Έπαιξε ..Ευρυτανία το διήμερο της Δευτέρας-Τρίτης στο γνωστό τηλεπαιχνίδι του Alpha με τον Χρήστο Φερεντίνο,Deal.Tην Δευτέρα η Ελευθερία από το Καρπενήσι που μένει στο Κρυονέρι Αττικής και ασχολείται με το marketing και τα αγροτικά προϊόντα καθώς είναι πρώην παίκτρια του μπάσκετ ρίσκαρε αλλά στο τέλος βγήκε νικήτρια παίρνοντας 4.000 ευρώ.

Την Τρίτη,το πλατό της εκπομπής μύρισε Ευρυτανία απο δεκάδες φίλους και  συγγενείς των δύο παιχτών .Σειρά είχε ο Κωνσταντίνος Μανίκας με καταγωγή του πατέρα τους απο Αιτωλοακαρνανία και της μητέρας του απο Ευρυτανία. Ο Κωνσταντίνος που έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και εργάζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ ,τα έβαλε ανοιχτά με τον τραπεζίτη και κέρδισε 10 χιλ. ευρώ.

Δείτε τα βίντεο με τους δύο παίχτες

 

 

 

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 15:16

Αλεπού έπεσε σε ποτάμι και πάγωσε

Την εντυπωσιακή φωτογραφία τράβηξε κυνηγός και κάνει τον γύρο του διαδικτύου... 

Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι εικόνα από την ταινία «Εποχή των Παγετώνων» αλλά από τον φετινό χειμώνα που όπως φαίνεται είναι σκληρός σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας Γερμανός κυνηγός κοντά στο Fridingen της νοτιοδυτικής Γερμανίας, βρήκε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου να επιπλέει στον ποταμό Δούναβη.

Όταν το τράβηξε συνειδητοποίησε ότι μέσα στον πάγο βρισκόταν εγκλωβισμένη μια νεκρή αλεπού, η οποία είχε πέσει στο ποτάμι και βρέθηκε παγωμένη τέσσερις ημέρες αργότερα.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Johannes Stehle στον ποταμό Δούναβη και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.... 

bild

 

 

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια κοινή λοίμωξη του εντέρου που μπορεί να προκαλέσει διάρροια (ρευστά περιττώματα ή κόπρανα), εμετό, ή και τα δύο. Η γαστρεντερίτιδα συχνά περνά χωρίς θεραπεία. Ο εμετός μπορεί να διαρκέσει μια ή δύο μέρες. Η διάρροια συνήθως διαρκεί δύο με τρεις ημέρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ημέρες.Η γαστρεντερίτιδα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση (απώλεια υγρών). Τα βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών βρίσκονται στο μεγαλύτερο κίνδυνο.Η πιο συνηθισμένη αιτία της γαστρεντερίτιδας είναι ένας ιός, ο οποίος τείνει να εξαπλώνεται πολύ εύκολα. Πιο σπάνια αιτία της γαστρεντερίτιδας είναι τα βακτήρια και η τροφική δηλητηρίαση. Τα περισσότερα αίτια της γαστρεντερίτιδας δεν βοηθούνται από τα αντιβιοτικά.

Ο πυρετός, η ναυτία, τα ρίγη, η διάρροια και οι γενικευμένοι πόνοι που συνοδεύουν τη γαστρεντερίτιδα είναι συμπτώματα εξαιρετικά ενοχλητικά.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καταπραΰνετε ταχύτερα τις ενοχλήσεις.

1. Ξεκούραση

Για να αποκρούσει ταχύτερα τους παθογόνους εισβολείς, ο οργανισμός μας δεν πρέπει να καταπονείται. Θα πρέπει να κοιμάστε αρκετά και να αποφεύγετε δραστηριότητες που σας κουράζουν. Όσο εσείς χαλαρώνετε, το ανοσοποιητικό σας θα εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τον ιό της γαστρεντερίτιδας.

2. Πολλά υγρά

Πρέπει να φροντίζουμε ώστε ο οργανισμός μας να παραμένει επαρκώς ενυδατωμένος, ιδιαίτερα εάν έχουμε ανεβάσει πυρετό ή κάνουμε συχνά εμετό. Η αφυδάτωση είναι μια συχνή επιπλοκή της γαστρεντερίτιδας. Τα «καθαρά» υγρά, όπως το νερό και οι ζωμοί είναι ό,τι καλύτερο στην περίπτωση αυτή. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να καταναλώνουν ισοτονικά ποτά για να αναπληρώσουν τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Η τάση προς έμετο δυσκολεύει την κατανάλωση υγρών, οπότε προσπαθήστε να πίνετε μικρές γουλιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποφύγετε τον καφέ και το τσάι, καθώς αναστατώνουν το στομάχι. Αν έχετε διάρροια, αποφύγετε τους χυμούς.

3. Κατάλληλες τροφές

Τα κρακεράκια, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι και οι πατάτες ενδείκνυνται προς κατανάλωση στην περίπτωση γαστρεντερίτιδας. Μην πιέζετε όμως τον εαυτό σας να φάει εάν έχετε έντονη ναυτία. Αποφύγετε γαλακτοκομικά, καυτερά φαγητά και τροφές με πολλά λίπη.

4. Αναλγητικά

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο και τους μυϊκούς πόνους με ένα παυσίπονο, αρκεί να μην αναστατώνει περισσότερο το στομάχι σας. Προτιμήστε να συνοδεύσετε το παυσίπονο με λίγο φαγητό. Τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας, καθώς η λοίμωξη οφείλεται σε ιό.

Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 19:10

Νέος χωρισμός βόμβα στην ελληνική showbiz!

Δείτε ποιο λαμπερό ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους!

Ο Λούκας Γιώρκας και η Έλενα Ράπτη δεν είναι πλέον μαζί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Secret και της Σάσας Σταμάτη.Άτομο από το περιβάλλον του πρώην ζευγαριού εκμυστηρεύεται στο Secret ότι «εδώ και ένα μήνα δεν είναι μαζί. Το ζευγάρι κατά καιρούς είχε πολλά on-off, όμως αυτή τη φορά την απόφαση για τον χωρισμό την πήρε η Έλενα».Και μπορεί το τελευταίο διάστημα να γράφεται και να ακούγεται πως η βουλευτής μετακόμισε στην Αθήνα, αλλά αυτή η είδηση ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. «Η Έλενα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, απλώς αρκετές μέρες την εβδομάδα πηγαίνει στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκεται στη Βουλή».

Ο τραγουδιστής, από την άλλη, τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ δικοί του άνθρωποι εκμυστηρεύονται στο Secret ότι «ο Λούκας σέβεται και εκτιμά την Έλενα. Θαυμάζει τον δυναμισμό, το πάθος και τη μεθοδικότητά της. Τα θαυμάζει γιατί δύσκολα συνδυάζονται».

Λούκας Γιώρκας

 

 

Δύσκολες ώρες περνά ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ο οποίος «έχασε» τη μητέρα του.

Η μητέρα του Βασίλη Καρρά,  Άννα το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και άφησε την τελευταία της πνοή στα 83 της χρόνια βυθίζοντας στο πένθος τον τραγουδιστή.Ο ίδιος είχε μιλήσει παλιότερα σε συνέντευξη του για τη μητέρα του, η οποία ήταν επί χρόνια καθηλωμένη σε καροτσάκι. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κοκκινοχώρι στην Καβάλα και αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας, συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νέστορος για το τελευταίο αντίο. Συντετριμμένος ο Βασίλης Καρράς στην κηδεία της μητέρας του στα πλάνα που κατέγραψε η εκπομπή Αποκαλυπτικά.

 

Σοκ στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα προκαλεί η είδηση του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή του συγκροτήματος των Wham, Τζορτζ Μάικλ. Σύμφωνα με τον εκδότη του ο Μάικλ «πέθανε ειρηνικά», με τον μάνατζερ του Μάικλ Λίπμαν να ανακοινώνει ότι ο τραγουδιστής πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Η αστυνομία εξετάζει τον θάνατό του ως «ανεξήγητο αλλά όχι ύποπτο», προσθέτοντας ότι δεν θα γίνει κανένα άλλο σχόλιο μέχρι την ολοκλήρωση της νεκροψίας.Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy, ενώ μέσα στο 2017 θα κυκλοφορούσε και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Στην καριέρα του είχε 11 τραγούδια στο νούμερο 1 των βρετανικών τσαρτς και είχε πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους αν και το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Symphonica είχε κυκλοφορήσει το 2014.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 16:09

Τούρτα με κάστανο και ανθότυρο

Μια πληθωρική τούρτα με πλούσια γεύση κάστανο που συνδυάζεται αρμονικά με σοκολάτα, δίνοντας ένα λαχταριστό επίλογο σε κάθε τραπέζι.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

6 αβγά, χωριστά ασπράδια από κρόκους

120γρ. ζάχαρη

120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένα + λίγο επιπλέον για το ταψί

ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

6γρ. φύλλα ζελατίνης

250γρ. γλυκιά κρέμα κάστανου (σε βαζάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ)

250γρ. ανθότυρο καλά χτυπημένο

200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο

200γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια

200ml κρέμα γάλακτος

20γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

Για τη διακόσμηση

ολόκληρα μαρόν γλασέ

Διαδικασία

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μέτριο, ρηχό ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 20x30εκ. περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το αλεύρι, σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ. Τέλος, ρίχνετε και τα 20γρ. λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύετε καλά.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι, μέχρι να φτιάξετε σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με τη μαρίζ, με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

Με την επιπλέον λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο αλείφετε το χαρτί ψησίματος στο ταψί και αδειάζετε εκεί το μίγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα. Το ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο, αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Με προσοχή, αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει εντελώς το κόβετε σε τέσσερα ίσα κομμάτια.

Για την κρέμα: Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τη γλυκιά κρέμα κάστανου σε μια μέτρια κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στύβετε τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια σας και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να φτιάξετε σφιχτή σαντιγί. Την προσθέτετε στο μίγμα κάστανου και ανακατεύετε με μια μαρίζ με μεγάλες κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, όχι κυκλικά, μέχρι τα δύο μίγματα να ενωθούν καλά και το τελικό μίγμα να είναι αφράτο και αέρινο, σαν μους.

Για τη συναρμολόγηση: Σε μια μέτρια σε μήκος μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζετε το ένα κομμάτι παντεσπάνι και από πάνω του απλώνετε λίγη από την κρέμα κάστανου. Σκεπάζετε με το άλλο παντεσπάνι και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, φροντίζοντας όμως να τελειώσετε με παντεσπάνι στην επιφάνεια. Σκεπάζετε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για το γλάσο: Βάζετε τη σπασμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει αλλά να μην πάρει βράση. Την αδειάζετε καυτή στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να φτιάξετε ένα μίγμα λείο και παχύρρευστο. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει και να γίνει αρκετά χλιαρό. Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο, την ξεφορμάρετε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος και την αλείφετε παντού με το γλάσο. Την ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες 4 ώρες.

Πριν σερβίρετε στολίζετε την τούρτα με τα ολόκληρα μαρόν γλασέ και τη σερβίρετε κομμένη σε φέτες.

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:45' Χρόνος μαγειρέματος:15' Έτοιμο σε:60' Χρόνος αναμονής:10 ώρες

 

Πέρασαν 14 χρόνια από τους επικούς καυγάδες στο Fame Story.Ελεάνα Παπαϊωάννου και Άσπα Τσίνα έκρυψαν τα τσεκούρια του πολέμου, ωρίμασαν, και όντας νηφάλιες πια αποφάσισαν να δείξουν πως έκαναν ειρήνη, επί σκηνής.Η Άσπα Τσίνα επισκέφθηκε το μαγαζί που τραγουδά η Ελεάνα Παπαϊωάννου και εκείνη την υποδέχθηκε για να τραγουδήσουν μαζί, αφού φωτογραφήθηκαν στα καμαρίνια.

"Επισκέφτηκα τις "Γραμμές" για να τη δω και να την ακούσω. 14 χρόνια μετά...Ατέρμονη συζήτηση στο καμαρίνι της, αναμνήσεις, εκμυστηρεύσεις, γέλια, ζεστασιά... Το 3λεπτο που μοιραστήκαμε τραγουδιστικά όταν η Ελεάνα Παπαϊωάννου με ανέβασε στη σκηνή... Μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε ...Ο αυθορμητισμός, το χιούμορ και η αγάπη μας για το τραγούδι και τη μουσική παραμένουν σταθερές αξίες στη ζωή μας και μας ενώνουν πάντα.." έγραψε για τη συνάντησή τους η Άσπα Τσίνα.

 

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 19:56

Lottie Moss: Η αδερφή της Kate σπάει το Instagram!

Βρέθηκε στα νησιά Μπαρμπέιντος και μας έδειξε το τέλειο κορμί της και κυρίως την πίσω όψη της μέσα από μικροσκοπικά μπικίνι 

Δεν χρειάζεται πια τη διάσημη αδερφή της για να κάνει καριέρα γιατί απλά έχει όλα τα προσόντα. Ο λόγος για την Lottie Moss την αδερφή της Kate η οποία ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και έβαλε φωτιά.

Η 18χρονη κοπέλα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ βρέθηκε στα νησιά Μπαρμπέιντος και μας έδειξε το τέλειο κορμί της και κυρίως την πίσω όψη της μέσα από μικροσκοπικά μπικίνι. 

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 12:08

Αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα

Τρώγεται ζεστό ή κρύο και είναι τέλειο με μαρουλοσαλάτα και πατάτες φούρνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μυρωδικό μας αρέσει. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο δενδρολίβανο.Χρόνος μαγειρέματος 20 Λεπτά για 8 Μερίδες

Υλικά Συνταγής

1 μεγάλο περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι

1 μάτσο μάραθο-1 μάτσο άνηθο-1 μάτσο φρέσκο δυόσμο

3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι χοντρό-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι

5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα

4 μεγάλες λαδόκολλες

Εκτέλεση

Στύβουμε το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά. Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα εδώ κι εκεί. Σκορπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους επάνω στα μυρωδικά. Βάζουμε το τυρί σε μία στρώση. Ακουμπάμε επάνω το μπούτι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά τριγύρω με τα χέρια μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά το μπούτι γύρω γύρω. Αν θέλουμε κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και μπήγουμε αλατοπίπερο για να το πιάσει μέχρι μέσα.

Κλείνουμε τριγύρω τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.

Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200οC στις αντιστάσεις, έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 20΄ τυλιγμένο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με ό,τι υγρά έχουν στάξει στη λαδόκολλα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message