Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι τόσο αγαπητό που άνετα θα μπορούσε να μάς γλυκαίνει όλο το χρόνο. Τα γνήσια προϊόντα και το σωστό σιρόπιασμα είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Υλικά 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος) 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη FYTRO 1 κουτ. σούπας κανέλα ¼ φλιτζανιού μπράντι 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ξύσμα 3 πορτοκαλιών 1 κουτ. γλυκού σόδα 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο Για το μέλωμα 2 φλιτζάνια μέλι 1 φλιτζάνι…
Υλικά 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε μακρόστενα κομμάτια 6 πίτες για σουβλάκι 6 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες 10 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες μερικές καρδιές μαρουλιού λίγα φυλλαράκια δυόσμου αλάτι Για τη μαρινάδα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ¼ κουτ. σούπας κύμινο ¼ κούτ, σούπας κάρδαμο 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας Διαδικασία Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάζετε από το μπολ τα φιλέτα και…
Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και ως γεύμα τις καθημερινές, μαζί με μια σαλάτα. Υλικά 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας έτοιμης 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια 250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 250γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 250ml κρέμα γάλακτος 3 αβγά-αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν…
Πόσες φορές έχετε φάει ένα λαχταριστό κομμάτι καρυδόπιτα και στάζουν σαν ζουμί τα σιρόπια ή μένουν σαν λίμνη μέσα στο ταψί;Κάποιες άλλες φορές κάτι σας χαλάει στην επίγευση, γιατί αυτό που μένει στο στόμα σας είναι η γεύση του αυγού… Εδώ θα μάθετε πως θα φτιάξετε την ωραιότερη καρυδόπιτα,όποια συνταγή κι αν χρησιμοποιήσετε.Αφράτη, σωστά σιροπιασμένη, χωρίς την παραμικρή οσμή αυγού. Τα 9 μυστικά 1. Τα αυγά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό και δυνατό χτύπημα του αβγού με τη ζάχαρη, για να δώσουμε όγκο που θα διατηρηθεί και να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του…

Πρασοτηγανιά

11 Νοε. 2017 / 11:32
Υλικά ½ κιλό ψαχνό χοιρινό, από παντσέτα 2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα καλά 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου 1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό 60γρ. μυζήθρα ώριμη, χοντροτριμμένη αλάτι Διαδικασία Κόβετε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλικόβετε τα πράσα σε ροδέλες. Σε ένα γουδί κοπανίζετε τους σπόρους κόλιανδρου.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου. Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις τα πράσα αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος, το κοπανισμένο κόλιανδρο και…
Μια υπέροχη τάρτα που θα φτιάξετε με κοτόπουλο ,θα τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας στο κυριακάτικο τραπέζι και να είστε σίγουροι ότι θα την τιμήσουν δεόντως! Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:40' Χρόνος μαγειρέματος:40' Υλικά Για τη ζύμη 80γρ. βούτυρο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα 180γρ. γιαούρτι στραγγιστό 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας Για τη γέμιση 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος χωρίς πέτσα, ψημένο, σε μέτριους κύβους 2 κολοκύθια σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 αβγά 1 φλιτζάνι κρέμα…
Τρυφερές μπουκίτσες αρνιού μαγειρεμένο στη γάστρα, παρέα με μανιτάρια και ντοματίνια και κα αρώματα δεντρολίβανου. Διαδικασία Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα. Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε…
Συστατικά Για τα μπιφτέκια 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 500 γρ. χοιρινό κιμά 10 φύλλα δυόσμου 5 κλ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα του 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 σκ. σκόρδο 1 σφηνάκι ούζο 50 γρ. γαλέτα τριμμένη 1 αυγό μέτριο αλάτι-πιπέρι Για τη γέμιση 200 γρ. φέτα 2 τομάτες 2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη Για το σερβίρισμα κέτσαπ-μουστάρδα τσιπς γλυκοπατάτας Μέθοδος Εκτέλεσης Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το κρεμμύδι μας το αδειάζουμε σε ένα μικρό…
Υλικά •1 κιλό λουκάνικα σπιτικά•3-4 πράσα •αλάτι •πιπέρι κόκκινο•πιπέρι μαύρο •ελαιόλαδο Διαδικασία Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια, βάζουμε λαδάκι στο τηγάνι και μόλις κάψει τα τηγανίζουμε. Τα γυρνάμε αρκετές φορές για να τηγανιστούν καλά απ΄ όλες τις μεριές. Τα λουκάνικα στη Γουμένισσα αλλά και στα περισσότερα χωριά είναι σπιτικά, αφού κάθε σπίτι έχει το δικό του γουρουνάκι. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και παίρνουμε τα πράσα. Αφού τα καθαρίσουμε από το κάτω μέρος και την εξωτερική φλούδα, τα κόβουμε σε κομματάκια. Δεν πετάμε το λάδι από τα λουκάνικα αφού εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά και τηγανίζουμε τα…
Συστατικά 1 αρνίσιο μπούτι 1 κιλό πατάτες, μικρές στρογγυλές 3 μελιτζάνες φλάσκες ελαιόλαδο 10 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο 5-10 σκελίδες σκόρδο αλάτι-πιπέρι 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 300 γρ γραβιέρα Κρήτης Μέθοδος Εκτέλεσης Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη και με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού το ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να γίνει αρκετά και ομοιόμορφα λεπτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει. Μπορούμε να αφήσουμε το κάτω κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό…
Σελίδα 1 από 3

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message