Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη δημαρχία της Λαμίας θα διεκδικήσει ο Θύμιος Καραΐσκος(Βίντεο)

29 Νοε. 2018 / 01:20 29 Νοε. 2018 / 01:29 (upd)

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το δήμο Λαμιέων έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος το απόγευμα της Τετάρτης με τον συνδυασμό «Λαμία Περήφανη Πόλη».

Στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η απόφασή μου να είμαι επικεφαλής μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αναγέννηση και την πρόοδο της πόλης, ως υποψήφιος Δήμαρχος, δεν ήταν απόφαση της στιγμής. Δεν προέκυψε αβασάνιστα και δεν προέκυψε μόνο μέσα από το «κάλεσμα» των συμπολιτών μου.

 Είμαι εδώ σήμερα γιατί, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτή την πόλη, αρνούμαι να συμβιβαστώ με τη σημερινή κατάσταση στην Λαμία. Με την αδράνεια, την αδιαφορία, την εγκατάλειψη. Είμαι εδώ επίσης γιατί ως άνθρωπος που γνωρίζει καλά την Αυτοδιοίκηση, ξέρω ότι η Λαμία κρύβει μέσα της μια τεράστια δυναμική. Η πόλη αυτή έχει δυνάμεις και προοπτικές που μπορούν να αλλξουν τα πάντα.Αυτό που χρειάζεται είναι, να τις απελευθερώσουμε. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 Για να γίνει αυτό υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις: Χρειάζεται όραμα. Για έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό, που θα υπηρετεί τον πολίτη και τις ανάγκες του. Όραμα για έναν Δήμο που θα δίνει λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας και θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Για μια πόλη που θα χωράει τα όνειρα καθεμιάς και καθενός από εμάς. Η δεύτερη είναι η δουλειά. Χωρίς να δουλέψεις δεν γίνεται τίποτα. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, δράσεων και έργων που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και κυρίως θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων μας. Όλων εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στη Λαμία. Ξέρετε, στον Δήμο έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Έχουν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες. Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος πρέπει να κάνουμε άλματα.

 Αυτός είναι και ο λόγος που βασική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θέλει και μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αναφέρομαι σε ανθρώπους ικανούς, με φρέσκιες ιδέες και κυρίως με μια διαφορετική αντίληψη για τα κοινά. Ο Δήμος δεν αποτελεί ευκαιρία για βόλεμα. Μπαίνεις στην Αυτοδιοίκηση για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις. Είμαστε τυχεροί γιατί η Λαμία έχει πάρα μα πάρα πολλούς ικανούς ανθρώπους με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο τους. Με αυτούς θα προχωρήσουμε. Αφήνουμε στην άκρη χρώματα και ιδεολογίες. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Η αφετηρία το καθενός μας μπορεί να είναι διαφορετική, όμως ο προορισμός είναι κοινός. Θέλουμε η μια πόλη – πρότυπο.

 Θέλουμε να χτυπά εδώ η καρδιά της Στερεάς, όχι μόνο ως έδρα της Περιφέρειας, αλλά ως κόμβος επιχειρηματικότητας, κέντρο τουρισμού, έρευνας και εκπαίδευσης.

 Η τρίτη προϋπόθεση είναι το αποτέλεσμα. Δεν μένουμε στις καλές προθέσεις και τις ωραίες ιδέες. Αν οι συμπολίτες μας, μας εμπιστευτούν αυτή την αποστολή, θα επιδιώξουμε να κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας. Όχι στο τέλος της θητείας, αλλά κάθε μέρα, από την πρώτη κιόλας μέρα. Με αυτή την πολιτική κουλτούρα μπήκα στην Αυτοδιοίκηση και αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια.

 Η ανάπτυξη δεν είναι μια αόριστη έννοια. Είναι το αποτέλεσμα μικρών και μεγάλων ενεργειών. Είναι προϊόν ενός στρατηγικού σχεδίου που σήμερα απουσιάζει από τον Δήμο της Λαμίας. Γιατί η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, μου έχει μάθει πως δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται, αλλά πολιτικές που πρέπει να υλοποιούνται. Δεν υπάρχουν στόχοι ανεκπλήρωτοι, αλλά προτάσεις που μέσα από την απαραίτητη τεκμηρίωση, μπορούν να δώσουν λύσεις.

 Και επειδή συχνά ακούω δικαιολογίες του τύπου «μα τι να κάνουμε; λεφτά δεν έχουμε, είναι δουλειά του κράτους» θέλω να είμαι σαφής. Η ανάπτυξη δεν είναι ένα κουστούμι που στο ράβει και στο φοράει το κεντρικό κράτος. Ακόμη και όταν το κράτος μπορούσε να το κάνει, το έκανε στρεβλά, κοντόφθαλμα, εγκλωβίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες τους σε καταστάσεις που δεν είναι βιώσιμες. Αν θέλουμε να κάνουμε τον τόπο μας, την πόλη μας βιώσιμη και ανταγωνιστική, πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να καταλάβουμε όλοι ότι ο ρόλος του Δήμου έχει καθοριστική σημασία για την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική ευημερία.

 Έρχομαι λοιπόν στο εύλογο ερώτημα. «Και ποιο είναι το δικό σας σχέδιο;» Θα το δείτε πολύ σύντομα. Είναι ένα σχέδιο κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις: Από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, μέχρι τα αυτονόητα που από ό,τι φαίνεται δεν είναι και τόσο αυτονόητα, την υποχρέωση μας απέναντι σε αυτούς που έχουν ανάγκη, το χρέος μας για μια πόλη καθαρή, ασφαλή, λειτουργική. Ένα σχέδιο το οποίο θα φέρει την υπογραφή των Δημοτών πριν από τις εκλογές του Μαΐου, αφού θα τεθεί σε ανοικτή, δημόσια διαβούλευση πολύ σύντομα.

Πιστεύουμε ότι οι λύσεις είναι πραγματικές μόνο όταν προκύπτουν μέσα από τον δημοκρατικό, εξαντλητικό διάλογο. Μέσα από τη συμμετοχή και φυσικά την αξιολόγηση των πολιτών. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε, επιδιώκοντας σταθερά τις συνέργειες και την σύνθεση απόψεων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο για να δώσουμε βήμα στον πολίτη. Στο σημερινό περιβάλλον, όπου τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με ραγδαία ταχύτητα, η Λαμία μένει στάσιμη. Η παρακμή και η εγκατάλειψη κυριαρχούν και κάθε μέρα η απόσταση που μας χωρίζει από το μέλλον που θέλουμε και αξίζουμε μεγαλώνει. Όπως μεγαλώνει και η απογοήτευση από αυτούς που σήμερα είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

 Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα. Να φύγουμε από τη μιζέρια. Να πάρει η πόλη το μέλλον στα χέρια της. Να κάνουμε τον Δήμο το όχημα που θα βάλει τη Λαμία ξανά στον χάρτη, ως μια σύγχρονη, ανθρώπινη, ζωντανή πόλη. Μια «Περήφανη Πόλη». Αυτό είναι και το όνομα που επιλέξαμε για τον Συνδυασμό μας, τοποθετώντας στον λογότυπό του το Κάστρο της Λαμίας, σημείο αναφοράς για την ιστορία της πόλης, αλλά και σύμβολο ισχύος, σιγουριάς και σταθερότητας σε ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις.

 Η Λαμία πρέπει να νιώσει ξανά περήφανη, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά για την σύγχρονή της ταυτότητα. Μια πόλη με περήφανους πολίτες για την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει, για το χρώμα και τον ρυθμό της. Μια πόλη περήφανη που δεν θα αποτελεί στάση, αλλά προορισμό. Ένα συνειδητό προορισμό ζωής».

Σχετικά Άρθρα