Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγραφα:Αντιδράσεις για την κοπή αιωνόβιων δέντρων -Καταστρέφουν μια πανέμορφη περιοχή

21 Σεπ. 2022 / 12:22 21 Σεπ. 2022 / 01:16 (upd)

Για πλήρη περιβαλλοντική καταστροφή κάνουν λόγο πολίτες, στη διάνοιξη δρόμου Γ′ Κατηγορίας στην θέση «Φούρκα–Γραβάνη» της Τ.Κ. Μοναστηρακίου,του Δήμου Αγράφων, της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Στις αναφορές-καταγγελίες τους στο διαδύκτιο μιλούν για κοπή δεκάδων υπεραιωνόβιων μαλόκεδρων απο τις μπουλντόζες που αποδεκατίζουν ένα πανέμορφο και παρθένο μέρος των Δυτικών Αγράφων. 

Η διάνοιξη του δρόμου πραγματοποιείτε απο την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας ,με την σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου Καρπενησίου αλλα και την έγκριση του δήμου Αγράφων εφ όσον η μελέτη έγινε απο τις υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα με την μελέτη η έκταση της άδειας επέμβασης έχει εμβαδόν 8.834,59 τ.μ.όπως εμφανίζεται στα συνημμένα τοπογραφικά διαγράμματα της με αριθμ.1337/70458 /7-5-2019 πράξης χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Καρπενησίου,ο δρόμος είναι Γ’ Κατηγορίας, μήκους 3.000 μέτρων, με πλάτος καταστρώματος 4,0 μέτρων.

Ωστόσο μέχρι στιγμής κανείς απο την Περιφέρεια-Δήμο-Διεύθυνση δασών  δεν έχει απαντήσει στις διαμαρτυρίες των πολιτών ως προς την χρησιμότητα του έργου και τις καταστροφές των δέντρων ,με συνέπεια να μένουν έκθετες αλλά και στα όμορφα και δυπρόσιτα Άγραφα να ακούγονται διάφορα περι ..χατίρια σε εργολάβους για την κατασκευή αιολικών αλλα και χατίρια σε ιδιώτες.

Οι πολίτες ζητούν παρέμβαση των αρχών ώστε να γίνει αυτοψία και να προστατευτεί το φυσικό κάλλος και κυρίως να σταματήσει η καταστροφή της χλωρίδας της πανέμορφης αυτής περιοχής.

 Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της Αποκεντρωμένης Στερεάς που εγκρίνει την συγκεκριμένη διάνοιξη δρόμου αλλα και την ανάρτηση της Κίνησης Πολιτων Αγράφων 

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και φύση

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και φύση

Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια