Ισχυρός σεισμός στα Άγραφα «ταρακούνησε» τη μισή Ελλάδα

31 Αυγ. 2018 / 10:34 31 Αυγ. 2018 / 11:19 (upd)

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην οροσειρά των Αγράφων πριν λίγα λεπτά, «ταρακούνησε» σχεδόν ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί της Παρασκευής.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 33 χλμ Βόρεια - Βορειοδυτικά των Τρικάλων και 31.6 χμ ΔΝΔ της Καρδίτσας με εστιακό Βάθος 10 χλμ.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο εντοπίζεται στην υψηλότερη κορυφή των Θεσσαλικών Αγράφων  στην Καράβα (υψ.2.184 μετρα).

Ο σεισμός είχε σχετικά μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την  Καρδίτσα,και την Ευρυτανία αλλά και σε μεγάλο τμήμα των νομών Φθιώτιδας, Αιτολοακαρνανίας, Άρτας και Τρικάλων.

Περισσότερα για το αν υπάρχουν ζημιές κ.α ..σύντομα

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message