Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως το 2022 παρατάθηκαν 4 άδειες αιολικών σε Ευρυτανία-Φθιώτιδα

21 Μαρ. 2019 / 11:04 21 Μαρ. 2019 / 09:25 (upd)

Εγκρίθηκαν απο την ΡΑΕ οι παρατάσεις-Λόγοι  "ανωτέρας βίας" επικαλείται η ανάδοχος εταιρεία

Εγκρίθηκε απο την Ρυθμιστική αρχή ενέργειας,μετά και απο σχετικό αίτημα της εταιρείας κατασκευής, η παράταση των αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας(αιολικά πάρκα) σε 4 αιολικούς σταθμούς στους νομούς Φθιώτιδας & Ευρυτανίας συνολικής ισχύος 55,8 MW .

 Σύμφωνα με πληροφορίες του VimaPoliti.gr oι άδειες των αιολικών με ανάδοχο εταιρεία την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αφορούν ..-

-Αιολικό σταθμό παραγωγής  ισχύος 13,5 MW, στη θέση «Τύμπανο - Τρυπήρι», της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας, του Δήμου Καρπενησίου, της ΠΕ Ευρυτανίας, της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδος, του Δήμου Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, και της Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας, του Δήμου Ναυπακτίας, της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

-Αιολικό σταθμό, ισχύος 18,9 MW, στη θέση «Καστρί-Κοκκαλια», της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας, του Δήμου Καρπενησίου, της ΠΕ Ευρυτανίας και των Δημοτικών Ενοτήτων Αγ. Γεωργίου Τυμφρηστού και Σπερχειάδος, του Δήμου Μακρακώμης, της  ΠΕ Φθιώτιδας και ..

-Αιολικό σταθμό, ισχύος 10,8 MW, στη θέση «Πικροβούνι», της Δημοτικής Ενότητας Καρπενησίου, του Δήμου Καρπενησίου, της ΠΕ Ευρυτανίας και της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Γεωργίου Τυμφρηστού, του Δήμου Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας 

 Η παράταση που δόθηκε είναι για τριάντα επτά (37) μήνες, ήτοι έως την 31η Ιανουαρίου 2022.

 Στις αιτήσεις της για παράταση προς την ΡΑΕ , η ανάδοχη εταιρεία, επικαλείται  λόγους ανωτέρας βίας λόγω και των δεκάδων προσφυγών στον Συμβούλιο της Επικρατείας

Σχετικά Άρθρα