Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνονται τα έργα αναβάθμισης στο Χιονοδρομικό του Βελουχίου

21 Νοε. 2019 / 01:36 21 Νοε. 2019 / 01:43 (upd)

Τασιός:"Eπανατοποθετούμε δυναμικά το χιονοδρομικό μας κέντρο στην αγορά του χειμερινού τουρισμού"

Με ταχείς ρυθμούς και εντός των προγραμματισμένων χρονοδιαγραμμάτων εκτελούνται οι εργασίες του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου συνολικού προυπολογισμου 1,5 εκ €.  

Το έργο αφορά στην πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και περιλαμβάνει: τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αναβατήρων, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου ταινιόδρομου αρχαρίων χιονοδρόμων με προστατευτικό σκέπαστρο – τούνελ, μοναδικού στην Ελλάδα, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καινούριου περιστροφικού Καρουζέλ χιονοδρόμων, την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακών πινακίδων πιστών, υλικών σήμανσης και ασφάλειας πιστών καθώς και ειδικού εξοπλισμού για την δημιουργία πάρκου δραστηριοτήτων παιδιών στο χιόνι, την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού πίνακα κατάστασης λειτουργίας του ΧΚΚ με χάρτη πιστών και εγκαταστάσεων, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έκδοσης, διαχείρισης και ελέγχου εισιτηρίων, καθώς και την δημιουργία δικτύου μικροφωνικών εγκαταστάσεων. 

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής χιονοδρομικής περιόδου. 

Σε δήλωση του  ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με την ολοκλήρωση του συγκερκριμένου έργου κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, καθώς με την εγκατάσταση του ταινιόδρομου, και του καρουζέλ χιονοδρομίας για μικρά παιδιά επανατοποθετούμε δυναμικά το χιονοδρομικό μας κέντρο στην αγορά του χειμερινού τουρισμού. Βέβαια υπάρχει και συνέχεια, καθώς ακολουθούν δύο ακόμη μεγάλα έργα τα οποία χρηματοδοτούμε ως Περιφέρεια για το χιονοδρομικό μας κέντρο. Την ανακατασκευή του Σαλέ και του καφέ - μπαρ στις πίστες, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται να συμβασιοποιηθεί σύντομα, ώστε να ξεκινήσει την επόμενη περίοδο, αλλά και της εγκατάστασης συστήματος τεχνητής χιόνωσης, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο  των αδειοδοτήσεων.»

Σχετικά Άρθρα