Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης:Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

14 Ιουν. 2018 / 03:04

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, θα καταθέσει η ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλή.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να μετατρέψει την πρόταση για ψήφο δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα στις 18.00, αφού η κυβέρνηση δεν θα κάνει χρήση της δυνατότητας για παρέλευση 48 ωρών.

«Η συμφωνία για τα Σκόπια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρέος μου να το αποτρέψω. Είναι μία κακή συμφωνία. Μη αποδεκτή υποχώρηση η παράδοση της γλώσσας και της εθνικότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, δικαιολογώντας την απόφαση του.

«Με τη συμφωνία που έχετε θέσει στη Βουλή, το κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, ο λαός του όχι. Θα μας πείτε γιατί οι κάτοικοι θα λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσας τους Μακεδονική;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Σχετικά Άρθρα