Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θριλερ με δύο με πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος»-Μαχητικά συνόδευσαν το αεροπλάνο

10 Νοε. 2022 / 11:14 10 Νοε. 2022 / 11:22 (upd)

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, με προορισμό το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.

Μετά από πληροφορίες της CIA, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης, η μία καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο πριν απογειωθεί και η δεύτερη ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Μάλιστα «σηκώθηκαν» μαχητικά  να συνοδεύσουν το αεροπλάνο που πλησίαζε το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος λίγο μετά τις 22:00 προσγειώθηκε και άρχισαν  οι έρευνες από κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας με τη συνδρομή ειδικών σκύλων.

Όπως προαναφέρθηκε η πρώτη πτήση, η ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι, δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει.

Δύο μαχητικά συνόδευσαν το αεροσκάφος

Η δεύτερη, η ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί αμέσως.

Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροσκάφος σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους και έτσι αυτό αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες της πτήσης δεν γνώριζαν τον πραγματικό λόγο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το αεροσκάφος συνόδευσαν  δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 340 Μοίρας, που απογειώθηκαν από την Κρήτη. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και αστυνομικοί της Ασφάλειας περίμεναν ήδη στο αεροδρόμιο.

Συναγερμός με πτήσεις της Emirates στο «Βενιζέλος» – Η CIA ενημέρωσε για ύποπτο Άραβα | tanea.gr

Η πτήση για Ντουμπάι

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης.

Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους.

Αντί να ακολουθηθεί, όμως, η συνήθης διαδικασία για ανάλογες περιπτώσεις, που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πτήση είναι έτοιμη να αναχωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο