Επιστολή για συμβολή ανέγερσης ανδριάντα του Λαϊκού Ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΙΧΑΗΛ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

  Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ποταμιάς, συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους για να τιμήσουν πνευματικούς ανθρώπους, αποφάσισαν την κατασκευή ανδριάντα του συγχωριανού μας μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά, ο οποίος θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της Γρανίτσας, δίπλα στους μεγάλους Ζαχαρία Παπαντωνίου και Στέφανο Γρανίτσα. 

Για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού εγχειρήματος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας  και έρευνα που διενεργήσαμε απαιτείται για την κατασκευή του  ποσό από  6.000 έως 8.000 ευρώ.

Απευθύνουμε θερμή έκκληση, επικαλούμενοι την αγάπη σας για τον τόπο  μας και την συνδρομή που μας έχετε παράσχει όλα αυτά τα χρόνια, για έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να συγκεντρωθεί το προαναφερόμενο ποσό.

Την προσφορά σας μπορείτε να καταθέσετε στο λογαριασμό της EUROBANK αριθμός 0026-0098-97-0102321364 ή να την αποστείλετε με ταχ. επιταγή στο όνομα του μέλους της επιτροπής:

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΟΥΚΑΣ Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ 136 16233 ΒΥΡΩΝΑΣ 

Και στις δύο περιπτώσεις παρακαλούμε να σημειώσετε την ένδειξη "Για τον ανδριάντα του Χρ. Καγκαρά".

Βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στην έκκλησή μας αυτή και θα βοηθήσετε να υλοποιηθεί το έργο αυτό, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε υγεία και κάθε ευτυχία.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

 H συντονιστική επιτροπή

 Φούκας Κωσταντίνος, Ζαχαράκη Χρυσάνθη, Καγκαράς Σπύρος, Μουρτζιάπης Γεώργιος. Καρδαμπίκης Αλέξης.

 

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας, "Οι Σταυραετοί των Αγράφων", σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνει το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην πόλη του Αγρινίου το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, το Βράδυ, σας περιμένουμε όλους στο κέντρο Πιθάρι στο Γιαννούζι Αγρινίου, στη μεγαλύτερη αντάμωση των Σαρακατσαναίων, για το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων! 

Πρόγραμμα 25ου Οργανωτικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων

 

 Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

 Το γλέντησαν με την ψυχή τους οι Ευρυτάνες της Αμερικής στον χορό που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.Εκατοντάδες μέλη του συλλόγου και όχι μόνο κατέκλεισαν νεχτερινό μαγαζί ομογενή όπου τους πήρε το πρωί χορεύοντας.

Ο μεγάλος κλαρινίστας Μάκης Σαλέας και ο δημοτικός τραγουδιστής Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος ξεσήκωσαν τους Ευρυτάνες που δεν σταμάτησαν να τους ...ρέουν με χιλιάδες δολάρια.Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της βραδιάς το γκαρσόνι να μαζεύει τα δολάρια με την σκούπα απο την πίστα και στο τέλος της βραδιάς σε σακούλες οι μουσικοί να φεύγουν με αυτά.

Δείτε στα βίντεο το τι ακολούθησε.

 

 Φωτογραφία της Georgia Anatolh.

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε στα τέλη Φλεβάρη ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Αγράφων,Πάνος Ζάγκας.

Ο νεαρός μηχανικός παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, με το μυστήριο να γίνετε σε εκκλησία της Αθήνας.Μετά το μυστήριο ακολούθησε γλέντι μέχρι το πρωί ...

Το "VP" σας εύχεται να ζήσετε ευτυχισμένοι !! 

Φωτογραφία του χρήστη Tryfonas Tsiamis.Φωτογραφία του χρήστη Tryfonas Tsiamis.

Την πίτα τους έκοψαν τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων στο κέντρο της Αθήνας.Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ο Ευρυτάνας ιστορικός και συγγραφέας κ.Μάρκος Γκιόλιας.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμό του προέδρου της Εταιρείας κ.Φώτη Κουλαρμάνη και συνεχίστηκε με εισηγήσεις για το έργο και το πρόσωπο του Μάρκου Γκιόλια.Η απονομή της πλακέτας στον συγγραφέα έγινε απο τον Ευρυτάνα πρόεδρο του ΕΣΡ και  πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Αθανάσιο Κουτρομάνο

Φωτογραφία της Eleni Zaganiari.Φωτογραφία της Eleni Zaganiari.

Παρουσίαση του τόμου: «Η Συμμετοχή των Ευρυτάνων στους  Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913»

Η Πανευρυτανική Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών (ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε.) συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου των εκδοθέντων πρακτικών του Επετειακού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Προυσού στις 27 και 28 Ιουλίου 2013 και είχε ως θέμα του: «Η Συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13», καθώς και σε εκδήλωση τιμής

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00΄, στην ιστορική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μέρη, ήτοι:

Α΄ ΜΕΡΟΣ Χαιρετισμοί

Παρουσίαση του τόμου «Η συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13» (Πρακτικά Συνεδρίου) από τους:

- κ. Αθανάσιο Νικολοδήμο, Αντιστράτηγο ε.α.

- κ. Καίτη Αρώνη – Τσίχλη, Ομότ. Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας; ΠαντείουΠανεπιστημίου Αθηνών

- κ. Γιάννη Σακκά, Καθηγητή της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

- Θα ακολουθήσει σύντομη αποφώνηση από τον Επιμελητή της έκδοσης κ.Κώστα Αντ. Παπαδόπουλο.

Β΄. ΜΕΡΟΣ 

Απονομή τιμής σε ευεργέτες της Πανευρυτανικής Ένωσης κατά την τελευταία διετία.

Επιλεγμένα επίκαιρα ηρωικά τραγούδια σχετικά με τους Βαλκανικούς Πολέμους θα αποδώσει ο κ. Χρήστος Σερέτης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του ΕΥ.Κ.Ε.Σ.Ε. κ. Κλεομένης Κουτσούκης, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.Παρακαλούμε όλους τους Ευρυτάνες και τους φιλευρυτάνες να τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωσή μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας. Ο νέος Πρόεδρος κ. Χρήστος Πριόβολος και το νέο Δ.Σ. πραγματοποίησαν την εκδήλωση στην Πιτσα Ρόμα στο Αγρίνιο. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι κ.κ. Β. Φωτάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Καλαντζής και Μαρία Παπαγεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θέμης Χασιώτης, σύσσωμο το νέο ΔΣ. ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Νταβαρίνος , πολλοί Ευρυτάνες και φίλοι του Συλλόγου. 

Η επόμενη εκδήλωση , συνεστίαση και χορός του Συλλόγου είναι το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Coralli Club . Μια βραδιά με πλούσιο μενού, και ποιοτικό μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή λαϊκή και δημοτική ορχήστρα. Σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Εμφάνιση ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ 027.jpgΕμφάνιση ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ 057.jpg

Εμφάνιση ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ 076.jpg

 

Ο Σύλλογος Πρασιωτών Αθήνας καλεί μέλη και φίλους στην καθιερωμένη κοπή πίτας στις 5 Μαρτίου ώρα 12μμ στα γραφεία του συλλόγου (Σωκράτους 26-6ος όροφος).

Συγχρόνως θα πραγματοποιηθούν και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ.

Σε μήνυμά του ο σύλλογος αναφέρει.."Η συμμετοχή σας στην εκλογή του νέου ΔΣ κρίνεται αναγκαία για την πορεία του συλλόγου μας,προσπαθώντας με αισιοδοξία για το μέλλον μας"..

 

Ανακοίνωση Συλλόγου

Μπορεί στα χωριά μας να είναι μικρά σε πληθυσμό, στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας όμως συμμετέχουν πολλοί. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην φετινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά και στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που προηγήθηκε. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:00 π.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ, Βερανζέρου 26, στην Ομόνοια,  με υπερ-απαρτία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου εκτός από τον απολογισμό-προγραμματισμό του Δ.Σ. ακούσθηκαν προτάσεις για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Ακολούθησε  η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας. 

Η εκδήλωση άρχισε  στις  12:30 το μεσημέρι με την ευλογία της πίτας από τον  Ευρυτάνα ιερέα, φίλο του συλλόγου μας,  παπά Δημήτρη Σκόνδρα, εφημέριο στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου. Μετά την κοπή της πίτας απονεμήθηκε  τιμητική πλακέτα στον Ομότιμο καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Λάμπρου Γιαννακόπουλο, από τα Ψιανά, για την συμβολή του στην ανάδειξη της περιοχής μας και ιδιαίτερα του φαραγγιού ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ. Ο κ. Γιαννακόπουλος με δημοσιεύματα του αλλά και τη συμμετοχή του σε επιστημονικές ομάδες μελέτης της περιοχής μας, συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάδειξη της περιοχής μας, και ελπίζει, όπως όλοι μας, να μην αργήσει και η ανάπτυξή της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δημοσίευμά του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο το 1997, που έκανε πανελλαδικά γνωστό το Πανταβρέχει, την συμμετοχή του σε ομάδα μελέτης του Α.Π.Θ. για την ανάπτυξη της περιοχής μας και στην ομάδα σύνταξης της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης της ευρύτερης περιοχής του φαραγγιού ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ του νομού Ευρυτανίας (2006).

 Κατά την απονομή απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι κ.κ. Φώτης Κουλαρμάνης, πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, Αθανάσιος Σταμάτης, πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης και Ηλίας Ντζιώρας, πρόεδρος του Μουσειακού Λαογραφικού Κέντρου  Ευρυτανίας Ο ΕΥΡΥΤΟΣ, ενώ την παρουσίαση από το Δ.Σ του συλλόγου έκαναν ο πρόεδος κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μπούρας, οι οποίοι από κοινού με τον Γραμματέα του Δ.Σ. κ.Αθανάσιο Ράπτη έκαναν την απονομή.  Ο κ. Γιαννακόπουλος, σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, αφού ευχαρίστησε το Σύλλογο, ευχήθηκε να αρχίσει και η εφαρμογή των μελετών για το ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ και την περιοχή μας ώστε να έρθει και η ανάπτυξή της.

Ακολούθησε η απονομή επαίνων σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που κατάγονται από τα χωριά μας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ροσκάς κ. Λεωνίδας Μυζήθρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτιος Κουλαρμάνης με το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστο Κουτρομάνο, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Αθανάσιος Σταμάτης με το μέλος του Δ.Σ. κ.Δημήτριο Φαλλή, ο πρόεδρος  του Μουσειακού Λαογραφικού Κέντρου Ευρυτανίας ο ΕΥΡΥΤΟΣ και αντιπρόεδρος της Πανευρυτανικής καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ηλίας Ντζιώρας με τον  αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο  Καρλιάμπα,  η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ελένη Ζαγανιάρη και ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ κ. Κώστας Αβράμπος.

 

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός ή τσίκνα είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της αυτή η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού.Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.Ανάλογες γιορτές υπάρχουν στη Γερμανία (Schmutziger Donnerstag = Λιπαρή Πέμπτη) και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ (Mardi Gras = Λιπαρή Τρίτη), που συνδυάζονται με καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης ανά την Ελλάδα

Στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας τελούνται τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσια ή αλλιώς Κουτσομπολιά ή Πέτε Γόλια.Η πετεγολέτσα, το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα, κοντά στην τοποθεσία “Κουκουνάρα”, της πόλης της Κέρκυρας.

Στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα πως ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Για αυτό ντύνεται νύφη και με τη συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι. Γύρω της οι Πατρινοί διασκεδάζουν με τα καμώματά της.

Στις Σέρρες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις αλάνες, στις οποίες αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους. Στο τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ αναλαμβάνει τα «προξενιά», ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα κάρβουνα με ένα ξύλο.

Στην Κομοτηνή καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την επόμενη Κυριακή (της Απόκρεω). Αυτήν την ημέρα τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν φαγώσιμα δώρα. Ο αρραβωνιαστικός στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα, τον κούρκο, και εκείνη στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή. Όλα αυτά πραγματοποιούν την παροιμία πως ο «έρωτας περνάει από το στομάχι».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μικροί και μεγάλοι περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Ευρυτανία:H Τσικνοπέμπτη στα χωριά των Αγράφων

Η «Τσικνοπέμπτη» στα χωριά των Αγράφων ήταν η μέρα που ετοίμαζαν το «παστό».Έβραζαν το λίπος με λίγο νερό, ραντίζοντάς το συγχρόνως με νερό. Το σούρωναν στη συνέχεια. Αυτή ήταν η «γουρναλοιφή».Φυλαγόταν σε δοχεία (πήλινα). Χρησιμοποιούνταν ως άρτυμα για όλη τη χρονιά. Στον πάτο του καζανιού έμεναν οι «τσιγαρίδες» που νοστίμιζαν τα φαγητά (με χόρτα, αυγά, όσπρια). Σε καζάνι έβραζαν το κρέας με λίγο κρασί για να βγάλει λίπος, που με αυτό έβραζε. Έριχναν τα μπαχαρικά για νοστιμάδα και τα λουκάνικα, αφού τα καθάριζαν από την καπνιά. Πρόσεχαν μη «τσικνιστούν» γιατί θα χάλαγε όλο το «παστό».

 Μετά το βράσιμο καθάριζαν το κρέας από τα κόκαλα, έκοβαν τα λουκάνικα και τα τοποθετούσαν σε δοχεία πήλινα και τα περιέχεαν με λίπος για να σκεπαστούν οι μεζέδες.Ήταν το φαγητό για όλο το χρόνο. Μ’ αυτό φίλευαν και τους ξένους.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιγαριδεσ

Ένα άλλο έθιμο είναι και οι τσιγαρίδες.

Οι τσιγαρίδες είναι το τραγανό και πολύ νόστιμο υπόλειμμα του χοιρινού λίπους μαζί με κρέας αφού έχει αφαιρεθεί από το καζάνι η «λίγδα», το καθαρό λίπος δηλαδή.Το λίπος του γουρουνιού , τη «λίπα», όπως την έλεγαν, την έκοβαν μικρά κομματάκια και την έλιωναν στη φωτιά. Αφού έλιωνε ένα τμήμα από το λίπος έμεναν στο καζάνι μικρά κομματάκια από λίπος και κρέας. Ήταν οι περίφημες « τσιγαρίδες», το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.Μετά το ψήσιμο στα καζάνια άρχιζε το τσιμπούσι με άφθονο κρασί αλλά και χορό.Το υπόλοιπο λίπος το στράγγιζαν σε τενεκέδες και το χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν πίτες ,τηγανίτες και μπουκουβάλα ή το άλειφαν πάνω σε φέτες ψωμιού.

Η συγκεκριμένη ημέρα ήταν ιδιαίτερη ανάμεσα στις ημέρες του Τριωδίου γιατί την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια έψηναν κρέας ενώ παλιότερα έλιωναν το λίπος από τα χοιρινά και η τσίκνα ήταν διάχυτη παντού.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message