποιους δρόμους έχουν στην αρμοδιότητά τους για να καθαρίσουν? Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια και για αρκετό διάστημα είχαν πλάσει  ένα ωραίο παραμυθάκι ορισμένοι ότι δεν καθαρίζονται οι δρόμοι γιατί δεν αφήνει η αντιπολίτευση. Από πέρυσι ρίχτηκε το μπαλάκι στην Αντιπεριφέρεια! Αλήθεια μέσω του τύπου γίνεται η επικοινωνία με την αντιπεριφέρεια?

Προφανώς ήταν σίγουροι γι αυτά που έλεγαν στο συμβούλιο για την αρμοδιότητα για να βγουν ξανά μέσω του τύπου να πανηγυρίσουν ότι αυτοί επιτέλους έβαλαν τάξη και στους καθαρισμούς των δρόμων! Το συνηθίζουν άλλωστε τελευταία ο καθένας για τους «λόγους του».¨Θα ζητήσουν συγγνώμη άραγε  που έριξαν ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν τόσο από τους δημότες όσο και από την Αντιπεριφέρεια  και τελευταία στην αντιπολίτευση , γιατί έλεγαν εσκεμμένα ψέματα? Ενώ   ήξεραν κι από μας όταν το είπαμε  από πέρυσι για την αρμοδιότητα καθαρισμού , αλλά και σ΄αυτό το συμβούλιο, προσπαθούσαν να μας διαψεύσουν για λόγους εντυπώσεων μπροστά στους παρευρισκόμενους  δημότες!

Ακούστηκαν φωνές δημοτών για  ακαθάριστες δεξαμενές, σπασμένα δίκτυα ύδρευσης, ανυπαρξία τηλεόρασης έλλειψη γιατρού, αποκλεισμός και ανυπαρξία δημοτικής αρχής με τα χιόνια , τριτοκοσμική κατάσταση με τη συγκοινωνία .Πέρα όμως  και πάνω από τους δημότες ακούσαμε το εντεταλμένο σύμβουλο του Αχελώου να μην μασάει τα λόγια του και να αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Δήμαρχε διαμαρτύρονται όλοι οι πρόεδροι . Από το 2014 στέλνουν χαρτιά αλλά έργα τίποτα. Λάμπες ,νερό, δρόμοι  πάνω από δυόμιση χρόνια! Δεν κοιτάζουμε τον κόσμο!!....» Αυτό τα λέει όλα . Εμείς ως αντιπολίτευση περισσεύσουμε!Όλα θύμιζαν έναν κακόγουστο θίασο γιατί παίχτηκε  ένα μικρό θεατρικό σε πολλές πράξεις…..Είδαμε την απεγνωσμένη προσπάθεια του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αργιθέας Ηλία Πατσιαούρα ,  να προσπαθεί να  πείσει το δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ηλεκτροφωτισμού –ύστερα από προφορικές και γραπτές οχλήσεις του – για επισκευή βλαβών στο δημοτικό φωτισμό του χωριού του , να εισπράττει ειρωνεία από το δήμαρχο και μάλωμα από άλλον αναρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και πρόεδρο άλλης τοπικής κοινότητας που ζητούσε να ελέγξει (και αυτός) τις καταγγελίες του προέδρου. Άλλος να του λέει να «δώσει τη λύση μόνος του!»

Αλήθεια για να καταλάβουμε κι εμείς ο πρόεδρος διαχειρίζεται κάποια τεχνική υπηρεσία και κάποια κονδύλια?Ούτε η πάγια προκαταβολή των 1000 € δεν δόθηκε στους προέδρους  που ήταν μία  από τα  προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής πλειοψηφίας ανάμεσα και στις πάρα πολλές ακόμα.Βλέπετε η υποσχεσιολογία και ο λαϊκισμός είναι σημεία των καιρών αλλά κάποτε βγαίνουν  και ο καθένας τα βρίσκει μπροστά του και τον «πνίγουν»! Είδαμε και ακούσαμε σε δεύτερη πράξη αρμόδιο αντιδήμαρχο να μαλώνει δια τηλεφώνου (αν φυσικά ήταν άλλος στην άλλη άκρη της γραμμής)  υπάλληλο με σύμβαση που μόλις προσλήφθηκε γιατί δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του! 

Βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί αφού μάλωσε και όλους τους δημότες  της ενότητας Αχελώου τους οποίους χαρακτήρισε «κακομαθημένους» !!

Ο ίδιος όμως δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία αν και επιλήφθηκε προσωπικά  σε θέμα που αφορά δρόμο του επικεφαλή της παράταξής μας ώστε  να μπορεί να  μεταβεί στην οικία του.Τον  έχει στο περίμενε από τη Μεγάλη Τετάρτη όπως υποσχέθηκε για  να του  στείλουν το μηχάνημα για να καθαρίσει το δρόμο ! Βέβαια παρηγορούμαστε γιατί δεν είμαστε οι μόνοι ! Ομοιοπαθών είναι και ο πρόεδρος Αργυρίου που ακόμα περιμένει την τσάπα από το Πάσχα κι αυτός όπως  ανέφερε χαρακτηριστικά!  Πέρυσι στο ίδιο συμβούλιο είχαμε ευχαριστήσει αναρμόδιο αντιδήμαρχο που με παρέμβασή του μετά από 9 μήνες δόθηκε διέλευση σε κατοικούμενο οικισμό!

Κρίμα ! Κρίμα ! Κρίμα!

Είδαμε σε άλλη πράξη να συνεχίζεται το θεατρικό με τίτλο αυτή τη φορά υδροηλεκτρικό Αργυρίου. Μάλιστα για τη σοβαρότητα του θέματος ορίστηκαν δύο εισηγητές για να μας πουν ότι « προχωράει η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου για έργα ύδρευσης  που θα γίνουν στην τοπική κοινότητα από τα ανταποδοτικά του υδροηλεκτρικού Αργυρίου ποσού περίπου 100.000 €.» Ναι για αυτές τις λέξεις δύο εισηγητές!!!

Όταν τους ρωτήσαμε να μας πουν σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού βρίσκονται τα χρήματα για να γίνουν τα έργα μας απάντησαν ότι «βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορους κωδικούς!!!!!!!!» Όχι άλλο σανό βρε παιδιά ! Φτάνει !  Αφήστε τα επικοινωνιακά τρικ και σοβαρευτείτε τουλάχιστο ως προς τις εισηγήσεις σας!Το θεατρικό εκτός των άλλων έκλεισε με ορισμό επιτροπής για να μελετήσει τα ταμειακά ελλείμματα του δήμου την περίοδο δημαρχίας Χρήστου Καναβού. 

Αλήθεια η επιτροπή τι ρόλο θα παίξει? Γιατί κανένας μας ακόμα και από κάποιους της συμπολίτευσης δεν κατάλαβε το ρόλο της! Θα υποκαταστήσει τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών που έγινε και ψηφίστηκε το πόρισμά τους από το δημοτικό συμβούλιο ? Μήπως έγινε τελικά για επικοινωνιακούς λόγους και για να καταδειχθεί το «μπάχαλο» που λέτε κατά καιρούς,  της προηγούμενης δημοτικής Αρχής? Τόσα συμβούλια έγιναν στο Ανθηρό..! Γιατί δεν την ορίσατε εκεί την επιτροπή?

Κλείνοντας να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ασχοληθείτε κάποιοι σοβαρά με το δήμο , αφήστε το «θεαθήναι» στην άκρη και προσπαθήστε να λύσετε  τουλάχιστο κάποια  μικροπροβλήματα καθημερινότητας και όχι  με την συμπεριφορά σας να δημιουργείτε άλλα πρόσθετα! 

 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message