Κάλεσμα για μαζικοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στα Άγραφα

13 Νοε. 2017 / 01:32 13 Νοε. 2017 / 01:44 (upd)

"Ένωσε την δύναμη σου με τους συμπολίτες σου, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα και έχουν τις ίδιες αγωνίες με εσένα"

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Λαικής Επιτροπής Αγράφων

Συμπολίτες - συμπολίτισσες,

           Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «έξοδο από τα μνημόνια το 2018», την «απαλλαγή από την επιτροπεία», την «επιστροφή στην κανονικότητα». Καθημερινά προβάλει τα περί «δίκαιης» ανάπτυξης. Ενημερωνόμαστε ότι διανύουμε τον πρώτο χρόνο ανάπτυξης μετά την βαθιά κρίση που περάσαμε, πως ακόμα και τα οικονομικά επιτελεία ΕΕ & ΔΝΤ προβλέπουν για το 2017 ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ.

          Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη με 1,8% το 2017 και η αναμενόμενη αύξηση της σε 2,4% το 2018 δεν καταργεί κανένα από τα μέτρα που πάρθηκαν εις βάρος μας την περίοδο της κρίσης. Αντίθετα δρομολογείται η εφαρμογή όλων των ψηφισμένων μέτρων, υλοποιώντας την δέσμευση τους για την εφαρμογή των 95 προαπαιτούμενων της Γ’ αξιολόγησης (περικοπές συντάξεων, κατασχέσεις, αύξηση ΕΝΦΙΑ, κλπ) και δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν όσα χρειαστούν προκειμένου να μην βάλουν την οικονομία σε κίνδυνο, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που μέχρι τώρα κάναμε.

          Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2018  που κατατέθηκε στην βουλή (πρώτος προϋπολογισμός με ανάπτυξη) προβλέπει 2,7 δις επιπλέον φόρους και περικοπές κοινωνικών δαπανών που εμείς θα πληρώσουμε (πλεόνασμα 3,98δις 2017 και 6,67δις 2018).

Πληρώσαμε την κρίση τους!!!Μας καλούν να πληρώσουμε την ανάπτυξη τους!!!

          Στην ίδια ρότα με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ώρα που αφαιμάζει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα, παρέχει 6,75δις από τον προϋπολογισμό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (αυξημένο κατά 250 εκατομμύρια) που κατευθύνεται στην χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων. Κονδύλι που εξαιρείται από τον αυτόματο δημοσιονομικό κόφτη με την χρήση του οποίου κόβουν συντάξεις, μισθούς, παροχές κάθε φορά που εντοπίζεται  «δημοσιονομικός εκτροχιασμός». 

          Αποδεικνύεται πως η ανάπτυξη που εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε και αναμένεται να σημειώσει αύξηση το 2018 δεν είναι δίκαιη. Η ανάπτυξη τους μετρά την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων την ώρα που αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι βλέπουμε καθημερινά το εισόδημα μας να μειώνεται, καλούμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερα για υγεία, μόρφωση, άθληση και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος δεν καλύπτει. Βλέπουμε τα χρέη μας συνεχώς να αυξάνονται και ζούμε με τον φόβο των κατασχέσεων, του πλειστηριασμού ακόμα και της πρώτης κατοικίας που στεγάζει την οικογένεια μας.  

Η «Δίκαιη Ανάπτυξη» τους σημαίνει κέρδη για τα μονοπώλια Φόρους - Χρέη – Κατασχέσεις για την Λαϊκή Οικογένεια

          Πλήρη συμφωνία με τις βασικές πολιτικές επιλογές ΕΕ και κυβέρνησης καταγράφουν τράπεζες, σύλλογοι βιομηχάνων (ΣΕΒ), μεγαλοξενοδόχοι (ΣΕΤΕ), ακόμα και η αντιπολίτευση, συνδικαλιστικά όργανα όπως η ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Όλοι μαζί υπερασπίζονται την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανταγωνιστικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλoεπιχειρήσεων, που προκειμένου να διευρύνουν την κερδοφορία τους δεν λογαριάζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

           Η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες και άλλα λαϊκά στρώματα είναι σκληρή και οι προοπτική για το μέλλον δυσοίωνη. Έρευνα της Eurostat αναφέρει πως 1 στους 3 Έλληνες ζουν σε συνθήκες φτώχειας (35,6% -3,8 εκατ.). Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μας ενημερώνει πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία συνεχώς αυξάνονται και σχεδόν 1 εκατ. οφειλέτες (971.508) κινδυνεύουν άμεσα με κατάσχεση. Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ προβλέπει 12.500-13.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις έως το τέλος του έτους με 1 στις 4 επιχειρήσεις να θεωρείται υπερχρεωμένη και να κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση. Το 38,1% των επαγγελματιών θεωρεί πιθανό να βάλει λουκέτο το επόμενο διάστημα.

Φτάνει πια μην αφήνεις άλλο χρόνο να κυλίσει σε βάρος σου Δεν θα σταματήσουν αν εσύ δεν τους σταματήσεις

Συμπολίτη - συμπολίτισσα

Ο δρόμος της συναίνεσης και της υπομονής, στον οποίο μας καλούσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, για να βγει η χώρα από το τούνελ και να επιστρέψει στην κανονικότητα, δοκιμάστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο μοναχικός δρόμος της ατομικής λύσης, της καθημερινής εξαντλητικής προσπάθειας για το μεροκάματο, μακριά από τους αγώνες γιατί “τίποτε δεν αλλάζει” όχι μόνο δεν αποδείχθηκε αρκετός, αντίθετα μας άφησε κατακερματισμένους και ανοργάνωτους ανήμπορους να αντιδράσουμε στην επίθεση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Η ανάθεση σε «σωτήρες» και η αναμονή για κυβερνητική εναλλαγή είναι πρακτικές που για χρόνια δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Έσπειραν την αναμονή και τον εφησυχασμό βοηθώντας κάθε φορά την εκάστοτε κυβέρνηση να μας φορτώνει νέα μέτρα.

Οι λύσεις  αυτές δοκιμάστηκαν επανειλημμένα και χρεοκόπησαν-Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμη της συλλογικής δράσης

          Η οργανωμένη δράση μέσα από την Λαϊκή Επιτροπή είναι η μόνη που μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα και διέξοδο. Ένωσε την δύναμη σου με τους συμπολίτες σου, που βιώνουν τα ίδια προβλήματα και έχουν τις ίδιες αγωνίες με εσένα. Που είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν και να δεχτούν την βοήθεια σου. Όλοι μαζί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, βιοπαλαιστές αγρότες, μικροί επαγγελματίες, συνταξιούχοι μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες. 

          Η δική σου συμμετοχή είναι καθοριστική για την μαζικοποίηση της Λαϊκή Επιτροπή. Δυναμώνοντας την Λαϊκή Επιτροπή, μπορούμε να ορθώσουμε σοβαρά εμπόδια στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση τα χρέη, τα λουκέτα.  

Έλα να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές εξαθλίωσης μας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Λαϊκής Επιτροπής 6980063235

 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message