Φτιάξτε το χταπόδι σας κρασάτο με αυτή τη συνταγή και δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη! Μελωμένο και μαλακωμένο, με υπέροχες τηγανητές πατάτες Υλικά Συνταγής 1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές) 1 φλ. ελαιόλαδο 10 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια χαραγμένα στα 4 (όχι μέχρι κάτω) 1 κ.σ ζάχαρη 1 μεγάλη ώριμη και σφιχτή ντομάτα 1/2 φλ. λευκό κρασί 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο 1/2 φλ. κονιάκ 1 δαφνόφυλλο 4-5 κόκκους μπαχάρι 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Για το χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε…
Συστατικά Για το frosting 400 γρ. κουβερτούρα 200 γρ. κρέμα γάλακτος Για τη γέμιση 125 γρ. κουβερτούρα 180 γρ. κρέμα γάλακτος Για τα cupcakes 75 γρ. κουβερτούρα 40 γρ. κακάο 120 γρ. βραστό νερό 120 γρ. ηλιέλαιο 120 γρ. κρέμα γάλακτος 150 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ½ κ.γ. σόδα 60 γρ. λευκή κουβερτούρα 60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος Μέθοδος Εκτέλεσης Για το frosting Σπάμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη.…
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι τόσο αγαπητό που άνετα θα μπορούσε να μάς γλυκαίνει όλο το χρόνο. Τα γνήσια προϊόντα και το σωστό σιρόπιασμα είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Υλικά 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος) 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη FYTRO 1 κουτ. σούπας κανέλα ¼ φλιτζανιού μπράντι 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ξύσμα 3 πορτοκαλιών 1 κουτ. γλυκού σόδα 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο Για το μέλωμα 2 φλιτζάνια μέλι 1 φλιτζάνι…
Υλικά 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε μακρόστενα κομμάτια 6 πίτες για σουβλάκι 6 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες 10 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες μερικές καρδιές μαρουλιού λίγα φυλλαράκια δυόσμου αλάτι Για τη μαρινάδα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ¼ κουτ. σούπας κύμινο ¼ κούτ, σούπας κάρδαμο 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας Διαδικασία Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζετε από το μπολ τα φιλέτα και…
Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και ως γεύμα τις καθημερινές, μαζί με μια σαλάτα. Υλικά 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας έτοιμης 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια 250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 250γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 250ml κρέμα γάλακτος 3 αβγά-αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν…
Πόσες φορές έχετε φάει ένα λαχταριστό κομμάτι καρυδόπιτα και στάζουν σαν ζουμί τα σιρόπια ή μένουν σαν λίμνη μέσα στο ταψί;Κάποιες άλλες φορές κάτι σας χαλάει στην επίγευση, γιατί αυτό που μένει στο στόμα σας είναι η γεύση του αυγού… Εδώ θα μάθετε πως θα φτιάξετε την ωραιότερη καρυδόπιτα,όποια συνταγή κι αν χρησιμοποιήσετε.Αφράτη, σωστά σιροπιασμένη, χωρίς την παραμικρή οσμή αυγού. Τα 9 μυστικά 1. Τα αυγά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό και δυνατό χτύπημα του αβγού με τη ζάχαρη, για να δώσουμε όγκο που θα διατηρηθεί και να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του…

Πρασοτηγανιά

11 Νοε. 2017 / 11:32
Υλικά ½ κιλό ψαχνό χοιρινό, από παντσέτα 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα καλά 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου 1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό 60γρ. μυζήθρα ώριμη, χοντροτριμμένη αλάτι Διαδικασία Κόβετε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλικόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου. Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις τα πράσα αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος, το κοπανισμένο κόλιανδρο και…
Μια υπέροχη τάρτα που θα φτιάξετε με κοτόπουλο ,θα τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας στο κυριακάτικο τραπέζι και να είστε σίγουροι ότι θα την τιμήσουν δεόντως! Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:40' Χρόνος μαγειρέματος:40' Υλικά Για τη ζύμη 80γρ. βούτυρο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα 180γρ. γιαούρτι στραγγιστό 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας Για τη γέμιση 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος χωρίς πέτσα, ψημένο, σε μέτριους κύβους 2 κολοκύθια σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 αβγά 1 φλιτζάνι κρέμα…
Τρυφερές μπουκίτσες αρνιού μαγειρεμένο στη γάστρα, παρέα με μανιτάρια και ντοματίνια και κα αρώματα δεντρολίβανου. Διαδικασία Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα. Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε…
Συστατικά Για τα μπιφτέκια 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 500 γρ. χοιρινό κιμά 10 φύλλα δυόσμου 5 κλ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα του 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 σκ. σκόρδο 1 σφηνάκι ούζο 50 γρ. γαλέτα τριμμένη 1 αυγό μέτριο αλάτι-πιπέρι Για τη γέμιση 200 γρ. φέτα 2 τομάτες 2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη Για το σερβίρισμα κέτσαπ-μουστάρδα τσιπς γλυκοπατάτας Μέθοδος Εκτέλεσης Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το κρεμμύδι μας το αδειάζουμε σε ένα μικρό…
Σελίδα 1 από 3

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message