Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός:116 οι νεκροί,10 νέα κρούσματα και 2245 ασθενείς

20 Απρ. 2020 / 06:43 20 Απρ. 2020 / 06:49 (upd)

Σε 116 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο εξέπνευσαν έξι ακόμη ασθενείς, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Το 26% των θανόντων ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 74 έτη και το 90,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει ανέλθει σε 2.245, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από τα συνολικά κρούσματα, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα κορονοϊού.

Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλη ηλικίας. Από ΜΕΘ έχουν εξέλθει 44 ασθενείς με κορονοϊό. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα, τόνισε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. 

Το «ευχαριστώ» Χαρδαλιά για την τήρηση των μέτρων

«Ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό που επέδειξε πειθαρχεία και αίσθημα ευθύνης απέστειλε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. « Τις τελευταίες ημέρες είναι ξεκάθαρο ότι κάναμε ένα βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, δείχνοντας αποφασιστικότητα. Ο ελληνικός λαός λαός τήρησε τα μέτρα με πειθαρχεία και αίσθημα ευθύνης. Το Πάσχα θα το θυμόμαστε για πάντα, όχι γιατί το περάσαμε μακριά από τις εκκλησίες και τους φίλους, αλλά λόγω της συλλογικότητας», ανέφερε.

«Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον απόλυτο κανόνα. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και τότε δεν χρειάζεται αστυνομία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους πολίτες για αυτή τη συμπεριφορά», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

 

Σχετικά Άρθρα