Σε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών για τους εκλεκτούς επισκέπτες της φιλοδοξεί να μετατρέψει τον θρυλικό Σκορπιό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Τέσσερα χρόνια μετά την αγορά του νησιού, ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Κάτια είναι έτοιμοι να βάλουν τη δική τους «σφραγίδα» στον μικρό παράδεισο των Ωνάσηδων, ο οποίος αλλάζει όψη και σε τίποτα δεν θα θυμίζει πλέον το δωρικό καταφύγιο της διάσημης ελληνικής οικογένειας, αφού στόχος τους είναι να κατασκευάσουν το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα.

Η Realnews αποκαλύπτει ολόκληρη την τεχνική μελέτη της επένδυσης, που κατέθεσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 η εταιρεία Mykinai S.A. στο τμήμα Πολεοδομίας του δήμου Λευκάδας, η οποία αναμένεται να πάρει σύντομα «σάρκα και οστά», αφού πριν από λίγες ημέρες ο σχετικός φάκελος πήρε την τελική έγκριση από την αρμόδια Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μέσα από την έκθεση που συνέταξαν οι αρχιτέκτονες του Ρώσου κροίσου έρχονται στο «φως» μία προς μία όλες οι λεπτομέρειες για τις δομικές παρεμβάσεις σε έκταση 9.000 τ.μ. που συνθέτουν το νέο, υπερπολυτελές «πρόσωπο» του Σκορπιού, με πολυτελή μπάνγκαλοους, spa, προπονητικό κέντρο ιππασίας, γήπεδο βόλεϊ και πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων που λίγοι θα απολαύσουν.

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 11:32

Πρασοτηγανιά

Υλικά

½ κιλό ψαχνό χοιρινό, από παντσέτα

2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα καλά

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου

1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

60γρ. μυζήθρα ώριμη, χοντροτριμμένη

αλάτι

Διαδικασία

Κόβετε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλικόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου. Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό. 

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις τα πράσα αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος, το κοπανισμένο κόλιανδρο και το μπούκοβο, πάντα σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρετε ώσπου να ροδίσουν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αλατίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο ή μικρή πιατέλα και πασπαλίζετε με την τριμμένη μυζήθρα.

 

Από το Instagram προανήγγειλε τη νέα του επιχειρηματική κινηση: «Μάθε τέχνη και αστηνε και όταν… πεινάσεις πιαστηνε! Σάντουιτς…Deli…Σπίτι» - Αναλαμβάνει και χρέη Dj σε γνωστό καφέ μπαρ-εστιατόριο του Ψυχικού

Ένα νέο, φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο project βρίσκεται στα χέρια του άλλοτε ισχυρού εκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου.

Στηn ουσία πρόκειται για μια δοκιμασμένη επιχειρηματική συνταγή που ευδοκιμεί τα χρόνια της κρίσης, ενδεχομένως και από τις ελάχιστες που μακροημερεύουν, δεδομένων των συνθηκών. Αφορά στον κλάδο της εστίασης που επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σταθερότητα μέσα στην κρίση και έχει κεντρίσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του εκδότη-δημοσιογράφου. 

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσωπα που ξέρουν απέξω και ανακατωτά την αγορά του Κολωνακίου, ο Πέτρος Κωστόπουλος φέρεται να συμφώνησε με τον επιχειρηματία Γιάννη Μαλούχο στο να ανοίξουν παρέα ένα κυριλέ σαντουιτσάδικο επί της οδού Καψάλη, το οποίο θα εξυπηρετεί τα γραφεία των γύρω εταιριών - που δεν και λίγα, εδώ που τα λέμε. 

Περιποιημένα “american style sandwiches” με επιλεγμένα υλικά και καφές αρίστης ποιότητας θα σερβίρονται στο όρθιο στους πελάτες ή θα αποστέλλονται ντελίβερι στους εργαζομένους και στους κατοίκους της περιοχής.

Αυτές τις μέρες το νέο επιχειρηματικό δίδυμο βάζει τις τελευταίες πινελιές στο ντεκόρ του καταστήματος και δοκιμάζει γεύσεις που θα μπουν στον κατάλογο του.

 

Πολλοί λένε και γράφουν για την εκ βάθρων ανανεωμένη -και με σκηνικό αλά DeGeneres – φετινή εκπομπή της. Όμως η πραγματική είδηση βρίσκεται στους ινσταγκραμικούς followers της που κοντεύουν το εκατομμύριο. Ποιος δίνει δεκάρα για την τηλεθέαση όταν υπάρχει η επιδραστικότητα;

Είναι πραγματικά μικρόνοο στην εποχή της like-οθηρίας όπου όλα αποτιμώνται σε shares και επιδραστικότητα στα κοινωνικά δίκτυα να προσπαθεί κανείς να αποτιμήσει το celebrity status ενός τηλεοπτικού σταρ αναλόγως της τηλεθέασης που σημειώνει η εκπομπή του. Ίσως μάλιστα είναι ακόμη και ξεπερασμένο. Μπορεί για παράδειγμα πολλοί τη φετινή σεζόν να λένε ή να γράφουν για τις επιδόσεις της Ελένης Μενεγάκη στους πίνακες τηλεθέασης, ωστόσο απείρως περισσότεροι είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ορκίζονται στα ποσταρίσματά της στο Instagram -με το αζημίωτο φυσικά. Κρέμες προσώπου και μάσκες μαλλιών, χοιρινά και κοτόπουλα αρκετά για να θρέψουν έναν λόχο, κοσμήματα, αρώματα και αξεσουάρ, είδη ένδυσης και υπόδυσης, σερβίτσια και φυτικές μαργαρίνες,  βιβλία και είδη οικοσκευής “καθαγιάζονται” από την λαοπρόβλητη τηλεπαρουσιάστρια μέσω του λογαριασμού της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και φυσικά γίνονται ανάρπαστα. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο -πέρα από το δυσθεώρητο αριθμητικά πλήθος των 768 χιλιάδων followers της- είναι πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Ελένη Μενεγάκη ήταν ένα απολύτως αναλογικό κορίτσι που κάτι καινά δαιμόνια σαν το Facebook, το Twitter και το Instagram της φαίνονταν στην καλύτερη περίπτωση κουραφέξαλα -θυμάστε τον Άλεξ Κάβδα που προσπαθούσε να την προσηλυτίσει στο θαυμαστό κόσμο των “ίντερνετς” (sic);

Ωστόσο η ίδια φαίνεται πως ήταν καθόλα έτοιμη να καβαλήσει το κύμα της νέας ψηφιακής εποχής και να σερφράρει πιο επιδέξια κι από τον Νίκο Κακλαμανάκη στα αγωνιστικά ντουζένια του. Κι έτσι ενώ κάποιοι μιλούν για τα χλιαρά νούμερα τηλεθέασης της ανανεωμένης εκπομπής “Ελένη”, εκείνη μπορεί πλέον να θριαμβολογεί αφού κάθε φορά που κληρώνει ένα προϊόν μέσω των κοινωνικών δικτύων λαμβάνει 100.000 like για πλάκα. Πανηγυρίζουν όμως και οι εταιρίες που δωροθετούν μέσω της Ελένης, αφού αυτομάτως τα προϊόντα τους αναβαθμίζουν το status τους, γίνονται αγαπητά και άρα πιο θελκτικά στον δυνάμει καταναλωτή. Συνεπώς, μοιάζει απολύτως ξεπερασμένο αν όχι άτοπο να χαρακτηρίζει κανείς την Ελένη Μενεγάκη ως βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης, αφού είναι πλέον ξεκάθαρα ένας θηλυκός Μίδας των κοινωνικών δικτύων, δηλαδή του virtual κόσμου όπου καλώς ή κακώς διαδραματίζεται πλέον η αληθινή ζωή.

Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 18:37

ΣΟΚ: Η Ferrari αφήνει την Formula1;

Οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Formula 1 μπορεί να ανοίγουν το δρόμο για έλευση νέων «παικτών» στο σπορ αλλά έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των κατασκευαστών που εμπλέκονται ήδη σε αυτό. Με αποκορύφωμα την απειλή της Ferrari να αποχωρήσει μετά το 2020!

 

Ήδη Mercedes και Renault έχουν εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με την προτεινόμενη κατεύθυνση από τη Liberty Media αλλά η ιταλική εταιρεία το πάει ένα βήμα παραπέρα! Μάλιστα, η απειλή αυτή έρχεται από τον πρόεδρό της, Sergio Marchionne.

Παρότι η συγκεκριμένη απειλή έχει αποτελέσει πολλάκις στο παρελθόν διαπραγματευτική τακτική της Scuderia, είναι η πρώτη φορά που προκύπτει υπό την προεδρία του Ιταλού μάνατζερ. O 65χρονος αναγνώρισε καλές προθέσεις στους νέους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 αλλά οι προειδοποιήσεις του ήταν σαφείς.

«Η Liberty έχει καλές προθέσεις, μία από αυτές αφορά στην μείωση του κόστους, πράγμα που είναι καλό. Υπάρχουν όμως και πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε. Όπως το γεγονός πως η μοναδικότητα κάθε υβριδικής μηχανής δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Δεν θεωρώ πως αυτό είναι βήμα προς τα μπροστά. Το γεγονός πως φαίνεται πως έχουμε αντίθεση θέση σε ότι αφορά στη στρατηγική εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αλλά και πως βλέπουμε ότι το σπορ παίρνει διαφορετική κατεύθυνση από το 2021, θα αναγκάσει και εμάς εδώ στη Ferrari να πάρουμε αποφάσεις.

Κατανοώ πως η Liberty ίσως να το είχε υπόψη της παρουσιάζοντας τις ιδέες της αλλά νομίζω πως πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές πως αν δεν βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την διατήρηση του κύρους της μάρκας μας και το πεδίο που θα μπορεί από πλευράς μάρκετινγκ να ενισχύει τη μοναδικότητα της Ferrari, η Ferrari δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται», απείλησε ο Marchionne.

 

H ιστορική ομάδα δεσμεύεται να συμμετέχει στο σπορ έως και το 2020. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι στον αέρα. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως ο επόμενος κύκλος διαπραγματεύσεων δεν θα αργήσει. Την προσεχή Τρίτη έχουμε συνάντηση του Strategy Group της F1, εκεί όπου η Liberty αναμένεται να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά της πλάνα για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων budget cup, νέας δομής διακυβέρνησης του σπορ αλλά και πλήρους αναδιοργάνωσης του ώστε να εξισορροπηθεί το επίπεδο των συμμετεχόντων.

«Δεν θέλω να προδικάζω καταστάσεις. Θα πάμε σε αυτή τη συνάντηση με τις καλύτερες των προθέσεων και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα βγει», είπε σχετικά ο Marchionne.

Για πολλούς η Formula 1.. είναι η Ferrari. Όμως η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει πως η Ferrari κερδίζει πολλά εδώ και 67 χρόνια συμμετέχοντας στο σπορ. Εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του προέδρου της: «Θα μας βοηθούσε από πλευράς ισολογισμών, εσόδων και εξόδων, μία τέτοια εξέλιξη. Στην πραγματικότητα θα πανηγυρίζαμε από οικονομικής πλευράς. Όμως η F1 είναι κομμάτι του DNA μας, δεν θα ήταν εύκολο να διαφοροποιηθούμε από αυτή. Αν όμως γίνει αγνώριστη, δεν θα θέλουμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή. Αν εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα NASCAR, δεν θα το θέλω αυτό. Κι πάρω την απόφαση να φύγουμε, δεν θα νιώσω καθόλου άσχημα γιατί θα δουλέψω πάνω σε εναλλακτική στρατηγική με στόχο να αναπληρώσω το θεσμό με κάτι άλλο. Με κάτι πιο λογικό».

Όσο για τους άλλους κατασκευαστές που συμμετέχουν ήδη στο σπορ, η Honda τηρεί σιγή ιχθύος ενώ οι Renault και Mercedes δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά αλλά εκφράζουν ανησυχίες για τις νέες κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γαλλικής εταιρείας, Cyril Abiteboul, τονίζει πως ίσως στερήσουν το νόημα συμμετοχής ενός κατασκευαστή κινητήρων. Τόσο ο Γάλλος όσο και ο ομόλογος του στη Mercedes, Toto Wolff, τόνισαν επίσης πως ανησυχούν για τα υπέρογκα όπως φαίνονται κόστη εξέλιξης τόσο διαφορετικών μονάδων ισχύος για το 2021. Παραμένουν όμως ανοιχτοί στο διάλογο…newsauto.gr

Εσείς πόσα από αυτά γνωρίζατε;

Όλοι έχουμε βιώσει περίεργες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου... Για τα πάντα, όμως, υπάρχει και μία εξήγηση.Πόσα γνωρίζετε για την υπνική άπνοια και πόσο προετοιμασμένοι είστε για ένα οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου;Αν νομίζετε ότι το κρεβάτι σας αποτελεί το πιο ασφαλές και «ζεστό» μέρος, πάνω στον πλανήτη αυτο, τότε... ξανασκεφτείτε το!

Παρακάτω θα βρείτε τα έξι πιο τρομακτικά πράγματα που μπορούν να σας συμβούν, ενώ... βρίσκεστε στην «αγκαλιά του Μορφέα»: 

1. Παράλυση ύπνου

Πρόκειται για αδυναμία να μετακινηθείτε ή να μιλήσετε ενώ κοιμάστε ή ξυπνάτε. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι προσωρινό και συμβαίνει μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-αδυναμία να κινηθείτε

-ένα αίσθημα πίεσης πάνω στο στήθος σας

-ψευδαισθήσεις ότι κάποιος βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί σας

Η παράλυση του ύπνου συμβίνει όταν εμφανίζονται πτυχές του ύπνου REM (ταχεία κίνηση των ματιών), ενώ είστε ξύπνιοι.Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος REM συμβαίνει όταν ο εγκέφαλός σας είναι εξαιρετικά ενεργός και όταν προκύπτουν όνειρα. Το σώμα σας παραλύει προσωρινά. Ουσιαστικά, στην παράλυση του ύπνου οι μύες μας κοιμούνται, ενώ ο εγκέφαλος είναι ξύπνιος. Περίπου το 7% του πληθυσμού έχει παρουσιάσει παράλυση ύπνου τουλάχιστον μία φορά.

2. Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια συμβαίνει όταν το «πέρασμα» του λαιμού «στενεύει» κατά τον ύπνο, διακόπτοντας προσωρινά την αναπνοή.Η διακοπή της αναπνοής δε θα σας πνίξει, καθώς οι πάσχοντες από υπνική άπνοια ξυπνούν τακτικά. Οι ίδιοι συνηθίζουν να ροχαλίζουν αρκετά, προς μεγάλη απογοήτευση των συντρόφων τους.Παρ' όλα αυτά, η ιδέα ότι ο λαιμός σας, μπορεί να κλείσει, ενώ κοιμάστε, είναι τρομακτικός.

Η υπνική άπνοια είναι πιο συνηθισμένη στους άνδρες, στους υπέρβαρους, καθώς και στους καπνιστές και τους αλκοολικούς, αλλά και σε μερικές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. 

3. Υπνοβασία

Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας περιόδου βαθύ ύπνου. Σε αυτή την κατάσταση το συνειδητό κοιμάται, αλλά δεν είμαστε παραλυμένοι. Στον ύπνο τους οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν, να καθαρίσουν ή ακόμα και να φύγουν από το σπίτι. Το πρωί δεν θυμούνται τίποτα.

Η ιδέα ότι δεν πρέπει ποτέ να ξυπνήσετε ένα άτομο από υπνοβασία είναι παραπλανητική. Οι ειδικοί συνιστούν να ξυπνάτε ήπια ένα πρόσωπο που υπνοβατεί, αφού τον καθοδηγήσετε, ήρεμα, πίσω στο κρεβάτι του. 

Αυτό που προειδοποιούν οι ειδικοί είναι να μην προσπαθήσετε να τον ξυπνήσετε ξαφνικά.Μην φωνάξετε ή τρομάξετε το άτομο και μην προσπαθήσετε να τον περιορίσετε, εκτός φυσικά  κι αν κινδυνεύει, καθώς μπορεί να τραυματιστεί.

4. Οργασμός κατά τη διάρκεια του ύπνου

Προφανώς ένα «υγρό όνειρο» είναι ένα φαινόμενο που συνδέεται περισσότερο με τους άνδρες, αλλά και οι γυναίκες είναι ικανές για οργασμό, ενώ κοιμούνται.Μια μελέτη το 1983 μέτρησε τους οργασμούς των γυναικών κατά τη διάρκεια του ύπνου τους και διαπίστωσε ότι ο καρδιακός ρυθμός επιταχύνθηκε από 50 έως 100 παλμούς ανά λεπτό, ενώ παρατηρήθηκε και αυξημένη ροή αίματος στον κόλπο.

Αυτή η αυξημένη ροή αίματος, είναι  που κάνει και τον οργασμό... πιο πιθανό. Η ψυχίατρος Madeleine Castellanos, δήλωσε στον Splinter:

«Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM αυξάνεται η ροή του αίματος στον στυτικό σας ιστό - για τις γυναίκες είναι σε ολόκληρο το σύμπλεγμα της κλειτορίδας. Ο εγκέφαλός σας αναγνωρίζει ότι έχετε περισσότερη ροή αίματος σε αυτούς τους ιστούς και μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική διέγερση».

5. Αίσθημα «πτώσης» 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό, καθώς το 60-70% των ανθρώπων το βιώνουν.Ο ύπνος μοιάζει με τον θάνατο- οι χτύποι της καρδιάς και η αναπνοή μειώνονται και ο μυϊκός ιστός μας «χαλαρώνει». Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος τρομάζει, επειδή πιστεύει, ότι βιώνει κανονικό θάνατο και ελέγχει, αν ο άνθρωπος είναι ζωντανός.

6. Η αίσθηση της όσφρησης «χάνεται»

Μια μελέτη του Brown University, το 2004, διαπίστωσε ότι η αίσθηση της όσφρησης, ουσιαστικά, «σβήνει» ενώ κοιμόμαστε.Αν και δεν είναι επιβλαβές, είναι πολύ παράξενο, πως ο εγκέφαλός μας μπορεί και να το κάνει.Η μελέτη προσπάθησε να ξυπνήσει τους ανθρώπους από τον ύπνο χρησιμοποιώντας ορισμένες οσμές, συμπεριλαμβανομένου του καπνού από μια φωτιά. 

Δυστυχώς, τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι θα χρειαστούν κι άλλες αισθήσεις για να μπορέσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, σε περίπτωση πυρκαγιάς.ΠρώτοΘέμα

 

Ο Γιώργος Μαυρίδης πρωταγωνίστησε στο αγώνισμα του επεισοδίου της Δευτέρας, αλλά ήταν άτυχος.

Ο παίκτης του Nomads μετά από μια νίκη που έκανε απέναντι στον Μιχάλη Ζαμπίδη έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Οι συμπαίκτες του έτρεξαν αμέσως δίπλα του, όπως και η γιατρός της παραγωγής που διαπίστωσε ότι το χτύπημα στο χέρι του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Η Πρώτη ∆άσωση της νέας προγραµµατικής περιόδου καλύπτει το κόστος φύτευσης δένδρων όπως καρυδιές, κερασιές και µηλιές καθώς και τησυντήρησή τους για µία 8ετία µε τη µορφή εφάπαξ καταβολής ενισχύσεων έως 9.000€.Επιπλέον προβλέπεται ετήσια πριµοδότηση του αγρότη για 12 χρόνια σε περίπτωση συγκαλλιέργειας µε αροτραίες καλλιέργειες.

Το Μέτρο 8.1 «Στήριξη για δάσωση» περιλαμβάνει μια λίστα νέων επιλέξιµων ποικιλιών καρποφόρων δένδρων όπως αχλαδιές, µηλιές και κερασίες ενώ παράλληλα µειώνει τον ελάχιστο αριθµό δένδρων ανά στρέµµα που υποχρεούται να φυτεύει ο δικαιούχος, σε 25 και 90 δένδρα/στρέµµα ανάλογα τον τρόπο φύτευσης.

Συντήρηση για μια 8ετία

Για µία 8ετία αντί για 5ετία θα δίνονται πλέον οι ενισχύσεις για την συντήρηση , ενώ το πολύ για µία 12ετία αντί για 15ετία (µε εξαίρεση καρυδιές, µαστιχόδεντρα και καστανιά που ορίζεται στα 8 έτη) θα λαμβάνει ο διακιούχος το ετήσιο πριµ,το ποσό του οποίου δεν έχει ακόμα οριστηκοποιηθεί , για την απώλεια

Δικαιούχοι

Όλοι οι κάτοχοι αγροτικής γης

Δαπάνες

Στο μέτρο περιλαμβάνονται τρεις κατηγορίες επιχορηγούμενων δαπανών:

1. Εγκατάσταση φυτείας.

Περιλαμβάνει:

Εδαφολογική ανάλυση, σύνταξη µελέτης δάσωσης, κατεργασία εδάφους, προµήθεια φυταρίων/πολλαπλασιαστικού υλικού, διάνοιξη λάκκων φύτευσης, εγκατάσταση τριτεύοντος αρδευτικού δικτύου, φύτευση βολοφύτων ή γυµνορίζων φυτών, λίπανση φυτών, υλικά και εργασίες περίφραξης, άρδευση φυτών.

2. Εργασίες συντήρησης

Περιλαμβάνει:

Προµήθεια φυταρίων, διάνοιξη λάκκων φύτευσης µε εργάτες σε έδαφος, φύτευση βολοφύτων ή γυµνορίζων φυτών, διαµόρφωση λεκάνης συγκράτησης νερού, άρδευση φυτών, λίπανση φυτών, φρεζάρισµα εδάφους, βοτάνισµα και σκάλισµα, καλλιεργητικές φροντίδες, επαναφύτευση φυταρίων που η φύτευσή τους απέτυχε λόγω ξηροθερµικών συνθηκών ή άλλων αντίξοων κλιµατικών συνθηκών, (ξηρασία, πυρκαγιές, ή άλλες καταστροφές) έως ποσοστό 20%. Το κόστος βασίζεται σε δεδοµένα των προηγούµενων περιόδων. Σε περίπτωση που το ποσοστό υπερβαίνει το 20%, η ζηµιά δύναται να καλυφθεί από το Μέτρο 8.4.

3. Κόστος απώλειας εισοδήµατος

Το κόστος για την απώλεια του εισοδήµατος θα δίνεται στους δικαιούχους παραγωγούς ετησίως για 12 χρόνια .Το πριµ ωστόσο δεν έχει ακόμα οριστοποιηθεί.

Χαμόγελα χαράς από το πρωί στην οικογένεια του Κώστα Μπακογιάννη και της Σίας Κοσιώνη.

Το ζευγάρι υποδέχτηκε με χαρά το πρώτο του παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι .Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ είχε μπει στον μήνα της εδώ και λίγες μέρες. Σήμερα νωρίς το πρωί κατάλαβε πως έφτασε η ώρα του τοκετού, ειδοποίησε τους δικούς της ανθρώπους και το κανάλι, ότι δεν θα είναι στο δελτίο, όπως ήταν προγραμματισμένο και έφυγε για το μαιευτήριο Μητέρα.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η Σία Κοσιώνη, κρατούσε πια το αγοράκι της στην αγκαλιά της. Ο μικρός Μπακογιάννης Jr ήρθε στον κόσμο με καισαρική και ζυγίζει 3,460.

Δίπλα της από την πρώτη στιγμή βρέθηκε η πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη καθώς ο σύζυγός της Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται εκτός Ελλάδος σε προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι, έχει ενημερωθεί για την γέννηση του γιου του και επιστρέφει εσπευσμένα. 

Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 11:26

Κις με κοτόπουλο και κολοκυθάκια

Μια υπέροχη τάρτα που θα φτιάξετε με κοτόπουλο ,θα τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας στο κυριακάτικο τραπέζι και να είστε σίγουροι ότι θα την τιμήσουν δεόντως!

Μερίδες:6-8   Χρόνος προετοιμασίας:40'    Χρόνος μαγειρέματος:40'    

Υλικά

Για τη ζύμη

80γρ. βούτυρο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα

180γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας

Για τη γέμιση

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος χωρίς πέτσα, ψημένο, σε μέτριους κύβους

2 κολοκύθια σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 αβγά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι τυρί κρέμα

200γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό

ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτετε το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύετε για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζετε το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά σας, ώστε να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26-28 εκ. Ξετυλίγετε τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Στρώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, καλύπτετε την βάση με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και γεμίζετε με φασόλια. Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.

Βγάζετε την ταρτιέρα από το φούρνο, αφαιρείτε το χαρτί με τα φασόλια, επαναφέρετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την μισοψημένη ζύμη από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ρίχνετε τις φέτες κολοκυθιού σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια και απλώνετε τις φέτες σε ένα ταψάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά σε ομελέτα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την γραβιέρα, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε την τάρτα: Σκορπίζετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου στη μισοψημένη τάρτα. Απλώνετε τα ψημένα κολοκύθια και καλύπτετε με το μίγμα των τυριών. Ψήνετε την κις στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει ωραίο χρώμα.

Βγάζετε την κις από τον φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Σελίδα 1 από 12

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message