Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 26 Ιουλίου οι Πρασιώτες τίμησαν την Αγία Παρασκευή στις Μεταξάδες Πρασιάς Ευρυτανίας και πιστοί από τις γύρω περιοχές προσέρχονται για να προσκυνήσουν τη χάρη της.

Απο νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' Αρτοκλασίας καθώς και Λιτάνευση της ανθοστόλιστης Ιερής Εικόνας στην πλατεία του χωριού ενώ μετά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Οι Μεταξάδες είναι ένας απο τους πέντε συνοικισμούς της Πρασιάς.

Οι κάτοικοι των Μεταξάδων της Πρασιάς, είχαν παλιά ως ασχολία και την καλλιέργεια μεταξιού, εξού και η προέλευση του ονόματος του συνοικισμού. Είναι χτισμένος δυτικά και σε μικρή απόσταση  δίπλα του κεντρικού οικισμού.Σε κεντρικό μέρος του χωριού δεσπόζει και ο ναός της Αγίας Παρασκευής όπου γιορτάζει την ομώνυμη ημέρα .Στοιχεία για τον ναό δεν έχουμε.Όποιος γνωρίζει κάτι μπορεί να μας το στείλει.

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη επί αυτοκρατορίας... Αντωνίνου 138 - 160 μ.Χ. Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Μετά το θάνατο των γονέων της, η Αγία Παρασκευή μοίρασε όλη της την περιουσία στους φτωχούς και έδρασε ιεραποστολικά στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το Λόγο του Χριστού. Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά αν θυσίαζε στα είδωλα. Βλέποντας όμως πως η Αγία Παρασκευή παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα και μεγάλο θάρρος.

Τότε ο αυτοκράτορας Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπό του στον λέβητα, για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε. Η Αγία με Προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ' άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους.

Ελευθέρωσε, τότε, την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα. Στα Τέμπη, ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά. Παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο με τον μαρτυρικό και βάναυσο τρόπο του αποκεφαλισμού.

 

Φωτογραφία του γιαννησ γκικασ.

 

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες στην Ευρυτανική πρωτεύουσα χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ο πρώτος σεισμός 2,6 Ρίχτερ έγινε χθες το μεσημέρι όπου σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εκδηλώθηκε στις 14,50, 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Καρπενησίου κοντά στο Τυμφρηστό.Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά ,τα ημερώματα της Πέμπτης όπου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εκδηλώθηκε στις 02:04, 14 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά του Καρπενησίου κοντά στα Πετράλωνα.Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

 

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού από Αμφιλοχία μέχρι Άρτα, από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως παραδόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού  από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων.Σήμερα σε κυκλοφορία βρίσκονται το τμήμα από Αντίρριο έως Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας συνολικού μήκους 102 χλμ. και το τμήμα από την αρχή της παράκαμψης Άρτας (περιοχή Σελλάδες) έως και την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Με την παράδοση αυτών των ενδιάμεσων 27 χιλιομέτρων, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων. Εντός Αυγούστου, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία και τα τελευταία 14 χιλιόμετρα του τμήματος Πέρδικα Ιωαννίνων έως την ένωση με την Εγνατία Οδό και ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού θα είναι στο σύνολο του σε κυκλοφορία.

Με το νέο τμήμα, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. καθόλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Στις θέσεις 105 χλμ., 116 χλμ. και 128 χλμ. στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται χώροι προσωρινής στάθμευσης με W.C, ενώ στο τμήμα συναντάται ο Ημικόμβος Κομποτίου στο 125,7 χλμ. ο οποίος συνδέει την Ιόνια Οδό με την υφιστάμενη εθνική οδό Αντιρρίου – Άρτας.Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Εγκατάσταση του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων εντός του 2018 σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ εξετάζεται πρόταση για μεταβλητό χρόνο παραχώρησης τμημάτων του οδικού δικτύου, προκειμένου να κρατηθούν πιο χαμηλά οι τιμές των διοδίων, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.

Αναφερόμενος στο μεγάλο κόστος των διοδίων με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τμήματος της Ιόνιας Οδού από το Ρίο μέχρι τα Ιωάννινα, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι «δυστυχώς τα διόδια δεν είναι μόνο στη Γέφυρα ακριβά, είναι και στους αυτοκινητόδρομους, γιατί αυτοί που έκαναν τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις το 2006-2007 και αυτοί που έκαναν τις αναθεωρήσεις το 2013, το μόνο που δεν φρόντισαν ήταν να υπάρχουν κοινωνικοί συντελεστές, άλλοι τρόποι για να χαμηλώσεις το ύψος των διοδίων προς τους πολίτες, να βρεις άλλες τεχνοκρατικές λύσεις για να είναι βιώσιμα τα έργα. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να «βγαίνουν» τα έργα τεχνοοικονομικά, να διασφαλιστούν οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα, όχι οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν».

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καρπενησίου Σχολικού Έτους 2017-2018 .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ..."δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για όσους δεν είδαν το όνομά τους στη λίστα, καθώς θα απορροφηθούν όλα τα παιδιά και από τη Δράση της ΕΕΤΑΑ “ Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2017-2018” που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην κατάσταση με τα αποτελέσματα των παοδικών σταθμών, από την 1η Σεπτεμβρίου 2017". 

Δείτε παρακάτω όλα τα ονόματα (116)που θα απορροφηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Καρπενησίου όπως αναρτήθηκαν στο site του δήμου 

 

1 XASAN ΟΡΦΕΑΣ ΡΑΚΙΠ

2 ΑΖΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

3 ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΗΛΙΑΣ

4 ΑΝΑΤΖΟΥΤΣΟΥΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

5 ΑΝΑΤΖΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6 ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

7 ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

8 ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

10 ΒΟΝΟΡΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

11 ΒΡΕΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

12 ΓΑΖΕΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

13 ΓΑΛΑΝΗ ΑΡΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

14 ΓΑΛΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

15 ΓΑΛΑΝΗ ΜΥΡΙΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

16 ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

17 ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

18 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

19 ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

20 ΓΚΟΡΟΓΙΑ ΕΛΕΝΗ - ΑΝΝΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

21 ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

22 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

23 ΔΕΔΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

24 ΔΟΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

25 ΔΟΥΛΑΒΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

26 ΔΡΙΒΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

27 ΕΛΕΦΑΝΤΗ ΝΕΦΕΛΗ ΙΩΑΝΝΗΣ

28 ΕΛΕΦΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

29 ΖΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

30 ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

31 ΖΕΚΙΟ ΑΜΑΝΤΑ ΒΑΛΜΙΡ

32 ΚΑΚΑΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

33 ΚΑΚΟΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

34 ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

35 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

36 ΚΑΛΥΒΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

37 ΚΑΛΥΒΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ

38 ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

39 ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

40 ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

41 ΚΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΚΛΙΒΙΑΔΗΣ

42 ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ ΑΚΟ ΑΝΔΡΕΑΣ

43 ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

44 ΚΕΦΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

45 ΚΟΝΤΟΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

46 ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

47 ΚΟΤΡΩΝΑΣ ΚΟΣΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

48 ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

49 ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

50 ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

51 ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

52 ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

53 ΚΩΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

54 ΛΑΪΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

55 ΛΑΠΠΑ ΕΜΜΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

56 ΛΕΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

57 ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

58 ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΔΑΝΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

59 ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

60 ΜΑΚΡΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

61 ΜΑΝΤΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

62 ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ

63 ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

64 ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

65 ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

66 ΜΠΟΥΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

67 ΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

68 ΝΤΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΕΤΡΟΣ

69 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

70 ΝΤΡΙΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

71 ΠΑΛΑΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

72 ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

73 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΟΛΓΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

74 ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

75 ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

76 ΠΑΤΡΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

77 ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

78 ΠΛΑΚΑ ΣΤΑΥΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

79 ΠΡΟΥΣΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

80 ΡΑΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ

81 ΡΕΣΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

82 ΣΙΔΕΡΗ ΟΛΓΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

83 ΣΙΤΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

84 ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΟΣ

85 ΣΤΑΛΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

86 ΣΤΕΦΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

87 ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

88 ΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

89 ΤΑΣΙΟΥ ΛΥΔΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ

90 ΤΡΑΣΤΕΛΗ ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

91 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΥΡΤΩ ΧΡΗΣΤΟΣ

92 ΤΡΙΚΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΑΣ

93 ΤΣΑΚΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

94 ΤΣΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

95 ΤΣΕΚΛΙΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

96 ΤΣΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

97 ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΖΩΗ ΙΩΑΝΝΗΣ

98 ΤΣΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

99 ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

100 ΤΣΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

101 ΤΣΩΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

102 ΤΣΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

103 ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΑΣ

104 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

105 ΦΟΥΦΛΙΑ AKO ΑΝΔΡΕΑΣ

106 ΦΟΥΦΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

107 ΦΥΚΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

108 ΧΑΒΕΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

109 ΧΑΛΚΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ

110 ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

111 ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΟΣ

112 ΧΑΤΖΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

113 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

114 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

115 ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

116 ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Μοσχολιού για την διαχειριστική μελέτη του Πάρκου Αγρινίου δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ενημερώσω ότι η πράξη της Επιτρόπου να μην θεωρήσει και,  εν τέλει, να καθυστερήσει περαιτέρω το ένταλμα πληρωμής των μελετητών της Διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του Πάρκου,  δεν έχει σχέση με την εκτέλεση του έργου.  Αφορά μόνο στη διαδικασία πληρωμής και όχι στο χρονοδιάγραμμα της εξέλιξης του έργου. Εξάλλου η πράξη της Επιτρόπου δεν αποτελεί  το τελικό στάδιο της όλης διαδικασίας.

Η μελέτη έχει παραληφθεί  και έχει αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση. Επομένως κάθε κομπασμός περί «απόφασης παράνομης  ανάθεσης»     αγγίζει τα όρια του πολιτικού θράσους.Η αλήθεια είναι ότι  το Πάρκο θα προχωρήσει. Οι όποιες ενέργειες  δεν θα μπορέσουν  να φρενάρουν το έργο. Κι αυτό γιατί  αποτελεί δέσμευση και απόφαση της Δημοτικής Αρχής. 

Στην υπόθεση του Πάρκου Αγρινίου καλό θα ήταν ο κ. Μοσχολιός να σιωπά. Οι Αγρινιώτες γνωρίζουν ότι, από δικές του αστοχίες και δικά του λάθη, η πόλη στερείται τόσα χρόνια το πάρκο της. Θα πρέπει όλοι να μάθουν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την υπογραφή της Σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, είναι νόμιμη και τεχνικά άρτια.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν φωτογραφική αφού προέκυψε ύστερα από  πρόσκληση τριών τουλάχιστον υποψηφίων που διέθεταν τα προβλεπόμενα προσόντα. Πρέπει να θυμίσουμε ότι, σε αυτούς που έχουν αδύνατη πολιτική  μνήμη, το έργο απεντάχθηκε με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τον καταλογισμό ποσού περίπου 300.000 ευρώ αθροιστικά, εκ των οποίων τα 161.000 ευρώ ήδη πληρώθηκαν,  αφού βεβαιώθηκαν προηγουμένως από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι, θα περίμενε κανείς από τον κ. Μοσχολιό, να έκανε έστω κάποια υποτυπώδη βήματα υπευθυνότητας στις ανακοινώσεις του. Μάταια όμως. Και με τη σημερινή του δήλωση παραδίδει, για μία ακόμη φορά, θλιβερά μαθήματα απερίγραπτων ισχυρισμών.Τα προσωρινά εμπόδια δεν είναι ικανά να στερήσουν την ικανοποίηση της παράδοσης του  αναγεννημένου πάρκου στους δημότες μας».                                               

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Έξαλλος ο Δήμαρχος Αγράφων με δημοσιεύματα .."περί χαμένων ευκαιριών"..

Φανερά εκνευρισμένος φαίνεται να είναι ο Δήμαρχος Αγράφων κ.Θεόδωρος Μπαμπαλής ,με αφορμή δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας του Καρπενησίου "Ευρυτανικά Νέα" και μιλούσε ..περί χαμένων ευκαιριών και αποτυχιών για τη χρηματοδότηση του Καφαντάρειου Ιδρύματος της Ανατολικής Φραγκίστας.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση Μπαμπαλή

"Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν σε τοπική εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα περί χαμένων ευκαιριών και αποτυχιών για τη χρηματοδότηση του Καφαντάρειου Ιδρύματος της Ανατολικής Φραγκίστας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες, ότι η μη ένταξη του στο ΕΣΠΑ, οφείλεται στο ότι το ίδρυμα δεν ήταν χαρακτηρισμένο με ΦΕΚ ως διατηρητέο μνημείο και ως εκ τούτο δεν μπορούσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. 

Υπάρχουν όμως κάποια εύλογα ερωτήματα που απορρέουν από τα όσα γράφτηκαν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ όπως: 

Από πότε η ένταξη και η χρηματοδότηση ενός έργου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα χρηματοδότησης, είτε λέγεται ΕΣΠΑ, είτε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε LEADER, είτε Τομεακά των Υπουργείων, είτε Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ή του Δήμου αποτελεί αποτυχία; 

Γιατί η ένταξη αυτού του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι αποτυχία και χαμένη ευκαιρία, όπως γράφτηκε και των υπολοίπων δεκαέξι έργων που εντάσσονται στο ίδιο πρόγραμμα είναι επιτυχία; 

Γιατί τόσο άγχος και προσπάθεια ώστε να μειώσουμε και να μηδενίσουμε την αξία και τη σημασία ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Αγράφων και τη συνεργασία αυτού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας; 

Τέλος, θεωρούμε ότι η ενημέρωση θα πρέπει πάντα να είναι αντικειμενική και δίκαιη χωρίς δόλο και σκοπιμότητες, καθώς και όσο πιο πλήρης και αξιόπιστη γίνεται προς κάθε κατεύθυνση, μόνο έτσι προσφέρουμε όλοι τις υπηρεσίες μας στον τόπο, για τον οποίο υποτίθεται ότι ενδιαφερόμαστε". 

Το δημοσιευμα των ΕΝ

Με 706.000€ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί του ΕΣΠΑ, θα χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση του Καφαντάρειου στα Άγραφα

Το έργο αναβάθμισης του Πνευματικού Κέντρου «Γεώργιος Καφαντάρης» θα χρηματοδοτηθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αφού προηγουμένως η περσυνή απόπειρα του δήμου Αγράφων να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του έργου από ευρωπαϊκά κονδύλια, απορρίφθηκε.Να θυμίσουμε ότι, περίπου πριν ένα χρόνο ο δήμος Αγράφων, είχε καταθέσει σχετική Μελέτη χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για το έργο της αναμόρφωση, ανάπλαση και διαρρύθμιση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων όπως επίσης και για την προμήθεια εξοπλισμού για το Πνευματικό Κέντρο Γεώργιος Καφαντάρης στη Φραγκίστα του δήμου Αγράφων.

Ωστόσο για κάποιους συγκεκριμένους λόγους,η μελέτη εκείνη δεν έτυχε έγκρισης και απορρίφθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.Ο Κώστας Μπακογιάννης, για να μην χαθεί το έργο, ανέλαβε με προσωπική του απόφαση να εντάξει την μελέτη του έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Στερεάς Ελλάδας, μαζί με τα υπόλοιπα 16 -στο σύνολο 17- έργα για την Ευρυτανία.

Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να επαναδιατυπώσει τη μελέτη, να προσαρμοστεί στις οδηγίες που δόθηκαν από την Περιφέρεια και να καταθέσει, εκτός ΕΣΠΑ πλέον, τη μελέτη, η οποία και τελικά έτυχε έγκρισης και χρηματοδότησης του έργου με 709.000 ευρώ από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού".

Η απάντηση της εφημερίδας

Όπως οφείλαμε ζητήσαμε και την απάντηση της εφημερίδας στα όσα καταλογίζει ο δήμαρχος Αγράφων.Δείτε τι αναφέρουν..

"Την απάντηση της εφημερίδας ήδη την έχετε δημοσιεύσει, παραθέτοντας και το ρεπορτάζ της εφημερίδας (κάτι που ο δήμαρχος δεν το έκανε, γιατί άραγε;)

 Στο ρεπορτάζ λοιπόν είναι ξεκάθαρο:

Αν ο δήμος φρόντιζε –είχε κάνα δυο χρόνια στην διάθεση του- θα έφτιαχνε τον φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά. Δεν το έκανε.Εμείς αυτό στιγματίσαμε. Εύκολο στον καθένα. Αν το έργο, 706.000€ όχι λίγα, χρηματοδοτούταν από το ΕΣΠΑ ο βαριά φορολογούμενος πολίτης δεν θα πλήρωνε «μια»Να η χαμένη ευκαιρία. Τώρα, το πληρώνει 100% από την τσέπη του. Ο δημότης των Αγράφων το ξέρει αυτό; Η αύριο θα ψάχνει χρηματοδότηση για το υδραγωγείο και θα του λένε από τον δήμο «ξέρεις δεν  μας έστειλαν λεφτά»;.

 Άρα λοιπόν που είναι  οι σκοπιμότητες, αφού και ο ίδιος, ότι γραφεί το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων το… επιβεβαιώνει.Το έργο χάθηκε από το ΕΣΠΑ είπαμε εμείς, αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η χαμένη ευκαιρία του δήμου.Όλα τα αλλά είναι για χορτοφάγους"…

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στον Καρέα, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου ως εκπρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου, για τους πεσόντες Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, το 1998.

Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελο Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Αναστάσιο Τασόπουλο, ως εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού κκ. Δανιήλ, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας,  ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) Βασίλης Βαλασόπουλος.

Στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν επίσης από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Σεραφείμ Αθανασίου, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος, οι Διοικητές του 2ου και 7ου Πυροσβεστικών Σταθμών Αθηνών, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χρήστος Καλαρρύτης, ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού κ. Βασίλης Κρητικός, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Πάνος Τριγάζης, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Αττικής κ.Παναγιώτης Ψαλτάκος ,εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Μεγαλόπρεπα και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο πιστός λαός του Καρπενησίου υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής το Ιερό Λείψανο του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Λουκά από την Κορίτσα Κλειτσού Ευρυτανίας.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον κόμβο στη θέση «Ρίζωμα», ενώ στη συνέχεια θα ακολούθησε λιτανεία προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Καρπενησίου όπου τελέστηκε  εσπερινός και παράκληση. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς αγιασμό των πιστών μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2017 και Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.

 Το ιερό λείψανο του Αγ.Λουκά στον Κλειστό Ευρυτανίας

 Εἶναι γνωστὸ στοὺς περισσοτέρους, οἱ ὁποῖοι κατάγονται ἀπό τή ΣτερεάἙλλάδα, ὅτι στὸ Χωρίο τῆς Εὐρυτανίας ΚΛΕΙΤΣΟΣ καὶ στὸν οἰκισμὸ Κορίτσης, τῆς Κοινότητος παλαιότερα, τώρα Δημοτικοῦ Διαμερίσματος Κλειτσοῦ τοῦ Δήμου Φουρνᾶς, ἔχει θησαυρισθῆ ἀπὸ τοὺς Βυζαντινοὺς χρόνους «κειμήλιον πανθαύμαστον» ἡ «ζωγραφικὴ χεὶρ –τμῆμα- μεθ’ ἱεροῦ ὄνυχος λαμπρῶς κεκοσμημένα» τοῦ τρίτου Εὐαγγελιστοῦ, Ἰατροῦ ἀγαπητοῦ καὶ πρώτου Ἱστορικοῦ τῆς Ἐκκλησίας μας Ἁγίου Λουκᾶ. «Φυλάσσονται μέσα σὲ ἀργυρὴ θήκη ἐκπληκτικῆς ἀσημουργικῆς τέχνης ἀπὸ ἑπτὰ περίπου αἰώνων καὶ ἀποτελοῦν Βυζαντινὴ Κληρονομιὰ ὅλων τῶν Εὐρυτάνων καὶ τῶν Κλειτσιωτῶν εἰδικώτερα»(1).

Ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Νεόφυτος ὁ Ζ΄ τὸ 1799(2), ὁ Ἐπίσκοπος Λιτζᾶς καὶ Ἀγράφων Δοσίθεος ὁ Σοφαδίτης τὸ 1795 καὶ ὁ Λιτζᾶς καὶ Ἀγράφων Ἰάκωβος τὸ 1797, μιλοῦν ἐγκωμιαστικὰ γιὰ τὸ Ἱερὸ Λείψανο. Τὸ Ἱερὸ Κειμήλιο τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ ἔφθασε στὴν περιοχὴ τοῦ Κλειτσοῦ τὸ 1357 ἢ 1358, ἀπὸ ἕνα ἀξιωματικό του αὐτοκράτορα Νικηφόρου Β΄. Ὁ αὐτοκράτορας εἶχε πάρει ὡς εὐλογία ἀπὸ τὸ Πατριαρχεῖο τὸ Τίμιο Λείψανο καὶ τὸ ἔφερνε πάντοτε μαζί του κατὰ τὶς μάχες ἐναντίον τῶν τουρκαλβανῶν ποὺ λυμαίνονταν τότε τὴν περιοχὴ τῆς Εὐρυτανίας καὶ τῶν Ἀγράφων.

Σὲ μάχη ὅμως κοντὰ στὸ Ἀγγελόκαστρο Αἰτωλοακαρνανίας σκοτώθηκε ὁ Νικηφόρος καὶ ὁ εὐσεβὴς ἀξιωματικός του μετέφερε μὲ εὐλάβεια καὶ παρέδωσε τὸ Λείψανο σὲ Μετόχι τῆς πολὺ γνωστῆς στὰ χρόνια ἐκεῖνα Γυναικείας –μᾶλλον- Ἱερᾶς Σταυροπηγιακῆς Μονῆς τοῦ Ἁγίου Νικολάου τοῦ Νέου τοῦ ἐν Βουνένοις, χρονολογουμένης ἀπὸ τὸ 1282 μ. Χ. καὶ εὑρισκομένης στὸν Οἰκισμὸ Κορίτσα τῆς Κώμης Κλειτσοῦ τῶν Ἀγράφων, ἡ ὁποία, ἄς σημειωθῆ, σήμερα εἶναι Ἐνοριακὸς Ναός(3). Τὸ Μετόχι τῆς Μεγαλόχαρης Κυρίας Θεοτόκου, εὑρισκόμενο λίγα χιλιόμετρα πιὸ κάτω ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μονή, στὴ θέση Παναγιὰ –σήμερα Ἅγιος Κυπριανὸς - ἐφιλοξένησε μὲ συγκίνηση τὸ οὐράνιο δῶρο, τὸ παρέδωσε ὅμως στὴν κυρίαρχη Μονή, ὡς ὤφειλε, λίγο πρὶν ἀπὸ τὴν καταστροφή της ἀπὸ τὶς ὀρδὲς τῶν ἀλβανιστῶν.

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Καρπενησίου - Municipality of Karpenissi.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με αντικείμενο: «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τη διαχείριση, ανάδειξη και αξιοποίηση της Πίνδου και Χασίων ως περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 στο Μουζάκι.

Η συνάντηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 HNV-LINK και είχε ως κεντρικό στόχο α) την υιοθέτηση ενός κοινού οράματος για την υποστήριξη των αγροτικών παραγωγικών συστημάτων Υψηλής Φυσικής Αξίας της Πίνδου και των Χασίων, β) τη δημιουργία μιας δομής συντονισμού (διακυβέρνησης) των δράσεων. Συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, τα εργαλεία που θα επιλεγούν καθώς και  οι καινοτομίες που μπορεί να υιοθετηθούν γι’ αυτό το σκοπό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού της παραπάνω στρατηγικής και υποστήριξης των παραγωγικών εκμεταλλεύσεων ΥΦΑ σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Πίνδος» και η δημιουργία ενός δικτύου νέο-εισερχόμενων αγροτών της περιοχής. Η λειτουργία αυτού του Κέντρου θα στηριχθεί σε πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και χωρών της Ε.Ε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

εκπρόσωποι του Δικτύου ΠΙΝΔΟΣ (κος Τσιβόλας Λ., Δήμαρχος Αργιθέας, Κωτσός Γ., Δήμαρχος Μουζακίου, Τσιαντής Δ., Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Μαράβας Κ., Δήμαρχος Πύλης),Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων-Αναπτυξιακές Εταιρείες Καρδίτσας και Τρικάλων,Περιβαλλοντικοί Φορείς (Πράσινη Κιβωτός, ΚΠΕ Μουζακίου),Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΑΟΚ Καρδίτσας και Δασαρχεία Τρικάλων),Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας,Κτηνοτρόφοι και Αγρότες της περιοχής Μουζακίου και Πύλης,Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου 2017 θα στηθεί γωνιά τέχνης στο Μουσείο Βίνιανης στα πλαίσια Πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Αγράφων.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες, Ευρυτάνες καλλιτέχνες θα εκθέσουν δημιουργίες τους σε μια ομαδική έκθεση με έργα ζωγραφικής, ξυλόγλυπτα και κοσμήματα. Συμμετέχουν οι επαγγελματίες ζωγράφοι- εικονογράφοι: Φωτεινή Δεδούση και Σύση Κυλερτζή, ο ζωγράφος: Γιάννης Ρίζος, ο ξυλογλύπτης:  Νικ. Ανδρεάκης, ο δάσκαλος στο εργαστήρι στην Κρέντη καθώς και οι ερασιτέχνες: Γιώργος Καψάλης, Κωνσταντίνα Καψάλη και Μ. Αντωνοπούλου με έργα ξυλογλυπτικής, πυρογραφίας και κοσμήματα.

Καλοδεχούμενοι οι δημιουργοί που θα ήθελαν να εκθέσουν δημιουργίες τους σε αυτήν την έκθεση. Σε αυτή την περίπτωση ας απευθυνθούν στην υπεύθυνη της εν λόγω δράσης κα Β. Σούκη στα τηλ: 2237770879 και 6972831623

ΔΤ

Σελίδα 1 από 49

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message