Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπία Οδός: Μια κατασκευαστική πρόκληση(Βίντεο)

13 Απρ. 2017 / 06:51

Ολοκληρώθηκε και αποδόθηκε σε κυκλοφορία ένας οδικός άξονας ζωτικής σημασίας, η Κορίνθου-Πατρών σε όλο το μήκος των 120χλμ. καθιστώντας πλέον την Ολυμπία Οδόέναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο202χλμ.

Η Κορίνθου- Πατρών είναι το δυσκολότερο έργο που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω του τρόπου που επιλέχθηκε να κατασκευαστεί: Το μεγαλύτερο μήκος της διαδρομής πατάει πάνω στην παλαιά χάραξη. Αυτό σήμαινε ταυτόχρονη κατασκευαστική δραστηριότητα σε μήκος 120χλμ. με παράλληλη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παράλληλα απαιτήθηκαν μεγάλα τεχνικά έργα λόγω του ιδιαίτερα ασταθούς γεωλογικού περιβάλλοντος κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής της Πελοποννήσου, ενώ έπρεπε να ξεπεραστούν μια σειρά από δυσκολίες, όπως η διέλευση μέσα από πολλές πόλεις και η παράλληλη κατασκευή της Σιδηροδρομικής Γραμμής (ΕΡΓΟΣΕ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ.ΠαναγιώτηςΠαπανικόλας, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς γιατί πετύχαμε το στόχο μας: Παραδίδεται η Ολυμπία Οδός ως ένας ολοκληρωμένοςαυτοκινητόδρομος, που θα παρέχει στους χρήστες πάνω απ’ όλα ασφάλεια, αλλά και άνεση μειώνοντας το χρόνο του ταξιδιού από Αθήνα μέχρι Πάτρα. Η Ολυμπία Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων των περιοχών από τις οποίες διέρχεται.»

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί θερμά τους οδηγούς και τις τοπικές κοινωνίες για την υπομονή και την έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι κύριο μέλημά της είναι η ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητόδρομου και δεσμεύεται για συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμικούς φορείς με στόχο το κοινό όφελος.

Δείτε τον νέο διαδραστικό χάρτη του Έργου εδώ

Σχετικά Άρθρα