Καμμένος:Θέμα και της Ε.Ε. η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

06 Μαρ. 2018 / 10:05

Το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισε το πρωί της Τρίτης, από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο - το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως μεταξύ των διοικητών - έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας με την άρνηση του εισαγγελέα της Τουρκίας, οι δύο στρατιωτικοί να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι την εκδίκαση της δίκης, αλλά σε προξενείο» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών. Ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα - τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα από εκείνο το σημείο - με αποτέλεσμα να περάσουν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και σημείωσε ότι μετά το πέρας της Συνόδου των υπουργών Εθνικής Άμυνας, θα ενημερωθεί και η αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι, με το συγκεκριμένο θέμα να βρίσκεται στο επίκεντρο, συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Θα προηγηθεί στις 11 συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα στη γείτονα το καλοκαίρι του 2016 και των οποίων την έκδοση ζητεί η Αγκυρα.kathimerini.gr

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message