π.Φεγγούλης:"Η ΕΠΣ Ευρυτανίας ανήκει στα Σωματεία της και όχι στην ΕΠΟ"!

25 Νοε. 2018 / 06:46 25 Νοε. 2018 / 07:09 (upd)

Σαφής αιχμές προς την νέα διοίκηση της ΕΠΣΕ-Προέκυψε απο "έντεχνο φουσκωτό μαγείρεμα" ..Σε κατάσταση μη αναστρέψιμη το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο

Επιστολή με την οποία αναφέρεται στα περι του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΣΕ μας απέστειλε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας π.Ευάγγελος Φεγγούλης.

Ο εφημέριος της Κρέντης κάνει λόγο για "κατάσταση μη ανατρέψιμη στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο" αφήνοντας σαφής αιχμές στην νυν διοίκηση της ΕΠΣΕ τόσο για μη σωστή διαχείριση των επιχορηγήσεων των σωματείων αλλά και την μη διεκδίκηση γηπέδου στην Δυτική Ευρυτανίας αλλά και για "έντεχνο φουσκωτό μαγείρεμα" στις πρόσφατες εκλογές.

Επίσης ο ίδιος ζητά συγγνώμη δημόσια για όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει όσο ήταν στην ΕΠΣΕ αλλά και να ενημερώσει για άγνωστες πτυχές της λειτουργίας ενός οργάνου που μπορούσε να προσφέρει πολλά αλλά δεν το πέτυχε. 

Αναλυτικά η επιστολή του πάτερ Φεγγούλη έχει ως εξής..

Περι Ευρυτανικού ποδοσφαίρου ο λόγος

Αισίως συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από το μακρινό 1990, που μια ομάδα ποδοσφαιρόφιλων αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας. Η αρχή δύσκολη αλλά η όρεξη μεγάλη για να κάνουμε κάτι καλό στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον τόπο μας, καθότι μέχρι τότε οι λιγοστές ομάδες που υπήρχαν συμμετείχαν σε πρωταθλήματα άλλων Νομών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σιγά - σιγά, τα Σωματεία γίνονταν όλο και περισσότερα μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα 14 ομάδες με ισχυρό ανταγωνισμό και με τον Πρωταθλητή Ευρυτανίας να μετέχει  στην Δ΄ Εθνική πραγματοποιώντας αξιοπρόσεκτη παρουσία.   

Η πορεία όμως από κάποιο σημείο και μετά δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο η ΕΠΣΕ να αποδυναμώνεται σε Σωματεία, μέχρι που φτάσαμε στην φετινή αγωνιστική περίοδο 2018-19 με 6 και στην ουσία με 5 ενεργές ομάδες.

Απ΄ αρχής ως ιδρυτικό Μέλος της ΕΠΣΕ, αργότερα ως παράγοντας σε Σωματεία και τα τελευταία χρόνια ως Μέλος της ΕΠΣ, έβαζα πρώτο στα προς επίλυση προβλήματα, το γηπεδικό και κυρίως την κατασκευή ενός «πράσινου» γηπέδου στην Δυτική Ευρυτανία. Ταυτόχρονα πάντα κατέθετα βιώσιμες προτάσεις για την ενίσχυση των Σωματείων και για την εν γένει αναβάθμιση του τοπικού μας ποδοσφαίρου. 

Σήμερα, λίγες μέρες μετά τις εκλογές στην ΕΠΣΕ και την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, ως πρώην πλέον μέλος της ΕΠΣ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο κ. Γ. Παπαντζίμας, μέσα από αυτή την ενημερωτική επιστολή επιθυμώ να δημοσιοποιήσω τον προβληματισμό μου για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, που συχνά κατέθετα στα αρμόδια όργανα αλλά και να ζητήσω ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ, για μια σειρά θεμάτων.

Να ζητήσω συγνώμη:

1. Από το Σωματείο Α.Ο. Κρέντης, που ως εκπρόσωπός του εξελέγην στην ΕΠΣΕ, γιατί δεν κατάφερα να πείσω, όλο αυτό το διάστημα, παρά τις παρεμβάσεις μου, τις έγγραφες εισηγήσεις μου και τις τοποθετήσεις μου σε κάθε Δ.Σ., να πίσω το Προεδρείο, να ενσκήψει επί της ουσίας στο θέμα του γηπέδου και ειδικότερα να ασχοληθεί επί της προτάσεως του Α.Ο. Κρέντης να παραχωρηθεί ο υπάρχων ιδιόκτητος χώρος του Σωματείου 13 περίπου στρεμμάτων, ΔΩΡΕΑΝ στην ΕΠΣ Ευρυτανίας με την προϋπόθεση να δημιουργηθεί γήπεδο Ενωσιακό στην Δυτ. Ευρυτανία. Δυστυχώς σε όλες τις παρεμβάσεις μου, δεν πήρα ΠΟΤΕ ούτε μια έγγραφη απάντηση!!! 

2. Από τις Διοικήσεις του Α.Ο. Κρέντης και κυρίως από την σημερινή, που έκαναν σπουδαίο αγώνα για να τακτοποιήσουν την ομάδα από κάθε πλευρά απέναντι στην ΕΠΣΕ και στους αθλητές της που δήλωναν πάντοτε παρόντες σε κάθε δράση. Από τα 25 παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, που έχουν την δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, σε ένα από τα πιο ζωντανά χωριά της Ευρυτανίας, γιατί ως μέλος της ΕΠΣ, δεν κατάφερα να πίσω την Διοίκηση να διεκδικήσει την δημιουργία ενός γηπέδου για μια γενιά που έρχεται και που μπορεί να είναι το παρόν και το αύριο του ευρυτανικού ποδοσφαίρου.  Μια μόνο φορά σε όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε η ΕΠΣ με τα παιδιά της Δυτικής Ευρυτανίας και αυτή με την συνεργασία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2002.  

3. Απ΄ όλα τα εν ενεργεία ποδοσφαιρικά Σωματεία της ΕΠΣΕ, γιατί δεν κατάφερα να πίσω την Διοίκηση, να κάνουμε το Ενωσιακό γήπεδο στο Καρπενήσι και μετά την παρέμβασή μου σε συνεδρίαση του Οργάνου, που καταγράφηκε στα Πρακτικά, να μοιράσει η ΕΠΣ ως όφειλε τα 15.000 ευρώ, που πήρε ως επιχορήγηση από την Αντιπεριφέρεια σε όλα τα Σωματεία ΙΣΟΜΕΡΩΣ, και να μην τα δώσει σε ένα μόνο Σωματείο, όπως και έκανε. Για σκεφτείτε ένα πατέρα να έχει 6 παιδιά και φαγητό να δίνει μόνο σε ένα. Τα άλλα πως θα ζήσουν. Ακόμη περιμένω απάντηση σε έγγραφο αίτημά μου, από τις 7 Οκτωβρίου 2018, για το θέμα αυτό αλλά και για το πώς διεξήχθη το τουρνουά του περασμένου καλοκαιριού, ποιος ήταν ο προϋπολογισμός και πότε εγκρίθηκε η τροποποίηση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, για να ψηφιστεί το ανάλογο κονδύλι για την εν λόγω διοργάνωση. Δυστυχώς δεν πήρα ποτέ απάντηση ούτε στα ερωτήματά μου αυτά, όμως επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος…

4. Από τα Σωματεία του Δήμου Αγράφων, για την μη παρουσία της ΕΠΣΕ σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, με δυναμικό αίτημα την επίλυση του γηπεδικού και άλλων θεμάτων των ομάδων. Πέρα από μια συνάντηση με τον Δήμαρχο στο Καρπενήσι, καμία άλλη κίνηση για το θέμα αυτό.

Καμία διεκδίκηση της ΕΠΣΕ για την κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου από την ΕΠΟ, καμία διεκδίκηση για τα Σωματεία. Κάθε χρόνο οι ομάδες μειώνονταν και αν δεν πέρναγε και η πρόταση του μέλους της Επιτροπής Β. Κατσίκη για την δωρεά της διαιτησίας, φέτος οι ομάδες θα ήταν 4!!!

Ο μεγάλος αγώνας και αγωνία του Προεδρείου ήταν τι θα γίνει με τις εκλογές στην ΕΠΟ και πως θα διαμορφώνονταν σε κάθε αλλαγή το ανάλογο κλίμα. Η ΕΠΣΕ Ευρυτανίας ανήκει στα Σωματεία της και όχι στην ΕΠΟ!!!

Η μείωση των Σωματείων στο πρωτάθλημα Α΄, τα περιβόητα μπαράζ με 3 ομάδες, η διεξαγωγή του «συγκλονιστικού» πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας μεταξύ 2 ομάδων, οι αναμετρήσεις «άνευ αγώνα» και η απόλυτη συρρίκνωση, δεν ενόχλησαν, καθότι όλα πήγαιναν και πήγαν μια χαρά, όπως έλεγε ο Πρόεδρος. Τόσο καλά που η πρωταθλήτρια Ποταμιά, δεν κατέβηκε στην Γ΄ Εθνική. Πως θα μπορούσε άραγε χωρίς την στήριξη πολλών παραγόντων και πρωτίστως της ΕΠΣΕ. Τόσο καλά που έδρα στο Δήμο Αγράφων, έχει μόνο μια ομάδα, το Ραπτόπουλο και δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Τόσο καλά που οι υπόλοιπες ομάδες του Δήμου Αγράφων, από την «υπερπροσπάθεια» της ΕΠΣΕ για να λύσει το γηπεδικό, δήλωσαν έδρα το Καρπενήσι. Φτάσαμε να μην μπορούμε να …. περάσουμε τον Τυμφρηστό και εμείς να λέμε, όλα πάνε καλά!!! 

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα στο χώρο του έρμου του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, που βρίσκεται σε κατάσταση μη αναστρέψιμη και όλα πλέον δείχνουν ότι ο κύκλος του έχει κλείσει. 

Όποιος μου πει γιατί τα λέω τώρα αυτά ή αν θα τα έλεγα, αν εκλεγόμουν στην νέα σύνθεση, απαντώ ότι όλα αυτά έχουν ειπωθεί πολλές φορές και έχουν κατατεθεί από μέρους μου στα αρμόδια όργανα, με παρεμβάσεις καταχωρημένες στα Πρακτικά, με επιστολές που δεν απαντήθηκαν!!! Θεώρησα λοιπόν ότι όλα αυτά που αφορούν τα παιδιά μας που ασχολούνται με το σπουδαίο αυτό άθλημα, θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν προκειμένου να εκφράσω και εγώ την συγγνώμη μου δημόσια για όσα δεν μπόρεσα να καταφέρω όσο ήμουν στην ΕΠΣΕ αλλά και να ενημερώσω για άγνωστες πτυχές της λειτουργίας ενός οργάνου που μπορούσε να προσφέρει πολλά αλλά δεν το πέτυχε. 

Κλείνοντας και με την ιδιότητα του κληρικού, τούτου του ευλογημένου τόπου, θα ήθελα να ευχηθώ καλύτερη διακυβέρνηση των θεμάτων του τοπικού μας ποδοσφαίρου στη νέα σύνθεση της ΕΠΣΕ - που προέκυψε μετά από έντεχνο «ΦΟΥΣΚΩΤΌ» «μαγείρεμα» - και περισσότερη έννοια για τα Σωματεία της Δυτικής Ευρυτανίας, γιατί αν ένα χωριό στηριζόμενο ανάλογα από την ΕΠΣΕ και άλλους φορείς έχει ποδοσφαιρική ομάδα, τότε τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και οικονομία και κυρίως για τα παιδιά μας, που δεν έχουν άλλη διέξοδο διασκέδασης και δράσης στον τόπο μας". 

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 13:56 δημοσιεύθηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ

    Είναι πλέον παρατηρημένο ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά από πραγματικό ζήλο και μεράκι, καταλήγουν στον καιάδα ενώ οι ασχολούμενοι με τρικλοποδιές και αερολογίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, προτάσσονται. Δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας.

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message