Κόντρες ..γένους θηλυκού στα Άγραφα με αφορμή το λογότυπο του δήμου

17 Φεβ. 2021 / 09:36 17 Φεβ. 2021 / 10:43 (upd)

Κόντρες και αντεγκλήσεις έφερε στα Άγραφα η διαδικασία επιλογής νέου λογότυπου απο την δημοτική αρχή Καρδαμπίκη .

Η πρώτη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής ματαιώθηκε μετά τις αντιδράσεις των δύο μελών της ομάδας Μπαμπαλή,Βασιλικής Καραγιάννη & Αργυρώς Διώτη, για μη νόμιμη και ορθή πρόσκληση προς όλα τα μέλη. Συγκεκριμένα δεν είχαν γραφεί στην πρόσκληση τα μέλη Μάκκας Γεώργιος και Λαθύρης Γεώργιος, παρά το γεγονός ότι είχαν κληθεί με email και ήταν παρόντες.

Κατά την δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής τα μέλη προσήλθαν σταδιακά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ψηφίσουν για τα 3 λογότυπα που θα προταθούν προς διαβούλευση στους πολίτες. Στην όλη διαδικασία για επιλογή λογοτύπου κατατέθηκαν είκοσι τρείς φάκελοι που αντιστοιχούν σε συνολικά είκοσι εννέα προτάσεις.

Μετά την ψηφοφορία τα τρία λογότυπα που προτάθηκαν κατα πλειοψηφία για  ανοιχτή ψηφοφορία μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου είναι το υπ’ αριθμ. 219/14-01-2021, 210/14-01-2021 και 212Δ/14-01-2021 που απεικονίζουν και τον Κατσαντώνη με σύγχρονο τρόπο. 

 Αννέτα Κοτρώνα:"Τα Άγραφα χρειάζονται ένα λογότυπο σύγχρονο,συμβολικό, καλαίσθητο και φυσικά αναγνωρίσιμο"

 Στην εισήγησή της η πρόεδρος της επιτροπής  Αννέτα Κοτρώνα ενημέρωσε τα μέλη πως η ανακοίνωση-πρόσκληση για τη δημιουργία νέου λογότυπου, προκειμένου να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στάλθηκε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και όλα τα ενημερωτικά site και blog,αποστάλθηκε με email σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου και σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Α.ΜΕ.Α Π.Ε Ευρυτανίας.

Επίσης τόνισε πως είναι σαφές, ότι δόθηκε η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα που θα μπορούσε να δοθεί από πλευράς τους, ώστε να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, άρα και μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογών για να αποκτήσει ως Δήμος την οπτική ταυτότητα, δηλαδή ένα λογότυπο σύγχρονο, συμβολικό, καλαίσθητο και φυσικά αναγνωρίσιμο.

 Κατα ψήφισαν Καραγιάννη-Λαθύρη-"Τα Άγραφα έχουν έμβλημα.. Την "ΑΓΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ"

Τα μέλη της Επιτροπής Καραγιάννη-Λαθύρη Βασιλική και Διώτη Αργυρώ στο απαντητικό email που απέστειλαν, δήλωσαν τα εξής:

Ψηφίζουμε ΟΧΙ (ΚΑΤΑ) σε νέο λογότυπο, διότι ο Δήμος μας διαθέτει ως τέτοιο την "ΑΓΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ", το οποίο έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων με την υπ.αρ.4--33--2018 απόφασή του ! Είχε αποσταλεί στο Συμβούλιο Τοπωνυμίων του Υπουργείου Εσωτερικών με το υπ.αρ.πρωτ. 1977---27--4--2018 έγγραφό μας! Το Συμβούλιο Τοπωνυμίων συνεδρίασε την 25--1--2019 και με ομόφωνη απόφαση, υπ.αρ. 31--2019 πρακτικό, παρέχει σύμφωνη γνώμη και έγκριση στο αίτημα του Δήμου μας! Το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ.αρ. πρωτ. 68301---27--9--2019 έγγραφό του προς το Δήμο Αγράφων, μας κοινοποίησε την απόφαση του Συμβουλίου Τοπωνυμίων, καθώς και το πρακτικό του εγκεκριμένου σήματος για χρήση του ως έμβλημα στο Δήμο μας! Την "ΑΓΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ"

Χρύσα Σουλιώτη:"Oργανωμένη και κοπιώδη προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής"

 Στο απαντητικό email που απέστειλε στην επιτροπή η Χρύσα Σουλιώτη αναφέρει:

"ΨΗΦΙΖΩ τις προτάσεις με αριθ.: 219, 209Β, και 212δ Θέλω να επισημάνω ότι ψηφίζω την πρόταση 219 ως την κατά την γνώμη μου κορυφαία πρόταση, λόγω των δυνατοτήτων εναλλαγών αλλά και του σύγχρονου και μοντέρνου τρόπου προσέγγισης. Επίσης προκρίνω την πρόταση 209Β που συμβολίζει την Αγραία Αρτεμις διότι αυτή η πρόταση μπορεί να συνδεθεί με την πολύ οργανωμένη και κοπιώδη προσπάθεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε. Η Αγραία Αρτεμις αποτελεί σύμβολο για την περιοχή μας και την Δημοτική μου Ενότητα, ανεξαρτήτως του αν είναι γνωστή ή όχι στο ευρύ κοινό. Εξάλλου τα σύμβολα είτε είναι ιστορικά είτε πολιτιστικά έχουν την δυναμική τους και δεν εξαρτώνται από το πλήθος του κόσμου που τα αναγνωρίζει. Σε κάθε δε περίπτωση τα νομικά πρόσωπα έχουν συνέχεια και αυτή η συνέχεια πρέπει να διαφυλάσσεται".

Το μέλος της Επιτροπής Γιώργος Λαθύρης ανέφερε στο απαντητικό του email, όσον αφορά τις επιλογές του, τα εξής: «Οι επιλογές μου βασίστηκαν στην αρτιότητα των προτάσεων, αλλά και στο γεγονός ότι η προσέγγιση του νέου λογότυπου, πρέπει να γίνει υπό το φίλτρο του εκσυγχρονισμού, της συμβατότητας με τη νέα εποχή και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της γενικότερης ανάπτυξης»

7 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου διαουρτ Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 22:41 δημοσιεύθηκε από διαουρτ

  Ίσως κάνω λάθος, αλλά διαβάζω ότι οι 3 προτάσεις που προκρίθηκαν, έχουν όλες ημερομηνία πρωτοκόλλου 14/01. Στην ανακοίνωση του διαγωνισμού όμως διαβάζω ότι "Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν εντός δύο μηνών (60) ημερών δηλαδή από την Τετάρτη 04-11-2020 έως την Δευτέρα 04-01-2021 και ώρα 14.00 μ.μ." και ξανά ίσως κάπου κάνω λάθος..

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΓΑΡΜΠΟΣ Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 15:05 δημοσιεύθηκε από ΑΓΑΡΜΠΟΣ

  Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε ή το ψωμί δεν έχουμε και μας δείνουν ραπανάκια για την όρεξη Αιδώς Αργείοι άντε να κάντε καμία δουλειά και αφήστε τον Κατσαντώνη στην ησυχία του γιατί θα βγει απ'τον τάφο του και θα σας πετσοκωψει με το γιαταγάνι του

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου MΠΑΜΠΙΝΟΣ Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 23:43 δημοσιεύθηκε από MΠΑΜΠΙΝΟΣ

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ
  ΓΙΑ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΝΑ ΕΓΚΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ;
  ΕΦ ΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ.
  ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ...ΙΣΤΟΡΙΚΟ
  ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;;

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 23:37 δημοσιεύθηκε από ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

  ΠΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ!!
  ΠΟΣΗ?????

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Αρκούδα Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 23:05 δημοσιεύθηκε από Αρκούδα

  Η δικηγόρος όπου και να πάει καμένο χαρτί. Πλήρης ανικανότητα. Η αντιπολίτευση του Μπάμπαλη το βιολί τής... Άρνηση σε όλα...
  Ο Καρδαμπίκης φτιάχνει τον δήμο. Μπράβο τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου τσοπανης Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 22:54 δημοσιεύθηκε από τσοπανης

  ολο και πιο κοντα στο μπαμπαλη η δικηγορος
  αρχιζουν τα οργανα στην ομαδα καρδαμπικη

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Πάνος Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 22:53 δημοσιεύθηκε από Πάνος

  Αυτό είναι πράγματι από τα Άγραφα ....
  Κάθε νέα δημοτική αρχή και ένα νέο έμβλημα
  Σε λίγα χρόνια θα μπουν στο βιβλίο Γκίνες
  Χαχαχα

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message