Ενθουσίασε η παρουσίαση του βιβλίου "Μια ζωή κι ένα ποτήρι" του Γιώργου Αθανασιά

05 Δεκ. 2019 / 03:52 05 Δεκ. 2019 / 04:07 (upd)

Με μακρά διαδρομή στα μονοπάτια της λογοτεχνίας ο Γιώργος Αθανασιάς παρουσίασε το πέμπτο βιβλίο του , το μυθιστόρημα με τίτλο "Μια ζωή κι ένα ποτήρι" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας ο συγγραφέας μας μίλησε για το βιβλίο του τονίζοντας...

 "Στο σπίτι του Μελέτη, αν και βασίλευε η φτώχεια και η ανέχεια, όλα κυλούσαν ομαλά ως το μεσημέρι, αρχές του Σεπτέμβρη ήταν, που εμφανίστηκε παράωρα ο παππούλης. Ο παππούλης ήρθε κι έφερε το κακό χαμπέρι. Ήταν μια είδηση αναπάντεχη… ήταν ένα πρωτάκουστο μαντάτο, που, αν κι ήταν μεσημέρι, σκέπασε το σπίτι με συννεφιά, με πόνο, με οδύνες και με σκοτεινιά. Το σκέπασε με μια σκοτεινιά, που, αν και πέρασαν τα χρόνια, του Μελέτη η καρδιά, η ψυχή του, το είναι του ολάκερο δεν κατόρθωσε να βγει –και δεν βγήκε –μέσα από το μαύρο της το πέπλο. Συνέχεια ήλιος σκοτεινός τον φώτιζε κι αφέγγαρο φεγγάρι του έδειχνε το δρόμο.

Ο Μελέτης, στης ζωής του το διάβα, συνάντησε όλες τις όψεις της ζωής. Άλλες τον πίκραναν, άλλες τον χόλιασαν, άλλες τον χλεύασαν,  άλλες τον απογοήτευσαν, άλλες του έδωσαν δύναμη, άλλες τον αγκάλιασαν σφιχτά, άλλες τον φόρτωσαν αγάπη, άλλες του έδωσαν χαρά, άλλες τον φόρτωσαν προβληματισμό και άλλες επιθυμία, ίσως και εμμονή, για να γυρίσει τον χρόνο πίσω. 

 Στης ζωής του τα αναρίθμητα σκαλοπάτια συνάντησε ανθρώπους, που του πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη τους. Συνάντησε και ανθρώπους, που τον γέμισαν σοφία και μεστότητα, τον απόλυτο έρωτα και την παθιασμένη, αλλά αληθινή… αληθινότατη αγάπη. Συνάντησε και ανθρώπους, που πρότασσαν διαρκώς τον παραλογισμό, την ιδιοτέλεια, το συμφέρον και την απληστία".

Η βιογραφία του συγγραφέα

Ο Γιώργος Στ. Αθανασιάς γεννήθηκε στον μικρό και απόμερο συνοικισμό της Μουτσιάρας Ραπτοπούλου Ευρυτανίας, το 1952. Εκεί τράνεψε, εκεί έκανε όνειρα, εκεί άπλωσε και τα φτερά του. Οι γονείς του λίγο αγρότες, λίγο κτηνοτρόφοι, λίγο εργάτες και η πατρική του οικογένεια πολυμελής. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Καρπενήσι, στο Ραπτόπουλο και στην Δυτική Φραγκίστα.

Υπηρέτησε, για αρκετά χρόνια, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας, ως στέλεχος της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος του Νομού Ευρυτανίας και διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message