«Λουκέτο» σε έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, μπαίνει από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών το λουκέτο μπαίνει για την «εξοικονόμηση πόρων και επίτευξης δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση Τσακαλώτου:

1. Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 αναστέλλεται η λειτουργία των εξής Περιφερειακών Υπηρεσιών (και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων) της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ:

i) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων

ii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων

iii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

iv) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Kρήτης

v) Υποδιεύθυνση Κομοτηνής της Π.Δ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ουσιαστικά το ΣΔΟΕ μένει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου (όπου συγχωνεύονται και οι πρώτες 4 υπηρεσίες που λειοτυργούσαν στην υπόλοιπη Ελλάδα) και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

2. Άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Οι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες της ως άνω Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς ασκούνται εφεξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου.topontiki.gr

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο-Περπατώ, ποδηλατώ, πατινάρω»

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου και καλεί τους πολίτες να αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να επιλέξουν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν με το ποδήλατο  και τα αστικά λεωφορεία δίνοντας μια ανάσα στο αστικό περιβάλλον.

 Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων,  που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την ημέρα αυτή, οι δρόμοι πέριξ της Πλατείας Δημοκρατίας: Αναστασιάδη (στο ύψος της Βότση) - Μπαϊμπά (έως την οδό Κύπρου)- Σούλου- Ι. Σταϊκου (από οδό Κύπρου) και Σαλάκου, θα είναι κλειστοί  για μηχανοκίνητη κυκλοφορία και θα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο πεζοί, ποδηλάτες, αστικά λεωφορεία και Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ασθενοφόρα). 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς εισιτήριο στις Γραμμές Μ1 και Μ2 του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή έχουν ως εξής:

9:30π.μ. - 13:30μ.μ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μαθητές  και πολίτες  θα γνωρίσουν και θα οδηγήσουν το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών  Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και ο καθηγητής Φραγκίσκος Κουτελιέρης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μέσο οικολογικής μετακίνησης.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής  από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου.Μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης θα παίξουν με τους δασκάλους τους ομαδικά παιχνίδια στους κλειστούς δρόμους

18:30 - 20:00  

Μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη  και περπατώντας, ποδηλατώντας και πατινάροντας θα διασχίσουν την οδό Παπαστράτου και θα καταλήξουν στις 7:30μ.μ. στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο όπου θα υποδεχθούν την φλόγα των εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στην Πλατεία Δημοκρατίας για το άναμμα του Βωμού. Εκεί θα διασκεδάσουν με την Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (τραγούδι) και τον Παναγιώτη Ζαχαράκη (κιθάρα).ΔΤ

 

Αιχμές και βολές εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας κ.Ιωάννης Μπαμπάτσικος κατά του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ.Δημήτρη Παπακώστα.Αφορμή ήταν το σχόλιο του προέδρου στα λεγόμενα Μπαμπάτσικου αλλά και τα άρθρα του Παπακώστα γιοα τον Καλλικράτη.

Απάντηση στον εξ Αθηνών πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας, Δ.Παπακώστα.

"Μετά την καθολική αποδοκιμασία αλλά και γενικότερα μετά την πλήρη απαξίωση που εισπράττει ο κ. Παπακώστας από τους κατοίκους της Δημ. Ενότητας Αχελώου εξαιτίας της ανακολουθίας προεκλογικών υποσχέσεων και έργων, έπρεπε να ανακαλύψει μια δικαιολογία μήπως και διασωθεί πολιτικά .Στην αρχή της θητείας του την είχε ανακαλύψει, για όλα φταίει ο Δήμαρχος έλεγε, χαρακτηριστικές οι φράσεις του «δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρει το παιδί» και ενώ αυτό το επιχείρημα ξεθώριασε με τον καιρό ,έπρεπε να εφεύρει κάτι καινούριο .Και το βρήκε .Για όλα φταίει ο Καλλικράτης αναφώνησε! Και άρχισε δήθεν αγώνα για να τον αλλάξει ! Κάθε δύο μέρες δημοσιεύει και ένα πανομοιότυπο άρθρο .

Στην πραγματικότητα, αντιγράφει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια τις δημοσιεύει στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φαίνονται ως δικές του. Αν αναρωτιέστε γιατί ο κ. Σκουρλέτης αργεί να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο ένας είναι ο λόγος, απλά ,δεν έχει λάβει ακόμη τις προτάσεις του κ. Παπακώστα. Έλεος! Προσωπικά οι προτάσεις του για την αυτοδιοίκηση μου θυμίζουν τα άρθρα του ομογάλακτου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη περί διαφάνειας και δημοκρατίας.

Επί της ουσίας μια αυτοδιοίκηση ονειρεύεται και νοσταλγεί. Είναι αυτή που υπηρέτησε και υπηρετεί. 

Είναι η αυτοδιοίκηση της αδιαφάνειας, των απευθείας αναθέσεων, των αφανών έργων ,τις γελοιοποίησης κάθε αυτοδιοικητικής διαδικασίας, τις έλλειψης λογοδοσίας.Είναι η αυτοδιοίκηση χωρίς κανένα έλεγχο από τα αρμόδια όργανα του κράτους.Είναι η αυτοδιοίκηση των δανεικών ,μόλις τον προηγούμενο μήνα τρείς νέες καταδικαστικές για το δήμο αποφάσεις κατέφθασαν για χρέη της εποχής του.Είναι η αυτοδιοίκηση της φανφάρας για αυτοπροβολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα προβλήματα της περιοχής .Είναι η έμμισθη και εξ αποστάσεως αυτοδιοίκηση .

Ο κ.Παπακώστας είναι μοναδική περίπτωση αιρετού ,ενώ κατέχει έμμισθη θέση στο Δήμο και θα έπρεπε να βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ,αυτός πρωτοτύπησε , επέλεξε από την μακρινή Αθήνα να παριστάνει τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας!!! Καιρός είναι να μεταφερθεί και το γραφείο του προέδρου στην Αθήνα «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό ,πάει το βουνό στο Μωάμεθ.» Έτσι θα πρέπει να είναι η σύγχρονη αυτοδιοίκηση !! Για αυτή την αυτοδιοίκηση πρέπει να αγωνιστούμε . ..Άξιος ο μισθός σου φίλτατε Δημήτρη αφού αντέχεις ακόμη μια φορά το μήνα και τρέχεις στο Ανθηρό για τις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Πράγματι πρέπει να αυξηθούν οι αντιμισθίες!!!!!! 

Με εγκαλεί γιατί έκανα κριτική σε προηγούμενους Δημάρχους και αιρετούς . Του απαντάω ευθέως .

Για εμένα αυτό αποτελεί τίτλο τιμής .Έκανα κριτική γιατί μοναδικό μου κριτήριο ήταν και είναι τα προβλήματα της περιοχής . Έκανα κριτική γιατί δεν έκανα συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες ,δεν συμβιβάστηκα για να αναρριχηθώ , δεν έτρεχα πίσω από ιδιωτικές εταιρείες για το χαρτζιλίκι μου και κυρίως δεν με «κρατούσε κανένας». Επειδή τεχνηέντως προσπαθεί να με ταυτίσει τόσο με τον εαυτό του όσο και με άλλους αιρετούς κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: Με τον κ.Παπακώστα ως επικεφαλή συνεργαστήκαμε θεσμικά μόλις 2,5 χρόνια και αυτά στην αντιπολίτευση .Συνεπώς καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή δεν έχω στα έργα και τις ημέρες του ως Δήμαρχος .Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι αυτά τα 2,5 χρόνια μου ήταν δεόντως διδακτικά γιατί γνώρισα όχι μόνο τις μεθόδους και τις πρακτικές του αλλά και για ποιους λόγους η περιοχή έμεινε στην υπανάπτυξη και τη μιζέρια".

 

Απάντηση Δ. Παπακώστα σε σχολιασμούς Δημ Συμβούλου Αντιπολίτευσης Δήμου Αργιθέας, Ι. Β. Μπαμπάτσικου

"Ο συνάδελφος αιρετός Τ.Α., και καλός επί πολλά χρόνια στενός μου συνεργάτης, από ιδρύσεως της Αυτοδιοικητικής Παράταξης μας στον Καποδιστριακό Δήμο Αχελώου το 1998, και έως το Μάρτιο 2014, Δήμο Αργιθεας, Ι. Β. ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ σχολιάζει άρθρο μου στην έγκριτη ιστοσελίδα katafylli. gr-fb, με προτάσεις μου για το κρίσιμο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τους Ορεινούς Δήμους στην Κόνιτσα 8-9 Σεπτ 2017.

Με υποκρυπτόμενο, ελαφρώς ειρωνικό ύφος ή απόπειρα για χιούμορ, απαξιώνει τον αγώνα μας για θεσμική καταξίωση του ρόλου των αιρετών (κάλυψη δαπανών συμβούλων, ισοτιμία αντιδημαρχιών) & για αποκέντρωση ανά περιοχή, δηλ. δημ. ενότητα, των εξουσιών και ευθυνών (αποκεντρωτικό μοντέλο).Αναφέρεται στις τέσσερις έμμισθες αντιδημαρχίες, δείχνοντας ότι διαφωνεί με τις νέες θετικές ρυθμίσεις του ν. 4483/17 (νόμος Σκουρλέτη), που ήταν πανθομολογούμενη επιτυχία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, ότι τάχα, ο ίδιος και αμισθί, με δικά του έξοδα θα ήταν ο πλέον αποδοτικός αντιδήμαρχος ή και δήμαρχος, ενώ όλοι εμείς οι άλλοι, οι "παλαιοί και του κατεστημένου" κινούμαστε για ίδιον όφελος, για τις απολαβές, τις αντιμισθίες.

Επειδή ο διάλογος με ενδιαφέρει, ο αντίλογος με εξιτάρει και έχοντας πίστη στη δημόσια αντιπαράθεση και πολιτισμένη πολιτική σύγκρουση, θέσεων, αρχών και αξιών, ρωτάμε:

1. Αν ο ίδιος κληθεί σε θέση ευθύνης θα αποποιηθεί την αντιμισθία έχει δικά του χρήματα ή χορηγό;

2. Ο Καλλικράτης είναι υπέρ της αποκέντρωσης και της ορεινής αυτοδιοίκησης; Πάσχει σε κάτι, σε ποια σημεία ή όλα καλά καμωμένα, τι υποστηρίζει;

Ως έμπειρος που είναι, (Αιρετός 2007-2019,πλην ετών 2015&2016),τι έχει να αντιπροτείνει για βελτίωση? Τι για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα;

3. Έχει την άποψη ότι για όλα φταίει η δημοτική αρχή, ο σημερινός Δήμαρχος, που τον υπηρέτησε πιστά από 2010-2014,φταίνε οι 4αντιδήμαρχοι Αργιθέας και φυσικά και, πάνω απ’ όλα ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, για την υστέρηση δομών, υποδομών στα ορεινά χωριά μας;

Το 2007, το 2010, έως Μάρτιο 2014, έλεγε ακριβώς τα αντίθετα ότι έφταιγαν οι απέναντι μας, τότε (Χ. Καναβός, Θαν. Οικονόμου, Γ. Σακελλάρης, με τον οποίο είναι σήμερα "σύντροφος" κ.λπ.).Ίσως, ως άλλος Σαούλ να είδε το "όραμα από ψηλά" και να μεταστράφηκε σε νέο Απόστολο της αγνής, άδολης, αδιάφθορης και άμισθης Αυτοδιοίκησης.Με ενδιαφέρον παρακολουθώ μεταπτώσεις /μεταμορφώσεις του, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους ατομικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του.

Έργα, δράσεις, προτάσεις αναμένει ο κόσμος, όχι πομφόλυγες, σχόλια, ή κρίσεις περί ανέμων και υδάτων του μακρινού παρελθόντος".

Λίγο μετά το άρθρο μας για την άγνοια που δηλώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών εκδόθηκε τελικά η απόφαση απο τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις για να ξεκινήσουν  οι αιτήσεις απο τα ΚΕΠ 

Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται : 

Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και 

Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

   Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή. 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής: 

1. Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού Λογαριασμού (επισυνάπτεται υπόδειγμα αίτησης),

2. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

3. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το ΙΒΑΝ,

4. Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ,

5. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2017 για εισοδήματα του 2016),

6. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2017 για εισοδήματα έτους 2016),

7. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος. 

   Σημειώνουμε ότι βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο - αρχηγό της οικογένειας. 

   Επίσης στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. 

   Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη).    Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.

 

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν δυο κυνηγετικα όπλα και ένα τυφέκιο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και διάπραξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε ανήλικο.

Ειδικότερα, ο δράστης φέρεται με αεροβόλο όπλο να πυροβόλησε από απόσταση εννιάχρονο ημεδαπό, προκαλώντας του επικίνδυνη σωματική βλάβη στο πρόσωπο.Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου του αφαιρέθηκε βολίδα αεροβόλου όπλου από το μάγουλο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου έρευνα στην οικία του 43χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

Μια κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε παράνομα,Ένα κυνηγετικό δίκαννο το οποίο κατείχε παράνομα,Ένα πολεμικό τυφέκιο παλαιού τύπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.Την προανάκριση και τις έρευνες της υπόθεσης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:55 ,ξημερώματα Σαββάτου,στην περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας.

Ο νέος σεισμός ήταν έντασης 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο σημειώθηκε 33 χλμ Βορειοδυτικά του Καρπενησίου με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο ήταν λίγα εκατόντάδες μέτρα πιο μακριά απο τον σεισμό της Δευτέρας μεγέθους 4.9 ρίχτερ,στην θέση "Γούπατα" ανάμεσα στα χωριά Λιθοχώρι και Βασιλέσι Πρασιάς.

Μία ακόμη ιστορία ντροπής ήρθε στο φως της επικαιρότητας με θύμα ανήλικη Ρομά, που εκδιδόταν με την ανοχή των γονιών της στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ευρυτανίας, συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος παραδέχτηκε ότι πήγαινε επανειλημμένα με την ανήλικη έναντι αμοιβής, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς της μικρής που διέμεναν στη Βοιωτία!

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Ευρυτανικός Παλμός" πρόκειται για έναν μόνιμο κάτοικο του χωριού Αγία Τριάδα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι επανειλημμένα ασελγούσε σε ανήλικη Ρομά, επίσης κάτοικο της περιοχής, έναντι αμοιβής. Το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου κατάφερε να αξιοποιήσει διάφορες πληροφορίες που είχε επί του θέματος και να συλλάβει όχι μόνο το φερόμενο ως δράστη αλλά και τους δύο γονείς της ανήλικης κοπέλας, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας της ανήλικης κόρης τους.

Μετά τη σύλληψή τους, οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος και όρισε τακτική δικάσιμο. 

Ανακοίνωση δήμου Καρπενησίου

"Στα πλαίσια της τουριστικής του προβολής και ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών της , ο Δήμος Καρπενησίου θα επισκεφθεί την πόλη της  Καλαμάτας στις 30 Σεπτεμβρίου και την πόλη του Ναυπλίου στη 1 Οκτωβρίου 2017, με στόχο την προώθηση και διαφήμιση της περιοχής. Σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία των παραπάνω πόλεων , θα στηθεί περίπτερο του Δήμου , που μέσα από τους εκπροσώπους του, θα μπορεί να ενημερώνει τον κόσμο για τις ομορφιές του τόπου μας , τον πολιτισμό , τις παραδόσεις , τη γαστρονομία και για πολλούς ακόμη λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφθεί ένα Αυθεντικό Τόπο Ζωής, ενώ παράλληλα θα προσφέρονται και τοπικά παραδοσιακά προιόντα. 

Όσοι επιχειρηματίες του τόπου μας επιθυμούν να συμμετέχουν με έντυπο τουριστικό υλικό στην παραπάνω δράση τουριστικής προβολής του Δήμου, παρακαλούνται να αποστείλουν το υλικό τους μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου  2017 στο Γραφείο Δημάρχου στο Νέο Δημαρχείο. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2237350025.

 

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 11:36

188 κενά εκπαιδευτικών στην Στερεά

Έκκληση Μπακογιάννη σε Γαβρόγλου για να καλυφθούν άμεσα τα κενά

 Στα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, απευθύνοντας έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.

 Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για έλλειψη 188 εκπαιδευτικών και τόνισε:

«Η εικόνα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ καλύτερη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι πρέπει κάθε χρόνο να τρέχουμε την τελευταία στιγμή για να καλύψουμε τις ανάγκες στα σχολεία, όχι μόνο της Στερεάς αλλά και ολόκληρης της χώρας. Δυστυχώς, είναι συνήθεια που υιοθετήθηκε και καθιερώθηκε. Απευθύνω έκκληση στον  κ. Γαβρόγλου να δει το θέμα, να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να ξεκινήσουν από τώρα οι διαδικασίες για την επόμενη σχολική περίοδο. Μόνο έτσι δεν θα ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση τον Σεπτέμβριο του 2018».

Όλοι γνωρίζουμε πως τον Χριστό μας τον σταύρωσαν. Τον κάρφωσαν δηλαδή πάνω σ’ ένα ξύλινο σταυρό, κι εκεί ξεψύχησε.

Τον ξύλινο σταυρό οι Χριστιανοί τον έθαψαν βαθιά στο χώμα για να μην τον βρουν οι ειδωλολάτρες και τον μολύνουν. Έτσι ο Τίμιος Σταυρός έμεινε χρόνια πολλά θαμμένος μέσα στη γη.Όταν έπειτα από καιρό επικράτησε ο Χριστιανισμός, η Αγία Ελένη αποφάσισε να βρει και να ξεθάψει τον Τίμιο Σταυρό και να τον στήσει μέσα στην εκκλησία στα Ιεροσόλυμα για να τον προσκυνούν οι Χριστιανοί. Πήγε λοιπόν η ίδια στα Ιεροσόλυμα και ζήτησε να μάθει σε ποιο μέρος ήταν θαμμένος ο Σταυρός.

Όμως κανένας Χριστιανός δεν ήξερε να της πει. Εκείνοι που πριν από πολλά χρόνια τον είχαν θάψει βαθιά στο χώμα, είχαν πια πεθάνει. Έβαλε λοιπόν η Αγία Ελένη χιλιάδες εργάτες κι άρχισαν να σκάβουν όλα τα χωράφια εκεί γύρω. Είχε ακλόνητη πίστη πως κάπου θα τον έβρισκε. Πολλούς μήνες δούλευαν οι εργάτες χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια μέρα, καθώς η Αγία Ελένη βάδιζε μέσα σ’ ένα χωράφι, πάτησε ένα χορτάρι και αμέσως μια γλυκιά μυρωδιά γέμισε τον αέρα.

«Τι ωραία μυρωδιά είναι αυτή», είπε από μέσα της η Αγία Ελένη.«Από που να χύνεται αυτή η γλυκιά μοσχοβολιά;».

Καθώς κοίταξε γύρω της έσκυψε κι έκοψε ένα κλαδάκι απ’ το φυτό που πάτησε, το μύρισε και τότε κατάλαβε πως το χορτάρι εκείνο ήταν που σκορπούσε την γλυκιά ευωδιά.

Μεμιάς ο νους της φωτίστηκε, φώναξε έναν εργάτη και του είπε να σκάψει σ’ εκείνο το μέρος.Σε λίγο, τι θαύμα! Ο εργάτης βρήκε εκεί τον Τίμιο Σταυρό όπου επάνω ξεψύχησε ο Χριστός μας.

Από εκείνη τη στιγμή, το μυρωδάτο αυτό φυτό λέγεται βασιλικός, γιατί φύτρωσε στο σημείο που ήταν θαμμένος ο Σταυρός, όπου είχε σταυρωθεί ο βασιλιάς του κόσμου. Γι’ αυτό μοιράζουν βασιλικό στις εκκλησίες στη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου.vimaorthodoxias.gr

Σελίδα 1 από 56

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message