Με τη βούλα του Δασαρχείου Καρπενησίου ξεκινά το αιολικό πάρκο στις κορυφές της Νιάλας Αγράφων

23 Αυγ. 2019 / 08:52 23 Αυγ. 2019 / 09:06 (upd)

Εκδόθηκε απο το Δασαρχείο Καρπενησίου μόλις χθες το πρωτόκολλο εγκατάστασης της εταιρείας  «ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ ΑΕΕ» για την  κατασκευή του αιολικού πάρκου στη θέση «Γραμμένη - Τούρλα-Καρνόπι» του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.

Το πρωτόκολλο εγκατάστασης υπογράφει ο Αναπληρωτής Δασάρχης Καρπενησίου κ.Ιωάννης Καρκάνης με το οποίο πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση της εταιρείας κατασκευής επί δημόσιας έκτασης δασικού χαρακτήρα συνολικού εμβαδού 51,454 στρ., που αντιστοιχεί σε επιφάνειες που θα καλυφθούν από είκοσι (20) ανεμογεννήτριες (συνολικής ισχύος 46,0 MW) .

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην εταιρεία επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Οι οριστικές θέσεις των ανεμογεννητριών καθώς και των συνοδών έργων θα πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων της έκτασης που απεικονίζεται στο από Απρίλιος 2018 τοπογραφικό διάγραμμα, κλίμακας 1:5000, που υπογράφεται από τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Παναγιώτη Αθ. Ζιώγο και συνοδεύει την υπ΄ αριθμ.1333/67957/27-09- 2018 Πράξη Πληροφοριακού Χαρακτήρα του Δασαρχείου Καρπενησίου.

2. Πριν από κάθε επέμβαση στο χώρο η κατασκευάστρια εταιρεία θα ενημερώνει εγγράφως το Δασαρχείο Καρπενησίου για την παρακολούθηση των εργασιών και είναι [3] υποχρεωμένη να σημάνει εμφανώς επί του εδάφους ,όλες τις επιφάνειες στις οποίες προβλέπονται επεμβάσεις.

3. Θα ακολουθηθούν απαρέγκλιτα οι δεσμεύσεις και οι όροι που τέθηκαν στην υπ’ αριθμ.οικ.198016/4-5-2012 (ΑΔΑ:Β49Λ0-Υ4Σ) Απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) και των συνοδών σε αυτό έργων, συνολικής ισχύος 46 MW, στη θέση Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι, των Δήμων Αγράφων, Καρδίτσας & Λίμνης Πλαστήρα των Νομών Ευρυτανίας και Καρδίτσας αντίστοιχα της εταιρείας ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ ΑΕΕ».

4. Η διάνοιξη της εσωτερικής οδοποιίας θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές δασικών δρόμων Γ΄ κατηγορίας και επισημαίνεται ότι η εταιρεία να λάβει μέριμνα ώστε κανένα προïόν εκσκαφής δεν θα ριχτεί στα κατάντι

5. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.», θα μεριμνήσει για την πλήρη απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής, θα φέρει την ευθύνη για πιθανή ζημιά σε τρίτους και θα αναλάβει την υποχρέωση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπυρικής προστασίας της περιβάλλουσας δασικής βλάστησης.

6. Η εταιρεία υποχρεούται στην αποκατάσταση των διαταραχθέντων χώρων (επιφάνειες πρανών, εκχωμάτων και επιχωμάτων δρόμων, ελεύθερες επιφάνειες πλατειών κ.λ.π.) με φύτευση σύμφωνα με τις σχετικές Μελέτες.

7. Η παρούσα εγκατάσταση αφορά μόνο την έκταση για την οποία έχει αρμοδιότητα το Δασαρχείο Καρπενησίου, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 1372/82955/2-5-2012 Πράξη Χαρακτηρισμού.

8. Ιδιαίτερη μέριμνα θα λαμβάνεται από την εταιρεία για την πρόληψη έναρξης πυρκαγιάς στο χώρο των εργασιών καθώς και στην προστασία των εργαζομένων και τυχόν επισκεπτών του δασικού χώρου με προειδοποιητικές καλαίσθητες πινακίδες των κινδύνων που διατρέχουν.

9. Για κάθε παράβαση των όρων των προαναφερόμενων εγκρίσεων καθώς και των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας που διέπουν την επέμβαση αυτή, οι υπεύθυνοι θα διώκονται ποινικά και αστικά, σε περίπτωση δε υποτροπής, θα κινείται η διαδικασία ανάκλησης των σχετικών εγκρίσεων.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message