Ποιες είναι οι πιο φιλικές φυλές σκύλων για τα παιδιά

09 Ιουλ. 2023 / 06:20 09 Ιουλ. 2023 / 06:27 (upd)

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι σκύλοι υιοθετούνται μετά από παρακλήσεις παιδιών.

Η λίστα με τα οφέλη του να μεγαλώνει ένα παιδί παρέα με ένα σκύλο είναι πραγματικά ατελείωτη. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν σημαντικά εφόδια από τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο, ευεργετικά για το χαρακτήρα και την ψυχο-συναισθηματική τους ανάπτυξη. Ακόμα κι αν μέχρι τώρα είχατε αντιρρήσεις, είναι πολύ φυσιολογικό η ανάγκη των παιδιών σας για ένα χνουδωτό φίλο να σας ωθεί να ξανασκεφτείτε την πιθανότητα να πάρετε σκύλο. Ποιες είναι, λοιπόν, οι ιδανικότερες φυλές σκύλων για να μεγαλώσουν παρέα με τα παιδιά σας;

Στην πραγματικότητα, όλες οι φυλές σκύλων μπορούν, με την κατάλληλη εκπαίδευση, να συμβιώσουν επιτυχώς με μικρά παιδιά. Τα ημίαιμα σκυλάκια έχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες, είναι ιδιαίτερα φιλικά, και μπορούν να δώσουν αμέριστη αγάπη στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Ας δούμε, όμως, κάποιες φυλές οι οποίες φημίζονται για την καλή τους σχέση με τα παιδιά μας, για την περίπτωση που επιθυμείτε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Golden Retriever

Το Golden Retriever είναι από τις πιο ανθρωποκεντρικές, φιλικές και ήρεμες σκυλίσιες φυλές! Λατρεύουν να νιώθουν μέλη μιας οικογένειας, είναι υπομονετικά και παιχνιδιάρικα, συνδυασμός που τα καθιστά ιδανικά για παρέα με παιδιά.

Περισσότερα ΕΔΩ

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message