Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβρασμός στην Χελιδόνα για την κεραία μέσα στο χωριό

11 Ιουλ. 2018 / 07:39 11 Ιουλ. 2018 / 07:58 (upd)

Προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη οι κάτοικοι-Κατέθεσαν ήδη ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή των εργασιών

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη καταθέτουν κάτοικοι του χωριού Χελιδόνα Ευρυτανίας προκειμένου να μπλοκάρουν τα έργα για την εγκατάσταση κεραίας τύπου πυλώνα 35 μέτρων, η οποία έχει αρχίσει να τοποθετείται με ταχείς διαδικασίες δίπλα στο σχολείο, εφαπτόμενη με εκκλησία και νεκροταφείο και σε απόσταση μόλις 90 μέτρων από το πρώτο σπίτι.

Οι κάτοικοι αμφισβητούν την νομιμότητα του έργου καθώς, όπως αναφέρουν, δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι περιβαλλοντικοί όροικαι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση του έργου ενώ.

Σύμφωνα με αναφορές τους στα κοινωνικά δίκτυα τονίζουν πως .. «ο Πολιτιστικός σύλλογος και ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν προβεί σε όλα τα δυνατά νόμιμα και ένδικα μέσα για τη κατάργηση και την μετατόπιση του έργου.

Αυτό το έργο δεν πρόκειται να περάσει για τον απλούστατο λόγο της μη πιστής εφαρμογής του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος και ανθρώπων (τοποθέτηση κεραίας τουλάχιστον σε απόσταση 300 μέτρων από οικισμούς). Οι κάτοικοι του χωριού και οι όλοι οι Χελιδονόφιλοι θα προβούμε σε συλλογικές προσπάθειες για την απομάκρυνσή του.»

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω απο τα δικαστήρια Καρπενησίου

Αύριο Πέμπτη στις 11:30 το πρωί ,στα δικαστήρια Καρπενησίου,θα συζητηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν  οι κάτοικοι του χωριού κατάτης εγκατάστασης.

Γι αυτό το λόγο ο Σύλλογος Χελιδονιοτών Ευρυτανίας ο «Άγιος Γεώργιος» απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους να παρευρεθούν έξω απο τα δικαστήρια ώστε όπως αναφέρουν ..να ενώσουν τις φωνες τους για την αναστολή των εργασιών της κεραίας 30 μέτρων μπροστά απο το σχολείο και δίπλα απο την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

 Δείτε φώτο απο την κεραία που στήνεται

Φωτογραφία του χρήστη Χελιδόνα Ευρυτανίας.

Φωτογραφία του Ioannis Tsiantis.

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο