Αλλάζουν όψη πολλοί κοινόχρηστοι στα Χωριά της Αργιθέας, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το έργο "Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Αργιθέας", με το οποίο γίνεται ανάπλαση και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς και το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 870.000 ΕΥΡΩ.

Οι εργασίες του εργολάβου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, για να παραδοθούν σε κοινή χρήση στους δημότες και επισκέπτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη του έργου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 μ’ αποτέλεσμα να δοθεί μέσα στο 2012 η άδεια δημοπράτησής του. Στο μεταξύ λόγων των capital controls και της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας το έργο καθυστέρησε όπως εξάλλου και όλα τα έργα στην Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Με συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο πέρασε ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του και πλέον ο ανάδοχος μπορεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες που προβλέπονται.

Σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, την τεχνική υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε λύσεις που παρουσιάζονται από την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες του δήμου Αργιθέας.

Την περασμένη Πέμπτη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, παρουσιάστηκε η Μουσειολογική – Μουσειογραφική Μελέτη για την ίδρυση του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), το οποίο θα εγκατασταθεί στο κτήριο του παλαιού Δασαρχείου που έχει ανακαινιστεί για αυτό τον λόγο.   

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό οργανισμό με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας, την προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας. Η δημιουργία του Κέντρου αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συνολικής παρουσίασης του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής της Ευρυτανίας. O βασικός στόχος του Κέντρου είναι μέσα από τη συνοπτική διήγηση της ιστορίας της Ευρυτανίας να γνωρίσει την περιοχή στους κατοίκους της και τον επισκέπτη και να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω γνωριμία μέσα από το σύνολο της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής παράδοσης της περιοχής. Η έκθεση θα παρουσιάζει την εξέλιξη της Ευρυτανίας διαχρονικά με σύγχρονο τρόπο και με την χρήση νέων τεχνολογιών.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων κ Χρήστος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Μουσειακού Κέντρου «Εύρυτος» κ. Ηλίας Ντζιώρας και η κ. Αθανασία Ντζιώρα, η Διευθύντρια των ΓΑΚ Ευρυτανίας κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, ο κ. Ιωάννης Καραχοντζίτης και η κ. Νικάνδρα Μπακογιώργου ως εκπρόσωποι του Ιδρύματος Γαζή Τριανταφυλλόπουλου, η κ Γεωργία Γκαρίλα εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Βασίλης Φακίτσας και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή.

ΔΤ

 

 

Δύο άδειες εγκατάστασης αιολικών σταθµών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), χορήγησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις Ανώνυμες Ενεργειακές Εταιρείες «ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ» και «ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ» του Ομίλου ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ισχύος 40 και 46 MW αντίστοιχα, σε περιοχές του Νομού Ευρυτανίας. 

Πιο συγκεκριμένα το αιολικό ισχύος 40 MW θα κατασκευαστεί στη θέση «Μιχός–Βοϊδολίβαδο-Απέλινα», ενώ το δεύτερο πάρκο ισχύος 46 MW στη θέση «Γραµµένη–Τούρλα–Καρνόπι», και τα δύο στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγράφων.

ΝΑΙ στα δύο Αιολικά απο δήμο-Τοπικά συμβούλια και Επιτροπή Περιβάλλοντος

ΝΑΙ στην εγκατάσταση των δυο Αιολικών Πάρκων είχε αποφασίσει το τότε(2011) δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων(υπήρξαν αρνητικές τοποθετήσεις του νυν δημάρχου κ.Μπαμπαλή και της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος),τα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αγράφων και Βραγγιανών αλλα και η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου που πραγματοποιήθηκε στις 27-07-2011. 

1.ΜΙΧΟΣ – ΒΟΪΔΟΛΙΒΑΔΟ – ΑΠΕΛΙΝΑ. (Δημοτικό Διαμέρισμα Βραγγιανών) 

2.ΓΡΑΜΜΕΝΗ – ΤΟΥΡΛΑ – ΚΑΡΝΟΠΙ. (Δημοτικό Διαμέρισμα Αγράφων).

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη Θέση «Μιχός-Βοϊδολίβαδο- Απέλινα» του Δήμου Αγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Το έργο αποτελείται από είκοσι (20) ανεμογεννήτριες (Α/Γ), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 40 MW. Εντός των ορίων του Νομού Καρδίτσας προτείνεται να κατασκευαστούν τα έργα διασύνδεσης του αιολικού πάρκου προς την υφιστάμενη γραμμή υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. «ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ- ΛΑΜΙΑ» πλησίον του ΥΗΣ Πλαστήρα.

Για την διασύνδεση του αιολικού πάρκου με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προτείνονται να κατασκευαστούν:

• Εναέρια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης (Μ.Τ.) μήκους 6.543,88 m, αναρτημένη σε πυλώνες υψηλής τάσης, από το κέντρο ελέγχου του αιολικού πάρκου μέχρι τον υποσταθμό ανύψωσης (Υ/Σ) 4 ΑΔΑ: 45Ψ47ΛΡ-ΘΔΥ 20-33/150 KV. Τμήμα του αγωγού μήκους 4.500 m περίπου πρόκειται να κατασκευαστεί εντός των ορίων του Νομού Καρδίτσας στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας. Το σύνολο της γραμμής μεταφοράς μέσης τάσης χωροθετείται εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας Ορνιθοπανίδας (SPA) με κωδικό SPA GR 2430002-ΟΡΗ ΑΓΡΑΦΑ. Για την πρόσβαση προς τη θέση των πυλώνων θα απαιτηθεί η διάνοιξη νέων οδών συνολικού μήκους 11.414,22 m, εκ των οποίων τα 3.704,03 m θα κατασκευαστούν εντός των ορίων του Δήμου Αγράφων του Νομού Ευρυτανίας και τα υπόλοιπα 7.710,19 m θα κατασκευαστούν εντός των ορίου του Δήμου Καρδίτσας του Νομού Καρδίτσας.

• Υποσταθμό Ανύψωσης (Υ/Σ) υψηλής τάσης (Υ.Τ.) 20-33/150 KV, που θα κατασκευαστεί στη θέση “Παλούκια” εντός των ορίων του Νομού Καρδίτσας και του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας, στα όρια της. Πρόκειται να κατασκευαστεί κτίριο 170 m², ενώ για λόγους ασφαλείας πρόκειται να περιφραχθεί έκταση 15 στρεμμάτων, στα όρια της περιοχής SPA GR2430002:ΟΡΗ ΑΓΡΑΦΑ.

• Εναέρια γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης (Υ.Τ.) 150 KV, μήκους 17.117,60 m, η οποία θα διέρχεται βόρεια του οικισμού Ανθηρό και δυτικά των οικισμών Καστανιά και Πορτίτσα, όπου τελικά και θα συνδέεται με την υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς Υ.Τ. της Δ.Ε.Η. «ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ-ΛΑΜΙΑ». Τμήμα της γραμμής μεταφοράς Υψηλής Τάσης μήκους 3.800 m περίπου, διέρχεται μέσω του Τοπίου Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους (ΤΙΦΚ) της Περιοχής Λίμνης Πλαστήρα με κωδικό τόπου ΑΤ30110009. Η γραμμή Υψηλής Τάσης καθώς και ο υποσταθμός ανύψωσης τάσης θα χρησιμοποιηθούν και από την εταιρεία ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., για τη διασύνδεση γειτονικού Αιολικού Πάρκου στη θέση «Γραμμένη-Τούρλα-Καρνόπι», το οποίο διαθέτει άδεια παραγωγής. Για την πρόσβαση προς τη θέση των πυλώνων θα απαιτηθεί η διάνοιξη οδοποιίας συνολικού μήκους 14.113,91 m που θα κατασκευαστεί εντός των ορίων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Δήμου Καρδίτσας στο Νομό Καρδίτσας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη θέση «Γραμμένη-Τούρλα- Καρνόπι» του Δήμου Αγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Το έργο αποτελείται από είκοσι (20) ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 2,3 MW εκάστη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 46 MW. Εντός των ορίων του Νομού Καρδίτσας προτείνεται να κατασκευαστούν τα έργα διασύνδεσης του αιολικού πάρκου προς την υφιστάμενη γραμμή υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. «ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ-ΛΑΜΙΑ» πλησίον του ΥΗΣ Πλαστήρα.

Για την διασύνδεση του αιολικού πάρκου με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προτείνονται να κατασκευαστούν:

• Εναέρια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης (Μ.Τ.) μήκους 6.229,88 m, αναρτημένη σε πυλώνες υψηλής τάσης, από το κέντρο ελέγχου του αιολικού πάρκου μέχρι τον υποσταθμό ανύψωσης (Υ/Σ) 4 ΑΔΑ: 45Ψ47ΛΡ-1Ρ2 20-33/150 KV. Τμήμα του αγωγού μήκους 3.647,40 m περίπου πρόκειται να κατασκευαστεί εντός των ορίων του Νομού Καρδίτσας στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας. Το σύνολο της γραμμής μεταφοράς μέσης τάσης χωροθετείται εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας Ορνιθοπανίδας (SPA) με κωδικό SPA GR 2430002-ΟΡΗ ΑΓΡΑΦΑ. Για την πρόσβαση προς τη θέση των πυλώνων θα απαιτηθεί η διάνοιξη νέων οδών συνολικού μήκους 8.834,83 m, εκ των οποίων τα 2.840,09 m θα κατασκευαστούν εντός των ορίων του Δήμου Αγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και τα υπόλοιπα 5.994,74m θα κατασκευαστούν εντός των ορίου του Δήμου Καρδίτσας του Νομού Καρδίτσας.

• Υποσταθμό Ανύψωσης (Υ/Σ) υψηλής τάσης (Υ.Τ.) 20-33/150 KV, που θα κατασκευαστεί στη θέση “Παλούκια” εντός των ορίων του Νομού Καρδίτσας και του Καλλικρατικού Δήμου Καρδίτσας, στα όρια της. Πρόκειται να κατασκευαστεί κτίριο 170 m², ενώ για λόγους ασφαλείας πρόκειται να περιφραχθεί έκταση 15 στρεμμάτων, στα όρια της περιοχής SPA GR2430002:ΟΡΗ ΑΓΡΑΦΑ. • Εναέρια γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης (Υ.Τ.) 150 KV, μήκους 17.117,60 m, η οποία θα διέρχεται βόρεια του οικισμού Ανθηρό και δυτικά των οικισμών Καστανιά και Πορτίτσα, όπου τελικά και θα συνδέεται με την υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς Υ.Τ. της Δ.Ε.Η. «ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ-ΛΑΜΙΑ». Τμήμα της γραμμής μεταφοράς Υψηλής Τάσης μήκους 3.800 m περίπου, διέρχεται μέσω του Τοπίου Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους (ΤΙΦΚ) της Περιοχής Λίμνης Πλαστήρα με κωδικό τόπου ΑΤ30110009.

Η γραμμή Υψηλής Τάσης καθώς και ο υποσταθμός ανύψωσης τάσης θα χρησιμοποιηθούν και από την εταιρεία ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ Α.Ε.Ε., για τη διασύνδεση γειτονικού Αιολικού Πάρκου στη θέση «Μιχός-Βοϊδολίβαδο-Απέλινα», το οποίο διαθέτει άδεια παραγωγής. Για την πρόσβαση προς τη θέση των πυλώνων θα απαιτηθεί η διάνοιξη οδοποιίας συνολικού μήκους 14.113,91 m που θα κατασκευαστεί εντός των ορίων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Δήμου Καρδίτσας στο Νομό Καρδίτσας.

Εορτασμός Αγιου Γεωργίου 

Πρόγραμμα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγρινίου

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

7.30 μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου          

               Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Δευτέρα  23 Μαΐου 2018

7.00 π.μ.  Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου  Γεωργίου, Ιερουργούντος  του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτου  Αιτωλίας και   Ακαρνανίας  κ. κ.  Κοσμά 

7.00 μ.μ.  Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου 

Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας

Κυριακή 22 Απριλίου 

7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου          

               Κηρύγματος  χοροστατούντος  του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτου                  Αιτωλίας και   Ακαρνανίας  κ. κ.  Κοσμά. 

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας του  Μεγαλομάρτυρος Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου  

Ι.Ν.Αγιου Γεωργίου Λεπενούς 

Κυριακή 22 Απριλίου 

8.00μ.μ. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου 

Άγιος Γεώργιος Καλυβίων

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία του Ιππικού Ομίλου Καλυβίων  προς και από την εκκλησία του Αη Γιώργη. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του Ναού θα προσφερθούν γλυκίσματα από το σύλλογο γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα». Θα ακολουθήσει παρέλαση αλόγων στην Τοπική Κοινότητα Καλυβίων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Συναγερμός σήμανε στις 10 το βράδυ στην Άμεση Δράση, καθώς δέχτηκε κλήση για πυροβολισμούς στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων - Ο γνωστός μαφιόζος Γιώργος Λίτσας έπεσε νεκρός από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε την στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του σε ένα καρτέρι θανάτου που έστησαν άγνωστοι δράστες έξω από το σπίτι του - 11 κάλυκες καλάσνικοφ συνέλεξαν οι αστυνομικοί

Ο αιματηρός πόλεμος στον κόσμο της Μαφίας έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό και δεν λέει να σταματήσει. Οι φόβοι των αξιωματικών της Ασφάλειας τον Ιανουάριο ότι ειδικά ο θάνατος του Βασίλη Στεφανάκου θα προκαλούσε νέο κύμα εκτελέσεων αρχίζει να ζωντανεύει και πάλι.

Ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας, μεγάλο αντίπαλο όνομα της ομάδας του Στεφανάκου, έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του μάρκας Smart, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως, στους Αγίους Αναργύρους.

Το καρτέρι θανάτου σε βάρος του εξελίχτηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του, βγήκε ο εκτελεστής και τον γάζωσε με καλάσνικοφ και θεριστική βολή από κοντινή απόσταση. Αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν 11 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών.

Ποιος είναι ο «Μπούμπη» που εκτέλεσαν στους Αγ. Αναργύρους

Ο Γιώργος Λίτσας γνωστός στον κόσμο της νύχτας και ως «Μπου» ή «Μπούμπι» μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου περίπου μία ώρα μετά κατέληξε. Στη γειτονιά του στους Αγίους Αναργύρους, σήμανε συναγερμός και στην περιοχή κατέφθανε το ένα περιπολικό πίσω από το άλλο.

Ο Λίτσας συμμετείχε στην ομάδα του Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του παιδιού του, τον Μάιο του 2017.

Ο «Μπου» ή «Μπούμπι» συμμετείχε στην ίδια ομάδα με τον επίσης γνωστό ως «Καράφλα», που ήθελαν να κυριαρχήσουν στην περιοχή του Πειραιά. Φαίνεται να είχαν μεγάλη αντιπαλότητα με την ομάδα του Χαϊδαρίου, κυρίως τον Παναγιώτη Βλαστό, αλλά και κατ’ επέκταση με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος έπεσε θύμα εν ψυχρώ εκτέλεσης στις 17 Ιανουαρίου 2018, έξω από το γραφείο του στο Χαϊδάρι και μέσα στο αυτοκίνητό του, όπως και το νέο θύμα αυτού του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ των αντιπάλων ομάδων της νύχτας.

Στο σημείο που εκτελέστηκε το νέο συμβόλαιο θανάτου της νύχτας, έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστώσει τις συνθήκες της επίθεσης και να πάρει καταθέσεις από τυχόν μάρτυρες.

Η διαδρομή του 45χρονου «Μπου» ή «Μπούμπι» που έπεσε θύμα αυτού του νέου συμβολαίου όπως όλα δείχνουν, είναι μεγάλη στο έγκλημα, ενώ λίγους μήνες πριν την εκτέλεση του Γρίβα, εκείνος και ο «Καράφλας» έπεσαν θύματα απόπειρας δολοφονιών. Αυτοί την φορά οι «διώκτες» του επέστρεψαν και μάλιστα ολοκληρωτικά. Το παρελθόν του γεμάτο από ληστείες, εκβιασμούς, και βίαιες επιθέσεις, ενώ το όνομα του «Μπου» είχε συμπεριληφθεί στην μεγάλη δικογραφία του 2011 με τα 217 ονόματα της νύχτας από την «Greek Mafia» και τις όμορες και αντίπαλες ομάδες.

Μοιραία, οι πρώτες σκέψεις των αξιωματικών της Ασφάλειας, είναι πως πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης που διαδέχεται η μία την άλλη.

 

Στον κόσμο της νύχτας τα στόματα πάντα μένουν κλειστά και οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ακόμα και αν ήξεραν κάτι οι μπράβοι για τα προηγούμενα ηχηρά χτυπήματα, δεν θα το κατέθεταν ποτέ στις Αρχές αλλά θα επέβαλαν την δική τους «δικαιοσύνη», ασχέτως του πόσο σίγουροι ή όχι είναι για την επιλογή του στόχου. Για εκείνους αρκεί να είναι αντίπαλος και έτσι στη νύχτα όλα μοιάζουν να βγάζουν το δικό τους νόημα… σε μία ατελείωτη αιματηρή αλυσίδα.news247.gr

Ιδιώτη για την περισυλλογή ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων ζητούν στο Καρπενήσι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Ταξιάρχη Κουτρομάνο ο Δήμος Καρπενησίου προτίθεται να συνάψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη, για την περισυλλογή, μεταφορά και φροντίδα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν σταβλική εγκατάσταση, όχημα μεταφοράς και συνεργείο κατάλληλα εκπαιδευμένο και έμπειρο στην αιχμαλωσία παραγωγικών ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τοπικής Οικονομίας του Δήμου (τηλέφωνο 22373 50020)  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Το 2ο Αντάμωμα Φϊλων Μοτοσυκλέτας θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Καρπενησίου το τριήμερο 15- 17 Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλετιστική εκδήλωση με κοινωνικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθούν μοτοσυκλετιστικά και διάφορα άλλα δρώμενα αλλά και συναυλίες για ντόπιους και επισκέπτες. Στο 2ο Αντάμωμα θα συμμετάσχουν 17 Λέσχες Μοτοσυκλέτας και ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει τα 1000 άτομα. 

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα είναι δωρεάν.Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των 17 Λεσχών Μοτοσυκλέτας, που προβάλλει τον τόπο μας και προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία.   

Αποτέλεσμα εικόνας για 2 Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας

Ανακοίνωση της Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ευρυτανίας

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση των Αμερικανών, των Βρετανών και των Γάλλων εναντίον της Συρίας στις 14 Απρίλη, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να έκανε ο Άσαντ. Υποκρίνονται ότι θέλουν να προστατεύσουν το συριακό λαό από το καθεστώς Άσαντ, «ξεχνώντας» τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν προκαλέσει όλοι όσοι εμπλέκονται τόσα χρόνια στον πόλεμο της Συρίας.

 Η  εξέλιξη αυτή φέρνει πολύ πιο κοντά την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, καθώς βαθαίνει και οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής με στόχο το ξαναμοίρασμα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας για να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση πολύ μεγάλων αντιμαχόμενων δυνάμεων στην περιοχή της Συρίας και το γεγονός ότι πλέον ονοματίζεται η Ρωσία και οι σύμμαχοί της  (Ιράν, Κίνα κλπ) ως βασικός αντίπαλος των Αμερικανών, ενισχύει τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης που θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές των Αμερικανών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας αποτελεί βασικό ορμητήριο με τις βάσεις του θανάτου σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟικών συμμάχων, που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονιά μας ή στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα επιθετικά σχέδια των Αμερικανών και των Δυτικών «συμμάχων» μας. Η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας και τις άλλες βάσεις, παραδίδοντας το Αιγαίο στους στόλους τους  εμπλέκει τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδιά τους. Ο κίνδυνος απάντησης του αντίπαλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης είναι άμεσος.

 Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα λαών όταν τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα το επιτάσσουν. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.  Η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία, η Λιβύη, η Μέση Ανατολή είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις επεμβάσεις του , καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας που ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτό το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει χρέος να αγωνίζεται για την ειρήνη, για την αποτροπή του πολέμου και την αλληλοσφαγή των λαών, ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό, σε πολιτικές εξάρτησης και εθνικής υποτέλειας και για την ανάπτυξη πολιτικών και κινημάτων φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, στο πλάι των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη μπορούν να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του σάπιου πολιτικοοικονομικού καπιταλιστικού συστήματος  που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!Έξω οι αμερικάνικες βάσεις!

Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών!Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε γενικό ξεσηκωμό. Τα σχολεία μας να γίνουν μετερίζι της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών.Καλούμε όλους να συστρατευτούν στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις ενάντια στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.

 

Άσκηση της Π.Υ. θορύβησε προς στιγμή τους κατοίκους του Καρπενησίου

Ήταν πρωινές ώρες όταν οι ήχοι απο της σειρήνες της Πυροσβεστικής θορύβησαν τους κατοίκους της Ευρυτανικής πρωτεύουσας. 

Άμεση ήταν η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο ξενοδοχείο "Avaris" που αποκλείοντας τη γύρω περιοχή με την συνδρομή της αστυνομία επιχείρησε με 12 άνδρες και 3 οχήματα προκειμένου να κατασβέσει την πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη στην κουζίνα του ξενοδοχείου αλλά και να προχωρήσει στη διάσωση ατόμου που είχε τραυματισθεί κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και είχε χάσει τις αισθήσεις του από τους καπνούς.

Πρόκειται ευτυχώς  για το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου που όπως εξήγησε αμέσως μετά το τέλος της ,ο διοικητής της Αντιπύραρχος Σταύρος Φακίτσας  γίνεται στα πλαίσια αξιολόγησης της υπηρεσιακής ετοιμότητας του προσωπικού ενόψει και της καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Φακίτσας εξήρε την ετοιμότητα της υπηρεσίας ενώ δήλωσε απόλυτα ικαονοποιημένος τόσο για την ετοιμότητα και τη συνεργασία του ξενοδοχείου , όσο και για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού και των πυροσβεστικών μέσων της Υπηρεσίας.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς , ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από άνδρες του ΕΚΑΒ.

Δείτε παρακάτω τι συνέβη στην άσκηση της ΠΥ μέσα απο το βίντεο του Παναγιώτη Καραγιάννη "Συμβαίνει Τώρα"

Υπογράφτηκε χθες η σύμβαση του υποέργου “ Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης- Αποχέτευσης στις περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλης Καρπενησίου προϋπολογισμού 1.100.000 € το οποίο αποτελεί τμήμα του υποέργου “ Ολοκληρωμένη Διαχείριση λυμάτων Δήμου Καρπενησίου” και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων στις περιοχές “ Παλιάμπελα” και “ Μύλοι”.   

Σελίδα 1 από 83

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message