Έφυγε πρόωρα ο δάσκαλος Γιάννης Κόκκοτας

14 Φεβ. 2018 / 12:23 15 Φεβ. 2018 / 11:19 (upd)

Απεβίωσε το Σάββατο ο εκπαιδευτικός και πρώην διευθυντής του ΚΕΔΔΥ Ευρυτανίας Γιάννης Κόκκοτας.

Σε κλίμα οδύνης φίλοι ,συγγενείς τον αποχαιρέτησαν την Κυριακή στο Μουζίλο. Συνάδελφοι και φίλοι τον αποχαιρέτησαν ανεβάζοντας το παρακάτω κείμενο στα κοινωνικά δίκτυα

ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ευρυτανίας...Θα σε θυμόμαστε πάντα με πολύ αγάπη για όλα αυτά που μας έμαθες για το θαυμάσιο έργο σου ...

Ο Γιάννης Κόκκοτας εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Τμήμα Ένταξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου φροντίζοντας και διδάκοντας μαθητές με δυσκολίες στη μάθηση ή και αναπηρία. Στη συνέχεια από τον Ιούλιο 2003 ως προιστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (πρωην ΚΔΑΥ) κατόρθωσε και οργάνωσε την υπηρεσία στο ξεκίνημά της και την έκανε γνωστή στους κατοίκους της Ευρυτανίας. Κατόρθωσε η Ειδική Αγωγή να γίνει γνωστή και αποδεκτή σε μια κλειστή κοινωνία όπως είναι αυτή του Καρπενησίου και της Ευρυτανίας. Εργάστηκε στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. έως και τον Αύγουστο του 2010 ως Προιστάμενος και εκτός όλων των άλλων με δικές του προσπάθειες και την συνδρομή των συναδέλφων ιδρύθηκαν τα Τμήματα Ένταξης των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων Γρανίτσας και Ραπτόπουλου. Ιδρύθηκε επίσης το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου.

Ως άνθρωπο αλλά και ως επαγγελματία τον χαρακτήριζε η αγάπη για το συνάθρωπο και η κατανόηση των δυσκολιών όλων μας. Ως προιστάμενος ήταν πάντα στο πλευρό του υπαλλήλου κατανοώντας κάθε δυσκολία και δίνοντας λύσεις.

Κοντογεώργος:Δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία της Ευρυτανίας

Δήλωση του Βουλευτή Ευρυτανίας για την απώλεια του Δασκάλου Γιάννη Κόκκοτα

Ο πρόωρος θάνατος του Δασκάλου Γιάννη Κόκκοτα, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία της Ευρυτανίας. Είχα την τιμή και την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του για μία δεκαετία ως Νομάρχης για το μεγάλο θέμα της Ειδικής Αγωγής και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Τόσο η οργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας (ΚΕΔΔΥ) όσο και η ίδρυση και λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην Ευρυτανία οφείλονται στις άοκνες προσπάθειες του Γιάννη Κόκκοτα. Υπήρξε ακούραστος Δάσκαλος, ολοκληρωμένος άνθρωπος, με ήθος και ευαισθησίες, παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους. 

Αγωνιστής σε όλη του τη ζωή, έδωσε και την τελευταία μάχη κατά του καρκίνου με γενναιότητα και αξιοπρέπεια.Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκπαιδευτικού Γιάννη Κόκκοτα. Υπήρξε άνθρωπος με μεγάλη και ανεκτίμητη προσφορά  στον εκπαιδευτικό κόσμο των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εδραίωση της εκπαιδευτικής και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών αυτών στον Νομό μας 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message