Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάσκες δωρεάν σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

21 Αυγ. 2020 / 11:20

Και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν δωρεάν μάσκες στην αρχή του σχολικού έτους διευκρίνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Μάκη Πολλάτο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε, μάλιστα, σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς θα δοθούν από τρείς μάσκες με τιμή περίπου 1 ευρώ η κάθε μία.Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει «κατ' αρχήν» έκτακτη οικονομική χορήγηση στους δήμους ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Θα παρακολουθήσουμε πώς πηγαίνει η εφαρμογή του μέτρου και θα παρέμβου αν χρειαστεί ξανά» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Οι μάσκες που θα χορηγηθούν θα είναι «υφασμάτινες μάσκες που μας υποδεικνύει η επιτροπή» και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος.Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

«Η κυβέρνηση αυτή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδειξε στην πράξη ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και εξαπλώνεται γιατί το καλοκαίρι όλοι χαλαρώσαμε» είπε ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών

Σχετικά Άρθρα