Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξάρτητη, υπερκομματική υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς

03 Οκτ. 2018 / 09:26

Με σύνθημα τη ριζική απεξάρτηση από τους στενούς κομματικούς σχηματισμούς και τη σύνθεση δυνάμεων

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προανήγγειλε ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σε συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο. «Η υποψηφιότητα μου είναι ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική και εκφράζει την ανάγκη για ριζική απεξάρτηση της Αυτοδιοίκησης από τους στενούς κομματικούς μηχανισμούς. Άλλωστε είναι επιταγή των καιρών, δεν υπάρχει σοβαρό, δυτικό, ανεπτυγμένο κράτος που να μην έχει ισχυρή και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει συγκεκριμένη κομματική στήριξη πίσω από την υποψηφιότητά του. Και συμπλήρωσε: «Τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν χρώματα. Γι’ αυτό, απευθυνόμαστε στους πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων που ασπάζονται τις δημοκρατικές αξίες και νοιάζονται για το καλό του τόπου τους. Ήδη, πολλοί συντάσσονται μαζί μας γιατί στην αυτοδιοίκηση δεν μας χωρίζουν οι κομματικές ταυτότητες, αλλά αντιθέτως μας ενώνει το όραμα για το αύριο του κοινού μας τόπου. Από κει και πέρα, φυσικά, δεν αποκλείω τη στήριξη κάποιου κόμματος. Όσοι πολιτικοί φορείς του δημοκρατικού τόξου μοιράζονται το όραμα μας, σαφώς και είναι καλοδεχούμενοι στη δική μας υποψηφιότητα».

Σε ερώτηση για το πως κρίνει το έργο του Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Σκύρου σημείωσε: «Ποτέ δεν μ’ άρεσε η παλαιοκομματική νοοτροπία εκείνων των πολιτικών που συνήθιζαν να μηδενίζουν το έργο των προηγούμενων. Αντιθέτως, εγώ συνηθίζω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να μην μηδενίζω την προσφορά κανενός. Άλλωστε, τόσο η νυν περιφερειακή αρχή υπό τον Κώστα Μπακογιάννη τόσο και η προηγούμενη υπό τον Κλέαρχο Περγαντά, έκαναν αρκετά θετικά βήματα σε αρκετά ζητήματα. Πάνω στα θετικά εμείς θα χτίσουμε και θα πάμε ένα βήμα παραπέρα. Σε άλλα θέματα, που έμειναν πίσω, θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε πάντα βάσει του σχεδίου που θα παρουσιάσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.»

Αναφορικά με το τι έπαιξε ρόλο πως έλαβε την απόφαση να είναι υποψήφιος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε: «Είμαι αυτοδιοικητικός, την αγαπώ την Αυτοδιοίκηση και έχω μάθει να βρίσκομαι δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματα του τόπου. Οι δημότες μου και οι συμπολίτες μου στη Σκύρο μου έκαναν την τιμή πριν από τέσσερα χρόνια να με εκλέξουν δήμαρχο στο νησί, δίνοντάς μου την ευκαιρία να δω από μέσα τι σημαίνει ακριβώς τοπική αυτοδιοίκηση. Πλέον, νιώθω έτοιμος για το βήμα παραπάνω, έχω όρεξη και διάθεση για προσφορά και προπαντός για σκληρή δουλειά, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που είναι πιθανό ότι θα αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και μας εκλέγουν όχι για να γκρινιάζουμε, αλλά για να δουλεύουμε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά του».

Σε ερώτηση για τις επαφές που έχει ήδη πραγματοποιήσει στην περιφέρεια, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισήμανε ότι πριν πάρει την απόφαση για την υποψηφιότητα μίλησε με ανθρώπους απ’ όλη την Στερεά Ελλάδα και είδε από κοντά τόσο τις ανάγκες όσο και τις δυνατότητες του κάθε τόπου. «Γύρισα αρκετά μέρη της Περιφέρειας, κάποια δεν τα γνώριζα και ήθελα να τα γνωρίσω. Είδα ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ανεξάντλητες προοπτικές. Αν δουλέψουμε σοβαρά και σωστά, αν πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι στους ίδιους τους εαυτούς τους και στις δυνάμεις της Περιφέρειας αυτής, θα μπορούμε να μετατρέψουμε τις αναξιοποίητες δυνατότητες σε πυλώνες ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας»,τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με το σχέδιο Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε και την πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας ως μια «βάση, που θα πρέπει όμως να υποστηριχθεί από μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα συνδέεται με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιφέρειας». Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Σκύρου, «η Στερεά Ελλάδα πρέπει να εμβαθύνει στους τομείς που ήδη υπάρχει μια σημαντική δραστηριότητα, όπως ο πρωτογενής τομέας και η βιομηχανία. Αντιστοίχως, εκεί πρέπει να κατευθύνουμε και τα πτυχία που θα παίρνουν οι νέοι στη Στερεά, ώστε με όχημα την καινοτομία να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Και το πιο σημαντικό: Να βρίσκουν εδώ δουλειές οι νέοι μας, να μην αναγκάζονται να φεύγουν από την περιοχή μας, που αιμορραγεί καθημερινά από το κύμα φυγής της νέας γενιάς».

Τέλος, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επανέφερε και την πρόταση του για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της βιομηχανικής Ζώνης Οινοφύτων – Σχηματαρίου- Θήβας, με σκοπό η ζώνη αυτή να αποτελέσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Σε συνδυασμό με την απαραίτητη απορρύπανση του Ασωπού και τη δημιουργία υποδομών στην περιοχή, η βιομηχανική ζώνη θα μπορέσει να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις logistics, λόγω της εγγύτητας στην Αττική, της εθνικής οδού και του, σιδηροδρομικού δικτύου», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα