Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γρ.Παπαθανάσης:"Ρεαλιστικός & υλοποιήσιμος ο προυπολογισμός για το 2020"

04 Φεβ. 2020 / 03:56 04 Φεβ. 2020 / 08:44 (upd)

Την υπόσχεση πως η δημοτική αρχή με ορθή και χρηστή διαχείριση θα μειώσει τις δαπάνες και συγχρόνως θα αυξήσει τα έσοδα του δήμου έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Παπαθανάσης ,μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον προϋπολογισμό του 2020.

 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ύψους 14.048.178,2€ του δήμου Αγράφων για το 2020 ,μέσα σε μια ,για πολλούς, "καυτή" συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων.

 Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν κατα την σύνταξη του προυπολογισμού ευχαριστώντας του υπαλλήλους του δήμου που βοήθησαν ,τόνισε ότι κύρια στόχευσή του είναι η καθημερινότητα του δημότη,μίλησε για ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο προυπολογισμό που θα επιτευχθεί με ορθή και χρηστή διαχείριση και με κύριο στόχο την μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

.."Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε ένα από τα κορυφαία και σημαντικότερα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποτελεί και βασική θεσμική υποχρέωση, τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020. Η σύνταξη και κατάρτιση του, πραγματοποιήθηκε θα έλεγα, κάτω όχι και από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες καθώς συνέπεσε με την αλλαγή του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, την ανυπαρξία προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, τεχνικά προβλήματα σχετικά με το λογισμικό του Δήμου(server) όπου αντλούμε τα οικονομικά στοιχεία και φυσικά με την αλλαγή της σκυτάλης της Δημοτικής αρχής. Οπότε, οποιαδήποτε λάθη και παραλείψεις έγιναν ζητώ την κατανόησή σας….Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που συνέβαλαν σε αυτό που έχετε σήμερα μπροστά σας και θα κληθείτε να το ψηφίσετε, γιατί πάντα πίσω από τους αριθμούς κρύβονται οι άνθρωποι, ο αγώνας τους και ο κόπος τους.Η κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της θητείας μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, στοχεύει σε ενα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, στοχεύει σε σημαντικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας (όπως η βελτίωση στην αγροτική οδοποϊία, στην εσωτερική οδοποϊία των κοινοτήτων, μέσω της προμήθειας σωληνωτών-ασφαλτομείγματος- παγκακίων-κιγκλιδωμάτων και μέσω της συντήρησης των δικτύων ύδρευσης και φωτισμού), ακόμα στοχεύει στη λειτουργία ενός Δήμου σύγχρονου, φιλικού  και ανθρώπινου,ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και συνέχισε..

"Η τουριστική προβολή, η εξωστρέφεια, οι πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις , η συμμετοχή και η διοργάνωση σεμιναρίων για  την στήριξη της κτηνοτροφίας, της ελαιοκομίας και της μελισσοκομίας, η επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, η ενίσχυση άπορων δημοτών μας και πολλά άλλα αποτελούν τις προτεραιότητες μας όπως αυτές απεικονίζονται μέσω των κωδικών του προϋπολογισμού του 2020. Καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να ξεδιπλώσει το στρατηγικό της σχέδιο και τους στόχους της μέσα σε 4 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και να τις μεταφέρει στον προϋπολογισμό.

Σίγουρα από την πλευρά μας γίνεται μια προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών και πιστεύω ότι και για τα υπόλοιπα έξοδα, τα οποία γίνονται θα κριθούμε τόσο εμείς ως Διοίκηση, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, αν έχουμε κάνει δηλαδή ορθή και χρηστή διαχείριση. Στόχος μας  βέβαια δεν  πρέπει να αποτελεί  μόνο η μείωση των  δαπανών αλλά και το πως θα αυξήσουμε και τα έσοδα μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από αντλήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια και αντλήσεις με άλλους τρόπους έντεχνους, έμμεσους, εναλλακτικούς, ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες. Η επιτυχία ή όχι αυτού του προϋπολογισμού και το αποτέλεσμα της δράσης της Δημοτικής Αρχής θα κριθεί σε αυτό το διπλό στοίχημα. Αυτό που ακόμα θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα του Δημοτικού συμβουλίου και τους συνδημότες μας είναι ότι οποιαδήποτε δαπάνη πραγματοποιείται από πλευράς Δήμου θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη και πλήρως κοστολογημενη.... Ούτε ένα ευρώ δεν θα δαπανηθεί άσκοπα!! Συνοπτικά θα έλεγα ότι ο Προϋπολογισμός έτους 2020 είναι ρεαλιστικός και υλοποιησιμος"....

Αντιπαραθέσεις και αιχμές

Θερμό ήταν το κλίμα κατα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων όπου δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι εντάσεις μεταξύ συμβούλων αλλά και οι αιχμές μεταξύ του δημάρχου Αλέξη Καρδαμπίκη και του επικεφαλή της Αντιπολίτευσης Θεόδωρου Μπαμπαλή.

Συγκεκριμένα έντονη αντιπαράθεση υπήρξε κατα την συζήτηση για αύξηση των τελών όταν σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταψήφισε μιλώντας για "ψευδή στοιχεία".Διαξιφισμοί υπήρξαν και μεταξύ του πρώην Αντιδημάρχου Θεόδωρου Τσιάμη και του νυν Αντιδημάρχου Παναγιώτη Ζαχαράκη  με αφορμή τις ιδιωτικές μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα του δήμου.

Ψυχρό το κλίμα με έντονους διαλόγους μεταξύ του Χρήστου Δημητρόπουλου και του δημάρχου και όχι μόνο κατα την συζήτηση του θέματος της αναγνώρισης της Νιάλας σε ιστορικό τόπο εθνικής συμφιλίωσης κάτι που συνέβαλε ώστε να αναβληθεί.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

12 σχόλια