Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αργιθέα:"Φορτωμένος" γύρισε ο Ανδρέας Στεργίου -"Βαρβάτη" χρηματοδότηση 2,1εκ.ευρώ για έργα οδοποιίας

21 Μαρ. 2022 / 06:04

Eπιασαν τόπο οι συνεχής συναντήσεις στην Αθήνα του δημάρχου Αργιθέας

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” η ολοκληρωμένη και απολύτως ώριμη μελέτη του Δήμου Αργιθέας με τίτλο: “Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Αργιθέας” συνολικού ύψους 2.134.200,00 €!Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του έλαβε ο Δήμος Αργιθέας μέσα από το Πρόγραμμα.

 Ειδικότερα, Προβλέπονται τσιμεντοστρώσεις και βελτιώσεις σε αγροτικούς δρόμους που εξυπηρετούν την ομαλή λειτουργία υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στις 3 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

 Ειδικότερα η εξειδίκευση των παρεμβάσεων έχει ως εξής:

 – ΔΕ Αχελώου: 7 στο Καταφύλλι, 6 στα Βραγκιανά, 3 στο Αργύρι.

 – ΔΕ Αργιθέας: 3 στην Καρυά, 3 στο Ανθηρό, 2 στο Πετρωτό, 1 στο Θερινό.

 – ΔΕ Ανατολικής Αργιθέας: 1 στο Βλάσι, 1 στο Αετοχώρι Στεφανιάδας.

 Το συνολικό μήκος των προβλεπόμενων έργων ανέρχεται τουλάχιστον στα 10 χιλιόμετρα. Συνοδό έργο είναι η δαπάνη υπηρεσίας σύνταξης του φακέλου αίτησης χρηματοδότησης.

 Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και όλους εκείνους που συνέβαλλαν καθοριστικά στη σημαντικότατη αυτή ένταξη και στη θετική, εν τέλει, έκβαση ενός σπουδαίου εγχειρήματος, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των κτηνοτρόφων της ορεινής μας περιοχής.

 Η προσπάθεια ήταν πολύμηνη και δύσκολη σε όλα της τα στάδια, συνεπώς αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν αποφασιστικά και ουσιαστικά.

 Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ που εντάσσεται στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” από το Δήμο Αργιθέας, καθώς έχει προηγηθεί η έγκριση της πρότασης “Αποκατάσταση υδρομαστευτικών έργων Δήμου Αργιθέας” συνολικού προϋπολογισμού 1.086.845,16 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια