Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρπενήσι:Τροχαίο με τραυματία στη Σήραγγα Τυμφρηστού στην ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής(Bίντεο)

18 Απρ. 2019 / 07:35 18 Απρ. 2019 / 07:59 (upd)

Με στόχο την εκπαίδευση, τη βελτίωση της κατάρτισης και τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου με την ταυτόχρονη αντιμετώπισή στην περίπτωση ενός πραγματικού συμβάντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα άσκηση αστικής πυρκαγιάς στην Σήραγγα του Τυμφρηστού.

Με τη συμμετοχή δώδεκα ατόμων από το προσωπικό της Υπηρεσίας ,το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, το σενάριο προέβλεπε την άμεση επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων και την κινητοποίηση οχημάτων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε απο σύγκρουση φορτηγού ,που μετέφερε εύφλεκτα υλικά, με ιχ στην  Σήραγγα Τυμφρηστού, καθώς επίσης και τον απεγκλωβισμό ατόμου απο το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η πυρκαγιά που προήλθε από το τροχαίο έγινε αντιληπτή από το υπεύθυνο ασφαλείας της σήραγγας που ειδοποιεί  άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου.

Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν 4 Πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες της Υπηρεσίας που κατέσβεσαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν το άτομο απο το ιχ.Το άτομο παρελήφθη απο το ΕΚΑΒ ενώ άνδρες της τροχαίας Καρπενησίου για ασφάλεια είχαν κλείσει την έξοδο και την είσοδο της σήραγγας.

Μετά το πέρας της άσκησης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου,Αντιπύραρχος Στέργιος Φυσέκης σχολίασε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας που επέδειξαν οι άνδρες της Υπηρεσίας, ευχαριστώντας όσους συνέδραμαν στην επιτυχή εξέλιξη της άσκησης.

Δείτε το επιτόπιο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Καραγιάννη με το "Συμβαίνει Τώρα" 

Σχετικά Άρθρα